Egyre optimistábbak a szakértők a bitcoin árfolyamával kapcsolatban

-

A kriptós hozzáértőktől kezdve a korábbi szkeptikusokig a megmondóemberek mintha egymásra akarnának licitálni az egyre nagyobb árfolyamjóslataikkal.
Az 50.000 dolláros szint küzdelmesnek bizonyul a bitcoin számára, a napokban láthattunk 10%-os visszahúzódást is.

Most szinte az összes influenszer a varázsgömbjét kérdezgeti, hogy vajon hogyan alakul az ár.
A Bloomberg elemzője, Mike McGlone elmondása alapján az adatokból az látszik, hogy az árfolyam úton van a 100 ezer dollár irányába.
Ezt a véleményét a Grayscale árazására alapozza.


Utoljára tavaly, a márciusi zuhanáskor volt ennyire alacsonyan a prémium mértéke, pontosabban negatív tartományban, utána pedig menetelt felfelé az árfolyam.
A Twitteren aktív elemzők közül viszont volt, aki megjegyezte, lehetséges, hogy ez csak a közelgő ETF hatása, persze valójában egy ETF is nagyon jó hír lenne az iparág számára.
Persze nem McGlone az egyetlen, aki nagyon bikás hangulatú. A YouTube kriptós elemzői szerint is még csak az első nagy hullámot hagytuk el, és még legalább kettő masszív emelkedés van előttünk.


Március elején pedig egy technikai elemzés tűnt fel a közösségi médiában, amely áprilisra már 100 ezer dolláros árat várt.
Még tavaly előtt jelent meg egy népszerű elmélet, amely a felezés hatását vizsgálta az árfolyamra. 2021 közepére ez pedig 200.000 dollárra teszi az árat.
Mások szerint viszont még év közepe előtt is elérhető a 200 ezres szint, mégpedig akár április elején. Ehhez a következő két hétben viszont nagyjából 77 ezerig kellene ugrania az árnak.


A Kraken tőzsde ügyvezetője, Jesse Powell a Bloombergnek adott interjújában fogalmazott úgy, hogy az árfolyam könnyedén elérheti az egymillió dollárt, onnan pedig irány a végtelen, hiszen végül a világ tartalékvalutája is lehet a BTC.
A Kraken másik vezetője, Dan Held is egyetért ezzel, nemrégiben úgy tweetelt, hogy az „ő várakozásaik szerint is valószínűbb az egymilliós árfolyam, mint a bedőlés”.

Olyanok is pozitívan nyilatkoznak, akik régebben ismert kritikusnak számítottak. A Sanders Morris Harris ügyvezetője, George Ball például többször is szkeptikusként szólt a kriptopénzekről.
Most viszont már úgy véli, minden portfóliónak jó része lehet egy kis mennyiségű kriptopénz.

„Olyan változásokat láthatunk a fundamentumokban, hogy mostanra jó, ha minden portfólióban van egy kis kriptó is.”

Az általános optimizmus ellenére viszont historikusan a március gyenge hónap szokott lenni, az elmúlt kilenc év során hatban esett az ár. Tavaly márciusban 50%-ot zuhant az árfolyam a világszintű pánik miatt.
Emelkedésre is van persze példa, 2013 márciusában egy hónapon belül 179%-ot ment felfelé az árfolyam, ez a második legnagyobb havi gyertya a bitcoin eddigi történetében.

Olvastad már? Bitcoin nagyságrendváltások – 2. rész

Forrás: cointelegraph.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!