A kriptopénzekkel kapcsolatos szokásairól kérdezte ügyfelei a Goldman Sachs

-

Egy kicsi, de mégis jelentős hányada az amerikai Goldman Sachs bank ügyfeleinek azt mondja, hogy a Bitcoin árfolyama akár a hat számjegyet is átlépheti az elkövetkező években – számolt be róla a pénzintézet csütörtökön.

Miért kedvelik a Goldman Sachs ügyfelei a bitcoint?

A „GS Digital Assets Client Survey” című kérdőív felfedte, a bank ügyfeleinek több mint 22%-a véli úgy, hogy a bitcoin árfolyama átlépheti a 100.000 dollárt az elkövetkező 12 hónapban, míg nagy részük (54%) azt mondta, hogy valahol 40-100 ezer dollár közé várja az árat.
A megkérdezettek 42%-a már fektetett is bitcoinba, míg 29%-uk Ethereumot birtokol. 16%-uk mondta azt, hogy „más” altcoinokkal rendelkezik, a maradékuknak pedig stablecoinban van kitettsége.
40%-uk ezenfelül azt is elmondta, hogy volt valaha kitettségük a kriptopiacon, főként derivatívákon keresztül, ezek közül a 41%-nak a spot piacokon. 61%-uk úgy véli, hogy kriptopénzeik értéke növekedhet az elkövetkező 12-24 hónapban.
A befektetés szempontjából 28%-uk mondta azt, hogy a globális makrovisszahúzódás generálta bitcoinfutam miatt nőtt meg az eszközbe vetett bizalmuk, míg 57%-uk az intézményi elfogadottság és a Bitcoin-termékek miatt bízik egyre inkább a kriptopénzekben.

Újraindított kereskedés

A Goldman Sachs eddig igyekezett igencsak nagy távolságot tartani a bitcointól és más kriptopénzektől.
Múlt éven a bank volt vezérigazgatója, Lloyd Blankfein kijelentette, hogy az eszköz egy magasan kockázatos fogadás volt akkor.
A bank véleménye azonban látszólag nem változott a magas bitcoinárfolyamokkal kapcsolatban.
A Goldman (újra) elindította kereskedési felületét a múlt héten intézményi ügyfelei számára a „magas kereslet”-re hivatkozva – két évvel azt követően, hogy a beindítás után nem sokkal azonnal le is állították ezzel kapcsolatos szolgáltatásaikat.
A felületen bitcoinalapú határidős termékekkel kereskedhetnek majd az ügyfelek a jövő héttől – mondta egy, az ügyhöz közel álló forrás korábban ezen a héten, majd hozzátette, hogy a Goldman kutatta ezenfelül a Bitcoin-ETF-ekben rejlő lehetőségeket is.Mégsem tűnik azonban úgy, hogy akkor most minden akadály elhárult volna a bitcoin elől.

A kérdőív kitöltőinek 34%-a ugyanis aggodalmát fejezte ki a kormány szabályozásai miatt, és ezt tartják a legnagyobb falnak a bitcoin növekedése előtt.
24%-uk szerint híján vagyunk a jól szabályozott, hozzáférhető és befektethető instrumentumoknak, amely szintén visszatartó erőként szolgál majd a kriptopénz számára az elkövetkező hónapokban.

Olvastad már? Bitcoin nagyságrendváltások – 2.rész

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!