A kriptopénzekkel kapcsolatos szokásairól kérdezte ügyfelei a Goldman Sachs

-

Egy kicsi, de mégis jelentős hányada az amerikai Goldman Sachs bank ügyfeleinek azt mondja, hogy a Bitcoin árfolyama akár a hat számjegyet is átlépheti az elkövetkező években – számolt be róla a pénzintézet csütörtökön.

Miért kedvelik a Goldman Sachs ügyfelei a bitcoint?

A „GS Digital Assets Client Survey” című kérdőív felfedte, a bank ügyfeleinek több mint 22%-a véli úgy, hogy a bitcoin árfolyama átlépheti a 100.000 dollárt az elkövetkező 12 hónapban, míg nagy részük (54%) azt mondta, hogy valahol 40-100 ezer dollár közé várja az árat.
A megkérdezettek 42%-a már fektetett is bitcoinba, míg 29%-uk Ethereumot birtokol. 16%-uk mondta azt, hogy „más” altcoinokkal rendelkezik, a maradékuknak pedig stablecoinban van kitettsége.
40%-uk ezenfelül azt is elmondta, hogy volt valaha kitettségük a kriptopiacon, főként derivatívákon keresztül, ezek közül a 41%-nak a spot piacokon. 61%-uk úgy véli, hogy kriptopénzeik értéke növekedhet az elkövetkező 12-24 hónapban.
A befektetés szempontjából 28%-uk mondta azt, hogy a globális makrovisszahúzódás generálta bitcoinfutam miatt nőtt meg az eszközbe vetett bizalmuk, míg 57%-uk az intézményi elfogadottság és a Bitcoin-termékek miatt bízik egyre inkább a kriptopénzekben.

Újraindított kereskedés

A Goldman Sachs eddig igyekezett igencsak nagy távolságot tartani a bitcointól és más kriptopénzektől.
Múlt éven a bank volt vezérigazgatója, Lloyd Blankfein kijelentette, hogy az eszköz egy magasan kockázatos fogadás volt akkor.
A bank véleménye azonban látszólag nem változott a magas bitcoinárfolyamokkal kapcsolatban.
A Goldman (újra) elindította kereskedési felületét a múlt héten intézményi ügyfelei számára a „magas kereslet”-re hivatkozva – két évvel azt követően, hogy a beindítás után nem sokkal azonnal le is állították ezzel kapcsolatos szolgáltatásaikat.
A felületen bitcoinalapú határidős termékekkel kereskedhetnek majd az ügyfelek a jövő héttől – mondta egy, az ügyhöz közel álló forrás korábban ezen a héten, majd hozzátette, hogy a Goldman kutatta ezenfelül a Bitcoin-ETF-ekben rejlő lehetőségeket is.Mégsem tűnik azonban úgy, hogy akkor most minden akadály elhárult volna a bitcoin elől.

A kérdőív kitöltőinek 34%-a ugyanis aggodalmát fejezte ki a kormány szabályozásai miatt, és ezt tartják a legnagyobb falnak a bitcoin növekedése előtt.
24%-uk szerint híján vagyunk a jól szabályozott, hozzáférhető és befektethető instrumentumoknak, amely szintén visszatartó erőként szolgál majd a kriptopénz számára az elkövetkező hónapokban.

Olvastad már? Bitcoin nagyságrendváltások – 2.rész

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!