A bitcoin ára végtelenbe tart a Kraken vezérigazgatója szerint

-

Az egymillió dolláros ár a következő tíz évben „egészen reális” – fogalmazott Jesse Powell a Bloombergnek.
A bitcoin értéke „végtelen” lesz, és az emberiség hamarosan felhagy az amerikai dollárban történő árazással – állítja a Kraken kriptotőzsde vezérigazgatója.
Jesse Powell március 4-én, a Bloombergnek adott interjúban igencsak optimista volt a bitcoinnal kapcsolatban, miközben a BTC 50.000 dollár fölé tört.

Powell: Az 1 millió dolláros bitcoin tíz év alatt „reális”

„Természetesen csak spekulálni tudunk, de amikor dollárban mérjük az árát, úgy tűnik, hogy ez a végtelenbe tart.” – mondta a Bloombergnek.

„Ez a nemzeti valuta [USD] csak ötven éves, és már most gyengeség jeleit mutatja, emiatt úgy gondolom, hogy az emberek hamarosan elkezdik bitcoinban mérni a dolgok árát.”
Powell megjegyezte, hogy amikor a dollár meggyengült szerdán a makropiaci eladások mellett, az eseménynek semmilyen hatása nem volt a bitcoinra. Ugyanakkor az amerikai államadósság meghaladta a 28 billió dollárt, története során először.
Annak ellenére, hogy nem sikerült tartani az 50.000 dolláros szintet, a Bitcoin hívei optimisták maradtak.

„Azok, akik hisznek a bitcoinban, látják, hogy a világ összes pénznemét fel fogja váltani. Ez azt jelenti, hogy a bitcoin annyit érhet a jövőben, mint a dollár, az euró, és társaik piaci tőkéje együttesen.” – folytatta Powell.

„Úgy gondolom, hogy a közeljövőben meghaladja az aranyat mint értékmegőrző eszköz, ebből adódik, hogy a következő tíz évben az 1 millió dolláros cél elég valószerű.”
A bitcoin 26%-kal a „Stock to Flow” modell által diktált célérték felett zárta a februárt. A modell készítője, PlanB továbbra is bízik abban, hogy még idén elérjük a 100.000 dollárt.

Nincs idő az aranyra

Eközben az arany fogyásával kapcsolatos érvelések egyre népszerűbbek a közösségi médiában, gyakran az aranybogarak kárára, akiknek egyre kevesebb muníciójuk maradt a bitcoinellenes álláspontjuk alátámasztására.
Ahogy arról a korábban több hírportál beszámolt, a bitcoin egykori szkeptikusa, Mark Cuban volt az, aki ezen a héten kioktatta Peter Schiffet, a SchiffGold.com vezérigazgatóját nemesfém iránti szeretetéről.
Az arany – mondta Schiffnek – „meghalt”.
„A Bitcoin a kezdetektől fogva veri az aranyat.”tette hozzá Dan Held, a Kraken növekedésért felelős vezetője válaszul Schiff állításaira, miszerint az arany ellen fogadni rossz ötlet volt.

Olvastad már? Meglepő eredmény született a kriptomilliárdosok ranglistáján

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!