Meglepő eredmény született a kriptomilliárdosok ranglistáján

-

Az FTX-vezérigazgató Sam Bankman-Fried vagyonosabb, mint a Binance-CEO Changpeng Zhao – derült ki egy új felmérésből.

A kínai Hurun Research Institute Sam Bankman-Friedet, az FTX kriptoderivatíva-tőzsde vezérigazgatóját a második leggazdagabb „blokkláncmilliárdosként” nevezte meg.

Őt csak a Coinbase-CEO Brian Armstrong előzi meg, mögötte pedig – kissé meglepő módon – Changpeng Zhao, a Binance vezetője áll.
A Hurun kedden közzétett jelentése szerint Bankman Fried újoncnak számít ebben az évben – így van ok csodálkozásra a második helyet illetően. A kutatók szerint azonban a vagyona valahol 10 milliárd dollár körül alakul jelenleg, köszönhetően az FTX gyors növekedésének 2020-ban.
Armstrong nettó vagyona már 11-szer több, mint az elmúlt évben volt – 1 milliárd dollárról 11,5 milliárd dollárra gyarapította tulajdonai értékét. Ez annak köszönhető, hogy a Coinbase jelentős jövedelmet termelt a múlt év során, a cég tőzsdére lépése előtt.
A Fried sarkában loholó Zhao vagyona „csak” 208%-kal növekedett 2020 során, 8 milliárd dollárt elérve.
Ennek ellenére mind a Binance, mind pedig a Smart Chain ökoszisztéma jelentős növekedést tapasztalt az elmúlt hónapok során.
Zhao egyébként bitcoint is birtokol, amelyeket még 2013-ban vásárolt, valamint természetesen BNB-tulajdonos is.
A Hurun listájának újoncai között szerepel még a Ripple Jed McCalebje (3,2 milliárd dollár, 5. hely), a Digital Currency Group-vezérigazgató Barry Silbert (3 milliárd dollár, 6. hely), valamint a Gemini-társalapító Tyler és Cameron Winklevoss, akik megosztott 7. helyen fejenként 2,8 milliárd dollárt birtokolhatnak.

Általánosságban több új arc is felkerült a „blokkláncmilliárdosok” idei listájára. Hogy az ismertebbeket említsük, helyet kapott például Michael Saylor, a Microstrategy vezérigazgatója, valamint Matthew Roszak, akik mindketten a 9. helyen állnak, 2,4 milliárd dollárral.
A Draper Associates alapító partnere, Tim Draper 1,9 milliárd dollárral került a listára, a Galaxy-vezérigazgató Michael Novogratz 1,7 milliárd, a Ripple-vezérigazgató Brad Garlinghouse 1,4 milliárd, a Pantera Capita-vezérigazgató Dan Morehead 1,1 milliárd dollárt birtokolhatnak.
A „hagyományos” – vagyis a nem teljesen kriptoközpontú – milliárdosok közül Elon Musk (197 milliárd dollár) kapta az első helyet.
Őt követi az Amazon-CEO Jeff Bezos (189 milliárd dollár), valamint Bernard Arnault (114 milliárd dollárt), az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton luxuscikk-óriás ügyvezető igazgatója.

Olvastad már? 25 millió forint értékben adományozott bitcoint egy hazai magánszemély

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!