25 millió forint értékben adományozott bitcoint egy hazai magánszemély

-

25 millió forint értékű bitcoinadománynak örülhetett két ismert hazai alapítvány. A kriptopénz átváltását egy magyar kriptováltó intézte, díjmentesen.
Annak ellenére, hogy a bitcoin sokak számára a csillagászati hozamokkal jelentett egyet, a kriptopénz mindennapi felhasználásról, például az adományozásról nem sok szó esett.

Szerencsére azonban Magyarországon is kezd megjelenni ez a fajta támogatási mód – az SOS Gyermekfalvak és a Várva Várt Alapítvány a talán valaha volt eddigi legnagyobb hazai Bitcoin-adományban, 25 millió forint értéknyi kriptopénzben részesült nemrég.
Az adományozó kilétéről nem sokat tudunk, mindössze annyit, hogy egy korai bitcoinbefektetőről van szó, aki az eddig realizált profitjából az SOS Gyermekfalvak részére 10 millió-, a Várva Várt Alapítványnak pedig 15 millió Ft értékű kriptoadományt ajánlott fel.
A kriptovalutában történő adományozást az egyik legismertebb hazai kriptovaluta-váltó, a CoinCash.eu tette lehetővé, díjtalanul.
Az SOS Gyermekfalvak közel 400 olyan gyermeknek biztosít nevelőszülői családot, akik nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedély- vagy egyéb betegsége miatt került az SOS-be, ahol pszichológusok fejlesztőpedagógusok és egyéb szakemberek a nevelőszülővel közösen azon dolgoznak, hogy a gyerekek visszakapják a gyermekkorukat, és kiegyensúlyozott, egészséges felnőtté válhassanak.
A Várva Várt Alapítvány 2010-ben kezdte meg működését civil összefogással. Céljuk annak elősegítése, hogy a válsághelyzetben lévő várandós anyák magzataikat kihordhassák, megszülhessék, és gyermeküket saját családjukban nevelhessék fel.
Céljuk továbbá, hogy a megfogant magzatok VÁRVA VÁRT személyként jöjjenek a világra, őket ellátni és felnevelni képes családba születhessenek. A krízisbe került családokkal egyéni fejlesztési tervek alapján működnek együtt. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az egyik krízishelyzet után ne alakuljon ki a következő, hanem a hibás döntések logikájának megértése után fel tudjanak építeni egy tervet a rossz döntések elkerülésére.
A Várva Várt Alapítvány régi álma valósulhat meg a kapott adomány segítségével, ugyanis egy babaváró otthont tudnak kialakítani ezáltal egy fiatal, Baranya megyei család számára.

Kriptóval a korona ellen

A kriptovalutában történő adományozás egyik nagy előnye, hogy átváltásukat a hazai kriptováltó díjmentesen végzi, így a támogatók adományainak teljes összege hiánytalanul jut el a civil
szervezethez, átlátható módon.
Nem ez az első eset, hogy a magyar kriptováltók a közjóért való tenni akarásukról tesznek tanúbizonyságot. Ahogy arról a Kriptoworldön akkor mi is beszámoltunk, 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány magyarországi megjelenését követően az egészségügyi dolgozók javára adománygyűjtő pénztárcát hoztak létre hazánk kriptovaluta-szolgáltatói. Ezen aztán csaknem 6 millió forint értékű kriptovaluta-adomány gyűlt össze.
„Azért járulunk hozzá minden alkalommal adományozási akciókhoz, mert a további intézményi
befektetők-, a várható szabályozás megjelenése és az árfolyamkilengések csillapodása mellett a Bitcoin ilyen és ehhez hasonló hétköznapi felhasználása tehet a legtöbbet a kriptovaluták egyre szélesebb körű elterjedésében és elfogadottságában” – mondta el Mogyorósi Attila, a CoinCash.eu ügyvezetője.

Olvastad már? A Bitcoin-készlet 17%-a 7 éve nem mozdul

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!