25 millió forint értékben adományozott bitcoint egy hazai magánszemély

-

25 millió forint értékű bitcoinadománynak örülhetett két ismert hazai alapítvány. A kriptopénz átváltását egy magyar kriptováltó intézte, díjmentesen.
Annak ellenére, hogy a bitcoin sokak számára a csillagászati hozamokkal jelentett egyet, a kriptopénz mindennapi felhasználásról, például az adományozásról nem sok szó esett.

Szerencsére azonban Magyarországon is kezd megjelenni ez a fajta támogatási mód – az SOS Gyermekfalvak és a Várva Várt Alapítvány a talán valaha volt eddigi legnagyobb hazai Bitcoin-adományban, 25 millió forint értéknyi kriptopénzben részesült nemrég.
Az adományozó kilétéről nem sokat tudunk, mindössze annyit, hogy egy korai bitcoinbefektetőről van szó, aki az eddig realizált profitjából az SOS Gyermekfalvak részére 10 millió-, a Várva Várt Alapítványnak pedig 15 millió Ft értékű kriptoadományt ajánlott fel.
A kriptovalutában történő adományozást az egyik legismertebb hazai kriptovaluta-váltó, a CoinCash.eu tette lehetővé, díjtalanul.
Az SOS Gyermekfalvak közel 400 olyan gyermeknek biztosít nevelőszülői családot, akik nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedély- vagy egyéb betegsége miatt került az SOS-be, ahol pszichológusok fejlesztőpedagógusok és egyéb szakemberek a nevelőszülővel közösen azon dolgoznak, hogy a gyerekek visszakapják a gyermekkorukat, és kiegyensúlyozott, egészséges felnőtté válhassanak.
A Várva Várt Alapítvány 2010-ben kezdte meg működését civil összefogással. Céljuk annak elősegítése, hogy a válsághelyzetben lévő várandós anyák magzataikat kihordhassák, megszülhessék, és gyermeküket saját családjukban nevelhessék fel.
Céljuk továbbá, hogy a megfogant magzatok VÁRVA VÁRT személyként jöjjenek a világra, őket ellátni és felnevelni képes családba születhessenek. A krízisbe került családokkal egyéni fejlesztési tervek alapján működnek együtt. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az egyik krízishelyzet után ne alakuljon ki a következő, hanem a hibás döntések logikájának megértése után fel tudjanak építeni egy tervet a rossz döntések elkerülésére.
A Várva Várt Alapítvány régi álma valósulhat meg a kapott adomány segítségével, ugyanis egy babaváró otthont tudnak kialakítani ezáltal egy fiatal, Baranya megyei család számára.

Kriptóval a korona ellen

A kriptovalutában történő adományozás egyik nagy előnye, hogy átváltásukat a hazai kriptováltó díjmentesen végzi, így a támogatók adományainak teljes összege hiánytalanul jut el a civil
szervezethez, átlátható módon.
Nem ez az első eset, hogy a magyar kriptováltók a közjóért való tenni akarásukról tesznek tanúbizonyságot. Ahogy arról a Kriptoworldön akkor mi is beszámoltunk, 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány magyarországi megjelenését követően az egészségügyi dolgozók javára adománygyűjtő pénztárcát hoztak létre hazánk kriptovaluta-szolgáltatói. Ezen aztán csaknem 6 millió forint értékű kriptovaluta-adomány gyűlt össze.
„Azért járulunk hozzá minden alkalommal adományozási akciókhoz, mert a további intézményi
befektetők-, a várható szabályozás megjelenése és az árfolyamkilengések csillapodása mellett a Bitcoin ilyen és ehhez hasonló hétköznapi felhasználása tehet a legtöbbet a kriptovaluták egyre szélesebb körű elterjedésében és elfogadottságában” – mondta el Mogyorósi Attila, a CoinCash.eu ügyvezetője.

Olvastad már? A Bitcoin-készlet 17%-a 7 éve nem mozdul

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!