A Bitcoin-készlet 17%-a 7 éve nem mozdul

-

A bitcoin készletének hatalmas része régóta nem mozog. Ezek a pénzek elvesztek, vagy eladásra várnak.

A bitcoin kínálatának jelentős része hét év alatt sem mozdult meg – mutatott rá tegnap az Unfolded piacelemző platform a Glassnode-on található „HODL Wave” on-chain mutatószám segítségével.

Ez a mutató nyomon követi a be- és kimenő tranzakciók közötti időszakot, így makroképet nyújt arról, hogy az adott érmét meddig tartották meg eladás előtt.
A HODL Waveből az látható, hogy több mint 3,3 millió bitcoin nem mozgott hét év alatt. Ez az összeg a bitcoin forgalomban lévő kínálatának 17,87%-a, ami a jelenlegi piaci áron 160 milliárd dollárnak felel meg.


A nem mozgatott Bitcoin nem feltétlenül bálnák tulajdonában áll, akik továbbra is ragaszkodnak kriptójukhoz. Az elmúlt években rengeteg bitcoinnak veszett nyoma balesetek, halálesetek és elfelejtett jelszavak miatt.

„A korai tulajdonosok közül sokan nagyon olcsón jutottak bitcoinhoz, azóta pedig elfelejtették jelszavukat vagy csak nem tudnak hozzáférni tárcájukhoz. 2013 előtt a bitcoin sokaknak nem volt több egy Monopoly pénznél.” – magyarázta Tim Frost, a YIELD App vezérigazgatója a Decryptnek szóló megjegyzésében.

A Chainalysis elemzőcég tavalyi jelentése az elveszített bitcoin mennyiséget közel 3,7 millióra – vagyis az elmúlt ötéves kínálat 20%-ára – becsülte.
A jelentés szerint mindössze 3,5 millió bitcoinnal kereskedtek aktívan a nyílt piacon, míg 11,4 milliót hosszú távú befektetésként tartottak.

Frost szerint azonban, még mindig van rá esély, hogy az inaktív tárcák tulajdonosai hozzáférjenek bitcoinjukhoz.

„Ezek a tárcák potenciális veszélyt jelentenek, mivel bármelyik pillanatban a piacra kerülhetnek” – mondta.

De természetesen ez is nyomon követhető. Egy másik Glassnode-mutatószám, az ún. „Coin Days Destroyed”, akkor növekszik, amikor „régi” bitcoin hirtelen elmozdul.
Ahogy a fenti ábrán látható, 2018 vége felé, illetve 2019 folyamán sok csúcs látható, ekkor nagyon régi érmék mozogtak hosszú idő óta először.
2021-ben is fokozott aktivitás látható, de közel sem ugyanazon a szinten, mint a korábbi években.

Olvastad már? Optimizmus a piacon: 900 milliárd dollár fölött a bitcoin kapitalizációja

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!