Optimizmus a piacon: 900 milliárd dollár fölött a bitcoin kapitalizációja

-

A bitcoin és a techrészvények egyaránt megugrottak, miután az Egyesült Államok jegybankja újabb ígéretet tett a gazdaság támogatására.

A piaci fellendülés a kriptovilág minden területén folytatódott, kiélezve a befektetők megújult bizalmát. A teljes kriptopiaci kapitalizáció az elmúlt 24 órában 5%-ot emelkedett, ezzel elérte az 1,5 billió dollárt.

A bitcoin 10%-ot emelkedett az utóbbi napokban. A Goldman Sachs egyik napról a másikra 8%-os nyereséget ért el újranyitott kriptotőzsdéjének köszönhetően, melyet még a 2018-as medvepiac során zárt be.
A hírek szerint a nagy bitcoinvásárló, a MicroStrategy további 15 millió dollár értékben vett még több kriptót, a már egyébként is jelentős, 4,3 milliárd dolláros vagyonához. Úgy tűnik, hogy a „Saylor Super Cycle” elmélet folytatódik. A vásárlásokról bővebben egy másik cikkben írtunk.
A kétnapos rali 900 milliárd dollár fölé hozta vissza a bitcoint, de ezzel még mindig le van maradva a február közepén elért szédületes, 1 billió dolláros összértéktől.
A legtöbb projekt a top 20-ból hasonló utat járt be. Az Ethereum 5,3%-kal a Binance Coint 7,4%-kal, a Chainlink pedig 12,49%-kal emelkedett.
Az egyetlen észrevehető kivétel a Cardano volt, amely 5,45% -os csökkenést mutat. Az elmúlt egy heti teljesítménye a piac többi résztvevőjével ellentétes irányba mutat.
A piacok iránti megújult bizalom az amerikai jegybank tegnapi bejelentésének közvetlen következménye, mivel a Fed továbbra is legalább 80 milliárd dollár értékű államadósságot vásárol havonta, amíg az ország foglalkoztatási rátája helyre nem áll, és az infláció el nem éri a 2%-ot.
Előrejelzések szerint, ez évekbe telhet, ami azt jelenti, hogy a pénznyomtatás valószínűleg 2023 körül ér véget.
Ez a nyílt végű kiadás segített lejjebb nyomni azokat a szörnyű kötvényhozamokat, amelyek a múlt héten bejárták a piacokat, és az eladások növekedéséhez vezettek mind a fiat, mind a kriptopiacon.
Az Egyesült Államokban a Dow felzárkózott, csakúgy, mint az S&P 500. A Nasdaq legjobb hónapját zárta az utóbbi évben, ami a techrészvények fellendülésének köszönhető.
Az Apple több mint 5%-ot, a Tesla 6,2%-ot, a Paypal 5,2%-ot, a Facebook pedig 3% emelkedett. A Zoom szintén 10%-kal emelkedik, miután bevételi jelentése szerint a vártnál is jobban teljesítenek.

Ezek a „növekvő részvények” már közel egy éve lovagolják a korlátlan szövetségi kiadások covid-hullámát, mivel a befektetők arra törekednek, hogy jobb teljesítményt nyújtsanak, mint a piacok általában.
Így a Fed támogató szavainak köszönhetően az Apple és társai még jobban növekvő részvényeknek látszódnak.
Mint korábban láthattuk, a kripto vonzza az olyan típusú ciklikus befektetőket, akik az elmúlt 12 hónapban rengeteg techrészvényt vettek: ezek a nagyobb kockázatvállalási hajlandóságú, rövid és közép távú befektetési távlatokkal rendelkező vásárlók, akik szívesen költenek, amíg van egy szövetségi védőháló alattuk, ami magasan tartja a bizalmukat.

Olvastad már? A bitcoin az idei év legrosszabb hetén van túl

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: QuoteInspector.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.28.

Prémium Solana (SOL) A piac napközbeni gyengesége ellenére, ahogy a Bitcoin és az Ethereum küzd, a Solana (SOL) árfolyam trendje fenntartja az optimizmust. Annak ellenére, hogy a múlt...

A Solana lépést tud tartani az Ethereum emelkedésével? Az elemző 10x nyereségre ajánlja ezt a vírusszerűen terjedő AI altcoint!

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) egy lendületes hullámvölgyben van. A vezető DeFi platform árfolyama az elmúlt hetekben az egekbe szökött, megszilárdítva dominanciáját a területen. Az Ethereum jól megalapozott...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 05.28.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopénzek piaca továbbra is jelentős áringadozást mutat, a top altcoinok folyamatos ingadozásokat regisztrálnak, ami a kriptopénz piacon megnövekedett vételi és eladási nyomást jelez. Ráadásul...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!