Az NFT-árak az egekbe lőttek, a legkívánatosabb kriptogyűjtögetményekért akár több millió dollárt is képesek adni

-

Az elmúlt hónap során az öt legnagyobb nem helyettesíthető token (NFT) projekt több mint 366 millió dollárnyi eladást generált, amelynek oroszlánrészét az NBA Top Shots teszi ki a CryptoSlam elemzőplatform adatai szerint.
Bár a volumen legnagyobb részéért a Top Shots felel, a nagy eladások még így is eltörpültek az Ethereum egyik legkorábbi NFT-projektje mellett.

A múlt legnagyobb kriptogyűjtögetmény-eladása 1,545 millió dollár hasznot jelentett a CryptoPunkok számára, a műalkotás a „majom fedorában” nevet viseli.
A CryptoPunkok egy olyan NFT-gyűjtemény, amely „pixel-art” avatarokból áll, és amely a világ legdrágább digitális gyűjtögetményeiként ismert. Legtöbbjük emberi arc, de más emberszabásúak és zombik is képviseltetik magukat.
A nagy eladások többségéért tehát a CryptoPunkok felelnek. A befektetők 1,199 millió dollárt fizettek a „majom bandannában” című alkotásért, és 1,069 millió dollárt a „kötött sapkát és kis napszemcsit viselő majom” nevet viselőért.
A nem helyettesíthető tokenek olyan egyedi digitális eszközök, amelyet nem lehet másolni vagy replikálni – ennek következtében meg tudják őrizni ritkaságukat, ezzel is növelve az értéküket.
Az NFT lehet akár egy művészi alkotás, egy zene, valamilyen játékbeli elem vagy más adat – alapvetően bármi, ami digitális.
A Hashmasks Ethereum-alapú művészprojekt szintén rekordmennyiségű eladásokat tapasztalt. A múlt hónap során a Hashmask 6718-at közel félmillió dollárért értékesítették.
Az olyanokat, mint például a Hashmask 16251, csak szelíd 300.000 dollárért sikerült eladni.

Kiugró forgalom az NFT-k piacán

Az NBA Top Shots egy olyan NFT-gyűjtemény, amely a Flow blokkláncán található, és amely az NBA-kosárlabda-mérkőzések nagy pillanatait örökíti meg.
Az elmúlt 30 nap során rekordmértékű, 237 millió dolláros kereskedési volument tapasztaltak. Ezen idő alatt a Top shots értékesítései 434%-kal növekedtek, amelyet több mint 85.000 felhasználó 1,25 millió tranzakciója idézett elő.
Miközben az NBA Top Shots kimagasló kereskedési volument produkált, az eladások azért itt jóval szerényebb árakon folynak. A ritkaság függvényében egy kártya 15-20, de akár több százezer dollárért is eladható.
A legdrágább Top Shotok, például a „2019-20 LeBron James” a „Cosmic” gyűjteményből több mint 200.000 dollárért kelt el.
Az NBA rajongói szintén valahol 100.000 és 125.000 dollár között fizettek ugyanezért az NFT-ért más gyűjteményekben, valamint 100.000 dollárt minden egyes „2019-20 Zion Williamson” és „2019-20 Ja Morant” kártyákért.

Miért ilyen drágák az NFT-k?

De mégis mi készteti a felhasználókat arra, hogy több millió dollárt adjanak ki digitális érdekességekért? Nos, az NFT az több, mint egy művészet; valójában egy feltörekvő módja az érték tárolásának és megosztásának – mondta
Pedro Febrero, a kriptoközpontú Quantum Economics elemzőportál elemzője a Decryptnek.

„Vélemények szerint az NFT-k érdekes módját jelentik az értékek összegyűjtésének és megosztásának. Nem csak a digitális műalkotások és gyűjtögetmények miatt, de azért is, mert alapvetően egy nem helyettesíthető digitáliseszközt-osztályt jelentenek. Ez lehetővé tesz mindenféle ösztönzőmechanizmust, miközben a projektek jutalmazhatják hozzájárulóikat ezekkel az egyedi eszközökkel” – mondta Febrero.

„A végfelhasználó alapvetően úgy érheti el a legnagyobb hozamot, ha eladja vagy kölcsönadja az NFT-jét egy piactereken” – fejtette ki Febrero, majd hozzátette, hogy „úgy gondoljuk, amint meglesz a módja annak, hogy egyszerű módon egy poolba tereljék az NFT-ket, majd ERC-20 tokenként értékesítsék őket, az elfogadottság is rakétaként fog majd kilőni.
Az NFT-t tovább magyarázandó Csabai Csaba, az Inlock vezérigazgatója ma az alábbi kérdést tette fel az Inlock Offtopic Telegram-csatorna tagjainak:

„Tudom nehéz ezt megérteni és elfogadni […]. Vegyünk egy egyszerű példát: Adott a Mona Lisa, mint festmény. Mitől értékes ez a kép? Attól, hogy 500 éves? Attól, hogy da Vinci festette? A kép minőségétől? Vagy egyszerűen attól, hogy egy különleges életutat bejárt ember festette, aki után csak véges számú remekmű maradt fenn.”

2017 és 2018 az ICO-k éve volt. 2020-ban a defi-ok felemelkedésének lehettünk tanúi. A kriptotörténelem pedig hamarosan a kultúra területén is megmutathatja létjogosultságát. Te hogyan látod? Szavazz ankétünkben!
[forminator_poll id=”29398″]

Olvastad már? Túl az S2F-en – még PlanB is alacsonyabb árfolyamra számított

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

A Solana 2500 dollárig, a CYBRO és a MATIC 25 dollárig? Minden, amit tudni kell az ETH ETF indulásáról és az altcoinok jövőjéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, lélegzetvisszafojtva várja a potenciális bikafutást. Az altcoinok továbbra is csábító belépési pontokon tartózkodnak, ami egy közelgő emelkedésre utal. A legújabb suttogások a közösségben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!