Ismét csökken a tőzsdék bitcoin-készlete

-

A különböző tőzsdéken tárolt coinok mennyisége ismét egyre kevesebb, a jelek szerint a tulajdonosok többsége inkább felhalmoz.

2021 kezdete óta megfigyelhetjük a folyamatos esést, elég csak ránéznünk az adatokra, például a Glassnode kimutatására.

Ha tudjuk, hogy mennyi BTC van a tőzsdék tárcáiban, következtethetünk a piac aktuális állapotára, a bitcoin-tulajdonosok hangulatára.
Ha a coinok nagy tömegben elkezdenek kifelé áramlani a tőzsdékről, akkor az azt jelenti, hogy a többség nem akar eladni, inkább egy későbbi időpontig félreteszi a kriptóit.
A Quantum Economics elemzője, Jason Deane szerint ez rávilágít a piac aktuális várakozásaira.

„Egyértelműen látszik, hogy az igények most nagyobbak, mint a kínálat. A kereskedők bizakodnak a jövőben, és rövid távon kicsi az eladási hajlandóság.”

Az előző hét során a tőzsdei készletek 2%-kal csökkentek. Ez alapján 52900 bitcoint, mintegy 2,7 milliárd dollárnyit külső tárcákba utaltak.
Valójában ez a trend már egy éve megfigyelhető, a tőzsdékről egyre nagyobb arányban veszik ki a coinokat a tulajdonosok, hogy hosszabb távra elrakják.
Jelenleg nagyjából 2,3 milliárd dollár értékű bitcoin van tőzsdei tárcákban, ez 2018 nyarán volt utoljára ezen a szinten, és az akkori árfolyam a 7400 dollárnál mozgott.

„A kiutalás nem lassul, nem áll meg. Elég erős jele annak, hogy a hosszú távú tartás lett az uralkodó meggyőződés a befektetők között.”

Ez a mostani trend alapvetően ellentétes az eddigi helyzettel. A bitcoin létrejötte óta eltelt idő nagyobb részében a tőzsdéken tárolt mennyiség végig növekedett.
A Glassnode kimutatta, hogy 2014 augusztusától egészen 2020 márciusáig folyamatosan nőtt a tőzsdék készlete.

Akkor viszont megfordult a trend, és azóta megállás nélkül veszik ki a tulajok a coinokat. Ebben annak is része lehet, hogy a járvány miatti megnövekedett digitalizáció a bitcoint is tovább népszerűsítette.
Emellett viszont az elmúlt évben számos nagy cég is beállt a támogatók sorába, és nagy vásárlással fejezték ki az elköteleződésüket.
Ők is offline, hidegtárcában tartják a vagyonukat, így csak ráerősítettek a kivonási folyamatokra.

Olvastad már? Optimizmus a piacon: 900 milliárd dollár fölött a bitcoin kapitalizációja

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!