Ismét csökken a tőzsdék bitcoin-készlete

-

A különböző tőzsdéken tárolt coinok mennyisége ismét egyre kevesebb, a jelek szerint a tulajdonosok többsége inkább felhalmoz.

2021 kezdete óta megfigyelhetjük a folyamatos esést, elég csak ránéznünk az adatokra, például a Glassnode kimutatására.

Ha tudjuk, hogy mennyi BTC van a tőzsdék tárcáiban, következtethetünk a piac aktuális állapotára, a bitcoin-tulajdonosok hangulatára.
Ha a coinok nagy tömegben elkezdenek kifelé áramlani a tőzsdékről, akkor az azt jelenti, hogy a többség nem akar eladni, inkább egy későbbi időpontig félreteszi a kriptóit.
A Quantum Economics elemzője, Jason Deane szerint ez rávilágít a piac aktuális várakozásaira.

„Egyértelműen látszik, hogy az igények most nagyobbak, mint a kínálat. A kereskedők bizakodnak a jövőben, és rövid távon kicsi az eladási hajlandóság.”

Az előző hét során a tőzsdei készletek 2%-kal csökkentek. Ez alapján 52900 bitcoint, mintegy 2,7 milliárd dollárnyit külső tárcákba utaltak.
Valójában ez a trend már egy éve megfigyelhető, a tőzsdékről egyre nagyobb arányban veszik ki a coinokat a tulajdonosok, hogy hosszabb távra elrakják.
Jelenleg nagyjából 2,3 milliárd dollár értékű bitcoin van tőzsdei tárcákban, ez 2018 nyarán volt utoljára ezen a szinten, és az akkori árfolyam a 7400 dollárnál mozgott.

„A kiutalás nem lassul, nem áll meg. Elég erős jele annak, hogy a hosszú távú tartás lett az uralkodó meggyőződés a befektetők között.”

Ez a mostani trend alapvetően ellentétes az eddigi helyzettel. A bitcoin létrejötte óta eltelt idő nagyobb részében a tőzsdéken tárolt mennyiség végig növekedett.
A Glassnode kimutatta, hogy 2014 augusztusától egészen 2020 márciusáig folyamatosan nőtt a tőzsdék készlete.

Akkor viszont megfordult a trend, és azóta megállás nélkül veszik ki a tulajok a coinokat. Ebben annak is része lehet, hogy a járvány miatti megnövekedett digitalizáció a bitcoint is tovább népszerűsítette.
Emellett viszont az elmúlt évben számos nagy cég is beállt a támogatók sorába, és nagy vásárlással fejezték ki az elköteleződésüket.
Ők is offline, hidegtárcában tartják a vagyonukat, így csak ráerősítettek a kivonási folyamatokra.

Olvastad már? Optimizmus a piacon: 900 milliárd dollár fölött a bitcoin kapitalizációja

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!