Mi az a Tether? (USDT)

-

A Tether az amerikai dollár árfolyamához rögzített kriptovaluta. Stabilitása miatt főként értéktárolóként használják az ingatagabb valuták, például a bitcoin helyett.

A befektetők számára olykor nehéz kriptovalutákat tartani, mivel sok közülük hihetetlenül volatilis.
Egyelőre emiatt alkalmatlanok tényleges valutaként működni, mivel értékük túl változékony, emiatt nehéz beárazni velük az árucikkeket.

Mi az a Tether?

A Tether egy úgynevezett stablecoin, amely a kriptovaluták egy típusa. Legfontosabb jellemzője, hogy értéke az amerikai dollár árfolyamához van rögzítve, így minden USDT token mögött egy dollárnyi fedezet áll, amelyet Tether anyavállalata tárol.
Áringadozás esetén értékét botok programozott vásárlása és eladása tartja stabilan. A Tether elérhető az eurónál és a japán jennél is.

Ki hozta létre a Tethert?

2014 végén a Tether Limited fejlesztette ki. A brit Virgin-szigeteken bejelentett vállalat székhelye Hongkongban található. Vezetőségének nagy része – köztük a vezérigazgató, a stratégiai igazgató és a főtanácsadó – közös a Bitfinex kriptotőzsdével.

Rövid története
  • 2014. július – elindul a Realcoin, az amerikai dollár által fedezett token.
  • 2014. november – A Realcoint átnevezik Tetherre és elindul a privát béta verzió.
  • 2015. január – A Bitfinex listázza a Tethert.
  • 2015. február – Elindul a Tether kereskedése.
  • 2017. december – A Tether kínálata meghaladja az egymilliárdot.
Mi olyan különleges benne?
  • Stabil – A fiat valutával fedezett értékének köszönhetően a Tether tulajdonosait nem érinti a kriptóval együtt járó volatilitás. Könnyű hozzáférést biztosít a kriptopiachoz, anélkül, hogy vad áringadozásnak lenne kitéve.
  • Széles körben elfogadott – A Tether népszerű kriptovaluta, amelyet a legtöbb tőzsdén lehet venni és eladni. Számos tőzsde kereskedési párként is használja.
  •  Ismerős – A nemzetközi pénznemek általi fedezet intuitívvá teszi a Tether értékét; hasznos azoknak a kereskedőknek, akik más kriptovalutákat vásárolnak vele.
Hogyan készül a Tether?

A Tethert nem lehet bányászni. A Tether Limited állítja elő az új tokeneket, majd a Bitfinex tőzsdén keresztül kibocsátja azokat, miután a fiat valuta befizetésre került a kincstárukba a tokenek fedezeteként.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Hogyan működik a Tether?

A Tether az úgynevezett Omni rétegen alapul. Ez egy olyan metaprotokoll, amely a Bitcoin-blokkláncra épül, és amely lehetővé teszi a projektek számára, hogy létrehozzák saját devizájukat és kereskedjenek is vele.
A Tether tokenek 2017 nyarán kerültek kiadásra az Omni szoftverrétegén a Litecoin-blokklánc számára. Létezik Ethereum-alapú Tether is, ami az ERC-20 szabvány felhasználásával készül.

Mire jó a Tether?

A Tether egy széles körben elfogadott token, ami könnyen felhasználható kriptovaluták vásárlásához.
A kereskedők gyakran használják megszerzett értékeik stabilan tartására, miközben megtartják pozíciójukat a piacon.
A tőzsdék is előszeretettel használják a Tethert. A tether kereskedési párok használata az árak fiat pénznembe történő denominálásának általános módja, amelyet a legtöbb felhasználó könnyebben megért.
Mivel sok tőzsde számára lehetetlen a fiat bankszámla létrehozása, egyesek Tetherben tartják a fiat tartalékaikat.

A jövő

A Tether kiállta az idő próbáját. A befektetők előszeretettel használták az elmúlt években arra, hogy megvédjék magukat a piaci lejtőktől.
Több év után is nagyon népszerű maradt, olyannyira, hogy a tokenek néha naponta többször is gazdát cserélnek. Mindez hasznos likviditási forrássá tette a piac számára, amely segít az árak stabilan tartásában.
Ennek ellenére sok bizonytalanság is övezi a kriptopénzt. Ennek egyik oka, hogy senki sem tudja, valójában mennyi fedezet áll a tokenek mögött.
A Tether jövője azon fog múlni, hogy képes lesz-e fenntartani a piaci bizalmat a befektetőkben. Komoly következményei lehetnek, ha kiderül, hogy a Tether fedezete hiányos.
A bizalom elvesztése fizetésképtelenséghez vezethet sok kriptotőzsde számára, akik értéktárolásra használják.

Olvastad már? Mi az a Chainlink? (LINK)

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


4 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!