Túl az S2F-en – még PlanB is alacsonyabb árfolyamra számított

-

A bitcoin már túl is lőtte a népszerű S2F-modell előrejelzését, ahogy belevágtunk a márciusba.
A bitcoin árfolyama lekörözte a népszerű stock-to-flow modell által felvázolt értékeket – emlékeztetőül: ez az az előrejelzés, amely szerint a kriptopénz árfolyama az év végére akár a 200.000 dollárt is elérheti.

Az S2F-modell úgy vetíti elénk a bitcoin hosszú távú árfolyamát, hogy két tényezőt vesz számításba, nevezetesen a létező bitcoinok számát (stock) és a piaci körforgásba kerülő újonnan bányászott coinokat (flow).

A bitcoin jó úton halad a 200.000 dollár felé az S2F szerint

A modell alapján egyébként most valahol 36.851 dollár lenne a megfelelő árfolyam, ha egészen pontosak szeretnénk lenni.
A legutóbbi bikaciklusnak köszönhetően azonban erős lendülettel találta magát szembe (hátba?) a piac, így az árfolyam most a 48.000 dollár környékén mozgolódik.


Saifedean Ammous, a The Bitcoin Standard című könyv népszerű szerzője kiemelte, hogy a bitcoin már most is kissé divergál az S2F modelltől, hiszen azt több mint két évvel ezelőtt alkották meg.
A modell pontossága az idő függvényében arra utalhat, hogy a piac egyre inkább felismeri a bitcoin ritkaságában rejlő értéket, így a kereslet a vártnál is jobban fokozódik.
Ezenfelül ebből is jól látható, hogy a bitcoin jó ajánlatnak bizonyul a folyamatosan elértéktelenedő amerikai dollárral szemben, hiszen a Bitcoin esetében a kibocsátási ütem előre programozottan folyamatosan csökken.
Ammous megjegyezte:

„PlanB két évvel ezelőtt adta közre a modelljét. Még ha nagyon sok minden történt a kriptopénz életében és a világban is ez alatt a két év alatt, a bitcoin piaci árfolyam és az előrejelzett árfolyam divergenciájának a szórása sosem volt nagyobb, mint 1.”

Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, az S2F létrehozója, PlanB korábban azt mondta, nincs kétsége afelől, hogy a bitcoin 2021 decemberére el fogja érni a 100.000 dollárt, legalábbis a modell alapján.
2020 közepén PlanB már arról beszélt, hogy a bitcoinnak valahol 100.000 és 288.000 dollár közé kell majd felértékelődnie 2021 decemberére.


Mint mondta:

„Az emberek azt kérdezik, hogy hiszek-e még a modellemben. Hogy tisztázzam: nincs kétségem afelől, hogy a bitcoin S2FX modellje helyes, és hogy a bitcoin 100K–288K közötti árfolyamot ér majd el még 2021 decembere előtt. Valójában úgy gondolom, hogy az új adatok csak megerősítik, hogy a készlethiány valós. […] Nem pénzügyi tanács!”

A BTC-t már többet használják, mint az M1 amerikai dollárt

Willy Woo prominens láncelemző szerint a bitcoin pénzügyi velocitása még az amerikai dollár M1 készleténél is magasabb.
Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a bitcoin több értéket mozgat, mint az amerikai dollár.


Egy ilyen trend arra utal, hogy a bitcoint aktívan használják értéktovábbításra és értéktárolásra párhuzamosan, és egyre inkább egy jól kiépült eszköznek a képét mutatja.
Woo elmondta:

„A bitcoin monetáris velocitása most magasabb, mint az USD M1-é. Az M1 az a dollár, amelyet rövid távon tartanak a számlákon mindenféle vásárlásokra; nem igazán mozognak. A BTC bolondot csinál belőle. A BTC több pénzt mozgat, mint amennyit [az amerikaiak] költenek.”

A bitcoinra jelenleg sokan tekintenek értéktárolóként, illetve olyan eszközként, amely alkalmas az infláció ellen fedezetként szolgálni. Amikor a vezető kriptopénz fizető- és elszámolási eszközként való elfogadottsága növekszik, az minden bizonnyal katalizátorként szolgál majd a mainstream elfogadottság egy következő hulláma számára.
Ezen a ponton a bitcoin árfolyama csak tovább gyorsulhat, párhuzamosan az S2F-modell mellett, ahogyan a következő blokkjutalom-feleződés egyre közelebb kerül.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a korrekciók teljesen eltűnnének, hiszen ezek mind a jelenlegi, mind pedig a múltbéli bikaciklusok alatt nagyon jellemzőek voltak.
Az S2F modell azonban egészen biztosan jó úton halad, ha pedig lesz a piacon elegendő kereslet, akkor a hodlereknek sem kell sok mindentől félniük.

Olvastad már? Bitcoin nagyságrendváltások – 1. rész

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!