Félmillió Cardano fiók, és új Daedalus tárca

-

Jelentős mérföldkőhöz ért a Cardano hálózat, az aktív címek száma elérte a félmilliót.
A folyamatos növekedés vélhetően összefüggésben áll a Daedalus tárca folyamatos fejlesztésével is, amely során a mostani legújabb verzió már a natív tokeneket is támogatja.

Okosszerződések a platformon

A hálózat következő fázisa megérkezett a Mary néven futó hard forkkal, és ennek alkalmával két jelentős eredmény is született a rendszeren.
A fejlesztést végző IOHK a napokban jelentette be, hogy a Daedalus tárcaprogramhoz is kiadják a natív tokenekhez szükséges frissítést. A nyilvános teszthálózatukon elsején el is indult, kipróbálható a tárca.
Szintén mostanában pedig bejelentették azt is, hogy az új tárcaverzió először a Daedalus Flight tesztelőihez kerül, a nagyközönségnek még egy kicsit várnia kell.
Miután teljes körűen letesztelték és végigpróbálták a tárcafunkciókat, a végső javítások után lesz bárki számára hozzáférhető.
A Cardano rendszerén a Daedalus a legnépszerűbb tárcaprogram. Az új verziója már a hálózaton kibocsátott natív tokenek tárolására és küldésére is lehetőséget biztosít. A teljes verzió debütálása után pedig egy megújult felhasználói felületet is kapunk.

Félmillió aktív cím

A hálózat nagyjából a tárcafrissítés bejelentésekor léphette át a félmilliós mérföldkövet. Nehéz megállapítani, hogy vajon minek is köszönhető a nagy emelkedés, de gyanítható, hogy a Mary hard forknak és a hálózat újabb funkcióinak is köze van hozzá.
Az AdaStat számai alapján látható, hogy jelenleg 506538 egyedi tárcacím létezik a hálózaton. Ebből 294 ezer delegálja is a coinjait, tehát a címek 58%-a részt vesz a staking bányászatban, a konszenzus kialakításában.

Szintén az adatokból látszik az is, hogy az átlagos delegált ADA mennyisége az év során folyamatosan csökken.
Ez azt jelenti, hogy egyre többen vesznek részt a hálózat fenntartásában, és nem csak a nagy tulajdonosok, hanem a kisebb hodlerek is, kisebb egyenlegekkel. Így a hálózat ereje jobban eloszlik, nagyobb a decentralizáció.

Olvastad már? Bitcoin nagyságrendváltások – 1. rész

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!