Félmillió Cardano fiók, és új Daedalus tárca

-

Jelentős mérföldkőhöz ért a Cardano hálózat, az aktív címek száma elérte a félmilliót.
A folyamatos növekedés vélhetően összefüggésben áll a Daedalus tárca folyamatos fejlesztésével is, amely során a mostani legújabb verzió már a natív tokeneket is támogatja.

Okosszerződések a platformon

A hálózat következő fázisa megérkezett a Mary néven futó hard forkkal, és ennek alkalmával két jelentős eredmény is született a rendszeren.
A fejlesztést végző IOHK a napokban jelentette be, hogy a Daedalus tárcaprogramhoz is kiadják a natív tokenekhez szükséges frissítést. A nyilvános teszthálózatukon elsején el is indult, kipróbálható a tárca.
Szintén mostanában pedig bejelentették azt is, hogy az új tárcaverzió először a Daedalus Flight tesztelőihez kerül, a nagyközönségnek még egy kicsit várnia kell.
Miután teljes körűen letesztelték és végigpróbálták a tárcafunkciókat, a végső javítások után lesz bárki számára hozzáférhető.
A Cardano rendszerén a Daedalus a legnépszerűbb tárcaprogram. Az új verziója már a hálózaton kibocsátott natív tokenek tárolására és küldésére is lehetőséget biztosít. A teljes verzió debütálása után pedig egy megújult felhasználói felületet is kapunk.

Félmillió aktív cím

A hálózat nagyjából a tárcafrissítés bejelentésekor léphette át a félmilliós mérföldkövet. Nehéz megállapítani, hogy vajon minek is köszönhető a nagy emelkedés, de gyanítható, hogy a Mary hard forknak és a hálózat újabb funkcióinak is köze van hozzá.
Az AdaStat számai alapján látható, hogy jelenleg 506538 egyedi tárcacím létezik a hálózaton. Ebből 294 ezer delegálja is a coinjait, tehát a címek 58%-a részt vesz a staking bányászatban, a konszenzus kialakításában.

Szintén az adatokból látszik az is, hogy az átlagos delegált ADA mennyisége az év során folyamatosan csökken.
Ez azt jelenti, hogy egyre többen vesznek részt a hálózat fenntartásában, és nem csak a nagy tulajdonosok, hanem a kisebb hodlerek is, kisebb egyenlegekkel. Így a hálózat ereje jobban eloszlik, nagyobb a decentralizáció.

Olvastad már? Bitcoin nagyságrendváltások – 1. rész

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!