Bitcoin nagyságrendváltások – 1. rész

-

Fogadjátok The-Line, a nagyságrendváltós elmélet megalkotójának, elemzőbarátunknak első bejegyzését nálunk. Mostantól gyakrabban is találkozhattok majd vele a Kriptoworld hasábjain, úgyhogy nem árt résen lenni 😉
2020. november 1-én osztotta meg gondolatait The-Line, a Crypto Trader Hungary Facebook-csoportban. PlanB S2F-modellje adta az ötletet, ehhez a fajta bitcoinelemzés-megközelítéséhez, hát nézzük mi lett belőle azóta.

Értelmezés:

A kék vonalak vízszintes vonalak egy-egy magasabb nagységrendet képviselnek, azaz az árhoz felfelé haladva minden alkalommal egy 0 hozzájön.
0,1
1
10
100
1000
10.000
100.000?
Ebben az elemzésben kizárólag azt vizsgálom, hogy az adott alacsonyabb tartományokból mikor, és hogyan lép át a bitcoin a következő felsőbb tartományba.

A kritériumok:

A kezdéskor:
zárja a hetet egy tartomány felett, vagy érintve zárja azt . Valamint ha beesik később a vonal alá, akkor a gyertya teste maradjon a vonalon.
A célban:
érje el a magasabb tartományt (ez esetben nem kell felette zárnia, mert a cél így is teljesült)

Elemzés:

Több dolog is megfigyelhető:

 •  A bitcoin nagyságrend váltás, egy létező dolog. Jól láthatóan ellenállásként, és támaszként funkcionálnak.
 •  Ha húzunk a ciklusokra egy Fixed Range Volume Profil-t, (A Grafikonon FRVP jelölés) akkor a legnagyobb forgalom közvetlen a nagyságrend felett van kb.: 10%-al. Ez felett végig csökken a bitcoinban mért forgalom a folyamat végéig. (Van 1 kivétel, ez a legelső váltás, itt 10%-al alatta van a legnagyobb forgalom. Ez szerintem anomália a korai hiányos adatok miatt.)
 • Jelenleg a 6. Váltás van folyamatban, amit az FRVP meg is erősített a szokásos magasabb forgalommal.
 • Eddig minden alkalommal amikor ez a folyamat elkezdődött, le is lezajlott. Tehát a 100.000.- $-os árfolyam elkerülhetetlennek látszik.
 •  Amint az ár elhagyta a legmagasabb forgalmú területet, már soha többé nem tért oda vissza. Valamit gyors, és intenzív mozgással érte el a magasabb nagyságrendet.
Időtartam:

Itt megfigyelhető, hogy minden 2. nagyságrend váltás rövidebb mint az előtte lévő.

 1.  18 hét – 126 nap
 2.  7 hét – 49 nap (77 nappal rövidebb mint az előző ciklus)
 3.  35 hét – 245 nap
 4.  15 hét – 105 nap (140 nappal rövidebb mint az előző ciklus)
 5.  43 hét – 301 nap
 6.  eddig: 32 hét – 224 nap (ha marad a trend, akkor ennek a ciklusnak maximum május 24-i hétig kellene tartania)

Legyen ez a nagyságrendváltós elmélet a névjegyem 🙂
[forminator_poll id=”29360″]
Készítette: The-Line
Kiemelt kép: Cryptoworld News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!