Citibank: fordulóponthoz ért a bitcoin

-

A bank elemzői szerint a BTC előtt most két lehetőség áll, hogy merre tart a jövője. Vagy spekulatív felfordulásban lesz része, vagy megindul a tömeges elfogadottság útján.
A globálisan jelen lévő befektetési bank a legújabb jelentésében alaposan körbejárta a bitcoin jelenlegi helyzetét, és a potenciálját.

Emellett nemes egyszerűséggel csak az innováció „Északi Csillagának” nevezték.
A jelentésben számos területen vázolják fel, hogy milyen lehetőségek előtt állhat a BTC. A legjelentősebb megfigyelésük mégis az, hogy szerintük a széles körű elfogadottság már elkezdődött, hiszen egyre többen használják, és egyre több helyen fogadják el.
A másik jelentős megállapítás, hogy a mostani piac merőben eltér a 2017-estől, hiszen akkoriban gyakorlatilag csak a kisbefektetők részvételével zajlott az adásvétel.
Az elemzők úgy vélik, a bitcoin könnyen válhat a nemzetközi kereskedelem fizetőeszközévé a jövőben. A vezető kriptopénz globálisan hozzáférhető, nem vonatkoznak rá a határok, és semmiféle tőkekontroll nem fenyegetheti, ezek a funkciók pedig ideálisak lehetnek ehhez a célhoz.
Az viszont, hogy egyáltalán megvalósul-e ez, hogy a BTC legyen a világpénz, nagyon is függ attól, hogy mennyire tud megfelelni az elvárásoknak, mennyire felel meg az előfeltevéseknek.
Egy ideje már a bitcoin körüli narratíva nem a technológiát helyezi előtérbe. Most a fő értékajánlata a cenzúra-ellenállóság, és a korlátozott készlet.
A jövőben könnyen lehet, hogy még nagyobb érték lesz a globális hozzáférhetőség, és az értéktárolási funkció. Ez lesz az a pont, amikor a bitcoin komolyan szóba kerülhet, mint nemzetközi fizetőeszköz.

„A bitcoin tulajdonképpen az Északi Csillaggá vált a digitális eszközök iparágában. A teljes ökoszisztéma fejlődésének az irányát meghatározza, ehhez igazodik minden.”

A bitcoin azzal is jól jár, hogy magát a blokklánc-technológiát egyre szélesebb körben használják. Mostanra olyan sok helyen és annyian használnak blokkláncot, hogy a bitcoin alapján jelentő technológia hitelessé, elismertté vált.
Ennek következtében a jelentés szerint lehetséges, hogy a bitcoin és a többi kriptopénz egyre jobban betagozódik a hagyományos pénzügyi világba.
Mikor a hálózat elindult, lényegében teljesen elkülönülve működött. A fiat pénzeket át kellett váltani, ha kriptót akartunk, és a kriptót fiatra cserélni, ha használtuk volna a vagyonunk. Mostanra ez is elkezdett megváltozni.
A PayPal tavaly integrációjával pedig minden eddiginél egyszerűbbé vált a közreműködés.

„A felhasználóknak, kereskedőknek nincs más dolga, mint az applikáción belül kiválasztani, ha bitcoinnal szeretnék lebonyolítani az üzletet, a dolog többi részét a PayPal intézi. Ez egy jelentős lépés a két ökoszisztéma, a fiat és a kriptó összekötésében.”

A siker ára

A jelents arra is kitér, hogy bár a bitcoin jövője fényes, vannak bizonyos dolgok, amik akadályként állhatnak előtte.
Az egyik legnagyobb kockázat, hogy egy másik kriptopénz átveszi a BTC helyét. Ezt nem nehéz elképzelni, és a számok alapján is lehetséges.
A bitcoin kapitalizációja 2020-ban 2,7-szeresére nőtt, az altpiac ezzel szemben viszont 3,7-szeresére. A bitcoin dominanciája lassan csökken. 2019-ben az iparág 69%-át uralta, ez az arány 2020-ra 62%-re esett.
A bitcoin nem független a makrogazdasági környezettől sem. Az intézményi vásárlások egyik bevallott oka az, hogy ezek a szervezetek úgy vélik, a BTC véd az infláció ellen, és az általános valuta-elértéktelenedés esetén.

A vírushelyzetre adott kormányzati válaszok alaposan megnövelték az inflációs félelmeket, de a világ nagy gazdaságai elkezdtek helyrerázódni. Kína például pozitív gazdasági növekedést ért el tavaly, dacára a járványnak.
A jelentés megjegyzése alapján lehetséges, hogy a bitcoin menetelése lelassulhat, ahogy a hagyományos piacok ismét vonzóvá válnak a befektetők szemében, és visszairányítják a tőkét oda.

Olvastad már? A Dogecoin nem volt ám mindig „mémcoin”

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Mike Mozart

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!