Citibank: fordulóponthoz ért a bitcoin

-

A bank elemzői szerint a BTC előtt most két lehetőség áll, hogy merre tart a jövője. Vagy spekulatív felfordulásban lesz része, vagy megindul a tömeges elfogadottság útján.
A globálisan jelen lévő befektetési bank a legújabb jelentésében alaposan körbejárta a bitcoin jelenlegi helyzetét, és a potenciálját.

Emellett nemes egyszerűséggel csak az innováció „Északi Csillagának” nevezték.
A jelentésben számos területen vázolják fel, hogy milyen lehetőségek előtt állhat a BTC. A legjelentősebb megfigyelésük mégis az, hogy szerintük a széles körű elfogadottság már elkezdődött, hiszen egyre többen használják, és egyre több helyen fogadják el.
A másik jelentős megállapítás, hogy a mostani piac merőben eltér a 2017-estől, hiszen akkoriban gyakorlatilag csak a kisbefektetők részvételével zajlott az adásvétel.
Az elemzők úgy vélik, a bitcoin könnyen válhat a nemzetközi kereskedelem fizetőeszközévé a jövőben. A vezető kriptopénz globálisan hozzáférhető, nem vonatkoznak rá a határok, és semmiféle tőkekontroll nem fenyegetheti, ezek a funkciók pedig ideálisak lehetnek ehhez a célhoz.
Az viszont, hogy egyáltalán megvalósul-e ez, hogy a BTC legyen a világpénz, nagyon is függ attól, hogy mennyire tud megfelelni az elvárásoknak, mennyire felel meg az előfeltevéseknek.
Egy ideje már a bitcoin körüli narratíva nem a technológiát helyezi előtérbe. Most a fő értékajánlata a cenzúra-ellenállóság, és a korlátozott készlet.
A jövőben könnyen lehet, hogy még nagyobb érték lesz a globális hozzáférhetőség, és az értéktárolási funkció. Ez lesz az a pont, amikor a bitcoin komolyan szóba kerülhet, mint nemzetközi fizetőeszköz.

„A bitcoin tulajdonképpen az Északi Csillaggá vált a digitális eszközök iparágában. A teljes ökoszisztéma fejlődésének az irányát meghatározza, ehhez igazodik minden.”

A bitcoin azzal is jól jár, hogy magát a blokklánc-technológiát egyre szélesebb körben használják. Mostanra olyan sok helyen és annyian használnak blokkláncot, hogy a bitcoin alapján jelentő technológia hitelessé, elismertté vált.
Ennek következtében a jelentés szerint lehetséges, hogy a bitcoin és a többi kriptopénz egyre jobban betagozódik a hagyományos pénzügyi világba.
Mikor a hálózat elindult, lényegében teljesen elkülönülve működött. A fiat pénzeket át kellett váltani, ha kriptót akartunk, és a kriptót fiatra cserélni, ha használtuk volna a vagyonunk. Mostanra ez is elkezdett megváltozni.
A PayPal tavaly integrációjával pedig minden eddiginél egyszerűbbé vált a közreműködés.

„A felhasználóknak, kereskedőknek nincs más dolga, mint az applikáción belül kiválasztani, ha bitcoinnal szeretnék lebonyolítani az üzletet, a dolog többi részét a PayPal intézi. Ez egy jelentős lépés a két ökoszisztéma, a fiat és a kriptó összekötésében.”

A siker ára

A jelents arra is kitér, hogy bár a bitcoin jövője fényes, vannak bizonyos dolgok, amik akadályként állhatnak előtte.
Az egyik legnagyobb kockázat, hogy egy másik kriptopénz átveszi a BTC helyét. Ezt nem nehéz elképzelni, és a számok alapján is lehetséges.
A bitcoin kapitalizációja 2020-ban 2,7-szeresére nőtt, az altpiac ezzel szemben viszont 3,7-szeresére. A bitcoin dominanciája lassan csökken. 2019-ben az iparág 69%-át uralta, ez az arány 2020-ra 62%-re esett.
A bitcoin nem független a makrogazdasági környezettől sem. Az intézményi vásárlások egyik bevallott oka az, hogy ezek a szervezetek úgy vélik, a BTC véd az infláció ellen, és az általános valuta-elértéktelenedés esetén.

A vírushelyzetre adott kormányzati válaszok alaposan megnövelték az inflációs félelmeket, de a világ nagy gazdaságai elkezdtek helyrerázódni. Kína például pozitív gazdasági növekedést ért el tavaly, dacára a járványnak.
A jelentés megjegyzése alapján lehetséges, hogy a bitcoin menetelése lelassulhat, ahogy a hagyományos piacok ismét vonzóvá válnak a befektetők szemében, és visszairányítják a tőkét oda.

Olvastad már? A Dogecoin nem volt ám mindig „mémcoin”

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Mike Mozart

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!