A Dogecoin nem volt ám mindig „mémcoin”

-

Tudtad, hogy a Dogecoin egy NASCAR-versenyzőt is szponzorált? Következzen néhány elképesztő történetet Elon Musk „kedvenc” kriptovalutájáról.

A Dogecoin egy vicces mémcoinnak tűnhet, főleg mióta nagyot ugrott az ára az utóbbi hónapokban. Az ártatlan  siba inu kutya mögött azonban borzalmas történetek állnak.
Akik Elon Musk twitteres poénjai miatt vásároltak DOGE-t, valószínűleg nem is sejtik hogyan indult útnak ez a bolondos coin.

A kezdetek

A Dogecoint Billy Markus és Jackson Palmer szoftvermérnökök mutatták be 2013 decemberében. Protokollja a Luckycoin és a Litecoin proof of work algoritmusát követi Scrypt technológia használatával.
A történet 2013 karácsonyán kezdődött, amikor a Dogewallet bejelentette, hogy a weboldalukat feltörték, és a felhasználók pénzét a hacker címére utalták.
Az összesen 12.000 dollárnyi kárt Ben Doernberg, a Dogecoin Alapítvány igazgatóságának tagja teljes egészében megtérítette, részben a közösség általi adományok segítségével.
Hányszor hallottál már olyan altcoinokról vagy startupokról, amelyek a közösségi hálózatok mikrofizetéseire összpontosítanak?
Elindult – a Bitcointip projekt ihlette – Dogetipbot szolgáltatás, amely lehetővé tette az automatikus borravalóadást DOGE-dzsal a Reddit, a Twitch és a Twitter platformjain.
Sajnos a Dogetipbot alkotója 2015-ben eladott mindent, ami később a szolgáltatás 2017-es csődjéhez vezetett.

Sok szponzor és exit scam

A Dogecoin unortodox történetét bővíti a „Wolong”-sztori, amely egy aktív felhasználói név az IRC-n és Reddit kereskedőcsoportjaiban.
A jamaicai bobos csapat szponzorálási bejelentését kihasználva ez a kereskedő állítólag bálnákat irányított, hogy 2014 januárjában 600%-kal pumpálják a DOGE-t.
Egy részletes dokumentáció is megtalálható az interneten, leírva az összehangolt művelet minden lépését. Ami még érdekesebb, hogy az említett nyilvános és magáncsoportok kísértetiesen hasonlítanak a 2021-es r/SatoshiBets akciókra, amivel a Dogecoin értékét 980%-kal sikerült megemelni.
Ezután, 2014 októberében a Moolah nevű altcointőzsde bejelentette, hogy csődeljárást indít, ami újabb erős árkorrekciót eredményezett.
Az áldozattá vált befektetők között volt Dan Wasyluk és munkatársai, akik összesen 750 BTC-t veszítettek.

Dogecoin Nascar – a reminder that this happened from dogecoin


Akkoriban nem olyan sok tőzsde, ahol elérhető volt a DOGE, így a Moolah létfontosságú infrastruktúrát biztosított az online közösség számára.
Összefoglalva a sztorit, a Moolah alapítója, „Alex Green” menedzselte egy NASCAR-versenyző támogatását, számos Dogecoin-találkozó és Twitter-promóció finanszírozása mellett.
Végül azonban kiderült, hogy az „Alex Green” csupán egy álnév, amelyet egy elítélt bűnöző, Ryan Kennedy használt. Nem mellesleg nemi erőszak is a vádak között szerepelt, és 11 évet kapott.
Annak ellenére, hogy a DOGE kezdetei tele voltak pump & dump csalásokkal, úgy tűnik, hogy sikerült megtalálnia a maga helyét a kriptovilágban, és egy erős online támogatói bázist összegyűjtenie.

Reddit-csoportjának például ma már több mint egymillió feliratkozója van. Ennek köszönhetően talán elfelejtik majd ingatag kezdeteit.
Most már láthatjuk, hogy a DOGE már azelőtt elkezdte az emberek lehúzását pump & dump trükkjeivel, mielőtt Musk megismerte volna azt.

Olvastad már? Miért emelkedik a Cardano, miközben minden kripto zuhan?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!