Miért emelkedik a Cardano, miközben minden kripto zuhan?

-

Az ADA, a Cardano blokklánc natív kriptovalutája az elmúlt héten 13%-kal, az elmúlt hónapban 269%-kal, az elmúlt évben pedig 2633%-kal emelkedett.
Az óriási, felfelé irányuló lendülettel a harmadik legnagyobb kriptovaluta lett piaci kapitalizáció szerint.
A tegnapi nap során a kriptopénz egészen 1,28 dolláros árig emelkedett, még úgy is, hogy a piac nagy része csökkent. A bitcoin ezen a héten 15%-ot, az ethereum pedig 22%-ot esett.
A Nomics adatai szerint, a Dogecoin után – melynek árát nagyrészt Elon Musk tweetjei határozzák meg – a Cardano a legjobban teljesítő kriptoeszköz.
Lenyűgözően teljesített idén, annak ellenére, hogy nem szerepel a Coinbase-en, amely az amerikai befektetők legnépszerűbb tőzsdéje.

Szóval, miért emelkedik az ár?

Ennek két magyarázata is lehet. Először is, a március elején esedékes hard fork, ami egy nagyszerű újítást hoz majd hálózatra.
A Mary hard fork után a Cardano „decentralizált, több eszközű okosszerződés-platform lesz”írja Tim Harrison, a Cardano fejlesztőcsapatától.
Vagyis: okosszerződések, decentralizált pénzügy (DeFi) és a nem helyettesíthető tokenek (NFT) érkeznek a hálózatra.
Ez nem tűnik nagy számnak, tekintve hogy az Ethereum – a Cardano-blokklánc legnagyobb kihívója – már régóta rendelkezik ezekkel a funkciókkal. Az ethereum gas díjai azonban igencsak elszálltak az utóbbi időben.
Mégis, a blokkláncprojektek folyamatos frissítésekkel valamint új szolgáltatásokkal bővülnek.
Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy egyes befektetők ezt is beáraznák döntésük során, miközben a többi hálózat fejleményeit figyelmen kívül hagyják – bár a Cardano pont most készül az NFT-k bevezetésére, amikor felkeltették a mainstream média figyelmét. Nagyszerű időzítés.
A második tényező, amely az ár emelkedését eredményezheti, az e heti hír, miszerint egy dubaji befektetési cég, az „FD7” 750 millió dollárnyi bitcoint adott el, hogy ebből az ADA-t és polkadotot vásároljon.
Gerald Votta, a Quantum Economics befektetési kutatócég kommunikációs igazgatója a Decryptnek elmondta:

„Mivel a Cardano csupán 1 dollár körül mozog, és a platformot sok jól átgondolt fejlesztés jellemzi, ez lehet az okosabb döntés az FR7 részéről a haszonmaximalizálásra.”

Azonban a Polkadot, az FD7-es beruházás másik kedvezményezettje 13%-ot csökkent a héten, így nem valószínű, hogy az adapiac emelkedése csupán ennek tulajdonítható.

A Cardano alapítója, Charles Hoskinson, aki az Ethereum társalapítója is, nem tudja pontosan mi áll a piaci lendület hátterében.

„Ha tudnám, miért viselkednek az árak úgy, ahogy viselkednek, akkor kereskedő lennék, nem pedig építő” – mondta a Decryptnek. „A Cardano-ökoszisztéma növekedésére összpontosítok, és a vállalat hasznosságának megvalósítására a fejlődő világban.”

Még ha csak építő is, segített felépíteni valamit, amit az emberek vásárolnak.

Olvastad már? A megkérdezettek 75%-a nem vásárolna bitcoint egy közvélemény-kutatás szerint

Forrás: decrypt.co
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!