A megkérdezettek 75%-a nem vásárolna bitcoint egy közvélemény-kutatás szerint

-

Martin Lewis, a brit közélet „megtakarítási szakértője” és fogyasztói panaszok bajnoka közvélemény-kutatást tartott Twitter-oldalán, ahol követőitől azt kérdezte, kinek van bitcoinja.  
Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a követők háromnegyedének nincs, és nem is tervezi a vásárlást.
Második a sorban a „nincs, de gondolkozik a vásárláson” csoport szerepel, 14%-kal. Összességében az látható a kérdőívből, hogy Lewis hívei nagymértékben ellenzik a kriptovalutákat.

Lewis követői sok mindenben tévednek

A kérdőív alatt található kommentekből elég egyértelmű, hogy mit gondol Lewis közönsége a bitcoinról. (Tartsuk észben, hogy a legtöbb válaszadó valószínűleg laikus, aki felületes tudással rendelkezik a kriptovalutákról.)
Ami azonban teljesen nyilvánvaló, hogy sok esetben féligazságok és irracionális érvek alakítják az emberek véleményét arról, hogy érdemes-e kriptóba fektetni.
Erre a jelenségre tökéletes példa a következő megjegyzés, amely összekapcsolja az energiafogyasztást a civilizáció pusztulásával:

„[…] és eljön az a pont, amikor olyan nagy lesz [a kripto] energia lábnyoma, hogy tönkreteszi az általunk ismert civilizációt, így végső soron minden racionális kormány tiltani fogja a használatát, amitől teljesen értéktelenné válik.”

Egy másik gyakori tévhit, hogy már túl késő befektetni bitcoinba. Ennek oka valószínűleg az a téves feltételezés, hogy a befektetők csak egész bitcoint vásárolhatnak.

Az egyik hozzászóló azt írja, már elkésett, és inkább Pit bányásznak, ami várhatóan utánozza majd a bitcoin viselkedését.

„Nincs bitcoinunk, ez a hajó elment, és most már nagyon nehéz bekerülni. hacsak nincsen sok pénzed. Az algoritmus túl lassú. Most kezdtünk bele a Pi-bányászatba, amely várhatóan ugyanazt a tendenciát fogja követni, mint a bitcoin.”

Jelenleg két token létezik Pi néven. Az egyik a PChain tokenje, egy Ethereum Virtual Machine-támogatással rendelkező, többláncú rendszer, amely a 672. helyen áll a CoinMarketCap listáján.
A másik a Pi Network, egy nem rangsorolt ​​token, amely a digitális valuta bányászatát mobilon teszi lehetővé egy ingyenes alkalmazáson keresztül.

Martin Lewis: Nagy-Britannia legmegbízhatóbb embere

Martin Lewis hírneve – mint az átlagember megsegítője – egyedülálló. A Guardian korábbam Nagy-Britannia legmegbízhatóbb emberének titulálta.
Ami a Bitcoinról alkotott személyes véleményét illeti, Lewis egyelőre nem nyilatkozott a témában.
A múlt hónapban felhívta követői figyelmét, hogy aki a kripto mellett dönt, legyen nagyon óvatos a csalásokkal és hackerekkel.
A bitcoinba történő befektetéssel kapcsolatban azt mondta, hogy nem szeret befektetésről beszélni, de elismerte annak volatilitását.

„A befektetésekkel az a helyzet, hogy az árak emelkednek és csökkennek. A bitcoin esetében viszont az árak masszívan emelkednek, és masszívan csökkennek. Ezt azért hangsúlyozom, mert persze lehet vele egy vagyont keresni, de azt könnyen el is lehet veszíteni.”

Lewis általános válaszai keveset mondanak el az ügyről alkotott személyes véleményéről, mivel azt lát bele az ember, amit akar.
Az viszont, hogy megkérdezte a közvéleményt a témáról, arra utal, hogy az ő fejében is ott járt a BTC.

Olvastad már? Folyamatosan fog bitcoint vásárolni a MicroStrategy

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!