A megkérdezettek 75%-a nem vásárolna bitcoint egy közvélemény-kutatás szerint

-

Martin Lewis, a brit közélet „megtakarítási szakértője” és fogyasztói panaszok bajnoka közvélemény-kutatást tartott Twitter-oldalán, ahol követőitől azt kérdezte, kinek van bitcoinja.  
Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a követők háromnegyedének nincs, és nem is tervezi a vásárlást.
Második a sorban a „nincs, de gondolkozik a vásárláson” csoport szerepel, 14%-kal. Összességében az látható a kérdőívből, hogy Lewis hívei nagymértékben ellenzik a kriptovalutákat.

Lewis követői sok mindenben tévednek

A kérdőív alatt található kommentekből elég egyértelmű, hogy mit gondol Lewis közönsége a bitcoinról. (Tartsuk észben, hogy a legtöbb válaszadó valószínűleg laikus, aki felületes tudással rendelkezik a kriptovalutákról.)
Ami azonban teljesen nyilvánvaló, hogy sok esetben féligazságok és irracionális érvek alakítják az emberek véleményét arról, hogy érdemes-e kriptóba fektetni.
Erre a jelenségre tökéletes példa a következő megjegyzés, amely összekapcsolja az energiafogyasztást a civilizáció pusztulásával:

„[…] és eljön az a pont, amikor olyan nagy lesz [a kripto] energia lábnyoma, hogy tönkreteszi az általunk ismert civilizációt, így végső soron minden racionális kormány tiltani fogja a használatát, amitől teljesen értéktelenné válik.”

Egy másik gyakori tévhit, hogy már túl késő befektetni bitcoinba. Ennek oka valószínűleg az a téves feltételezés, hogy a befektetők csak egész bitcoint vásárolhatnak.

Az egyik hozzászóló azt írja, már elkésett, és inkább Pit bányásznak, ami várhatóan utánozza majd a bitcoin viselkedését.

„Nincs bitcoinunk, ez a hajó elment, és most már nagyon nehéz bekerülni. hacsak nincsen sok pénzed. Az algoritmus túl lassú. Most kezdtünk bele a Pi-bányászatba, amely várhatóan ugyanazt a tendenciát fogja követni, mint a bitcoin.”

Jelenleg két token létezik Pi néven. Az egyik a PChain tokenje, egy Ethereum Virtual Machine-támogatással rendelkező, többláncú rendszer, amely a 672. helyen áll a CoinMarketCap listáján.
A másik a Pi Network, egy nem rangsorolt ​​token, amely a digitális valuta bányászatát mobilon teszi lehetővé egy ingyenes alkalmazáson keresztül.

Martin Lewis: Nagy-Britannia legmegbízhatóbb embere

Martin Lewis hírneve – mint az átlagember megsegítője – egyedülálló. A Guardian korábbam Nagy-Britannia legmegbízhatóbb emberének titulálta.
Ami a Bitcoinról alkotott személyes véleményét illeti, Lewis egyelőre nem nyilatkozott a témában.
A múlt hónapban felhívta követői figyelmét, hogy aki a kripto mellett dönt, legyen nagyon óvatos a csalásokkal és hackerekkel.
A bitcoinba történő befektetéssel kapcsolatban azt mondta, hogy nem szeret befektetésről beszélni, de elismerte annak volatilitását.

„A befektetésekkel az a helyzet, hogy az árak emelkednek és csökkennek. A bitcoin esetében viszont az árak masszívan emelkednek, és masszívan csökkennek. Ezt azért hangsúlyozom, mert persze lehet vele egy vagyont keresni, de azt könnyen el is lehet veszíteni.”

Lewis általános válaszai keveset mondanak el az ügyről alkotott személyes véleményéről, mivel azt lát bele az ember, amit akar.
Az viszont, hogy megkérdezte a közvéleményt a témáról, arra utal, hogy az ő fejében is ott járt a BTC.

Olvastad már? Folyamatosan fog bitcoint vásárolni a MicroStrategy

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!