Folyamatosan fog bitcoint vásárolni a MicroStrategy

-

A MicroStrategy tovább tervezi növelni tőkéjét, felesleges készpénzét pedig még több Bitcoin vásárlására fordítja – mondta el Michael Saylor, a Microstrategy vezérigazgatója.

Bár a MicroStrategy csak nemrég fektetett további egymilliárd dollárt bitoinba, nem úgy néz ki, hogy leállnának ezzel a tevékenységükkel a közeljövőben – legalábbis a cég tegnap közzétett jelentései szerint.

„Folytatni fogjuk azt a stratégiát, hogy a felesleges készpénzünkből bitcoint vásároljunk, és a piaci körülményektől függően bocsáthatunk ki hitelt vagy értékpapírokat tőkenövelő tranzakciók formájában, hogy a [befolyó pénzt] további bitcoinok vásárlására használjuk fel” – mondta Saylor.

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, az üzletiintelligencia-társaság nemrég jelentette be, hogy 1,026 milliárd dollár értékben 19.452 bitcoint vásárolt 52.765 dolláros átlagáron.

A MicroStrategy ezzel a lépéssel nagyjából összesen 4,5 milliárd dollárra növelte BTC-tartalékai értékét.

A MicroStrategy Bitcoin-kalandja

 

A MicroStrategy első, bitcoinba történő belépése még múlt év nyarán történt amikor 425 millió dollárnyi BTC-t vásároltak augusztusban és szeptemberben.

Még ugyanezen év végére a kriptopénzben tárolt befektetéseik összértéke meghaladta az 1,125 milliárd dollárt.

„2020. december 21-re a vállalat összesen nagyjából 70.470 bitcoint birtokol, amelynek összesített felvásárlási ára nagyjából 1,125 milliárd dollár, átlagos felvásárlási ára pedig 15.964 dollár bitcoinonként, beleértve a díjakat és kiadásokat” – jelentette a MicroStrategy akkor.

A masszív bitcoinvásárlások révén a vállalat egyértelműen hozzájárult ahhoz, hogy az intézményi kriptobefektetések még nagyobb teret nyerjenek, hiszen példájukat követve számos nagyobb hagyományos cég jelentette be, hogy bitcoint és már kriptopénzeket adnak hozzá portfóliójukhoz.

A legjelentősebb példa talán a Tesla lenne, a maga 1,5 milliárd dolláros bevásárlásával.

Daniel Pinto, a JP Morgan befektetési bank műveleti vezetője és társelnöke nemrég megerősítette, hogy ha a bitcoin és egyéb kriptopénzek szélesebb körben is elterjednek, akkor a banknak nem lesz más választása, mint belépni erre a piacra.

Olvastad már? Oldalaznak a piacok, ahogy az eladók és a vevők nem bírnak egymással

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!