A MicroStrategy tovább tervezi növelni tőkéjét, felesleges készpénzét pedig még több Bitcoin vásárlására fordítja – mondta el Michael Saylor, a Microstrategy vezérigazgatója.

Bár a MicroStrategy csak nemrég fektetett további egymilliárd dollárt bitoinba, nem úgy néz ki, hogy leállnának ezzel a tevékenységükkel a közeljövőben – legalábbis a cég tegnap közzétett jelentései szerint.

„Folytatni fogjuk azt a stratégiát, hogy a felesleges készpénzünkből bitcoint vásároljunk, és a piaci körülményektől függően bocsáthatunk ki hitelt vagy értékpapírokat tőkenövelő tranzakciók formájában, hogy a [befolyó pénzt] további bitcoinok vásárlására használjuk fel” – mondta Saylor.

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, az üzletiintelligencia-társaság nemrég jelentette be, hogy 1,026 milliárd dollár értékben 19.452 bitcoint vásárolt 52.765 dolláros átlagáron.

A MicroStrategy ezzel a lépéssel nagyjából összesen 4,5 milliárd dollárra növelte BTC-tartalékai értékét.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A MicroStrategy Bitcoin-kalandja

 

A MicroStrategy első, bitcoinba történő belépése még múlt év nyarán történt amikor 425 millió dollárnyi BTC-t vásároltak augusztusban és szeptemberben.

Még ugyanezen év végére a kriptopénzben tárolt befektetéseik összértéke meghaladta az 1,125 milliárd dollárt.

„2020. december 21-re a vállalat összesen nagyjából 70.470 bitcoint birtokol, amelynek összesített felvásárlási ára nagyjából 1,125 milliárd dollár, átlagos felvásárlási ára pedig 15.964 dollár bitcoinonként, beleértve a díjakat és kiadásokat” – jelentette a MicroStrategy akkor.

A masszív bitcoinvásárlások révén a vállalat egyértelműen hozzájárult ahhoz, hogy az intézményi kriptobefektetések még nagyobb teret nyerjenek, hiszen példájukat követve számos nagyobb hagyományos cég jelentette be, hogy bitcoint és már kriptopénzeket adnak hozzá portfóliójukhoz.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

A legjelentősebb példa talán a Tesla lenne, a maga 1,5 milliárd dolláros bevásárlásával.

Daniel Pinto, a JP Morgan befektetési bank műveleti vezetője és társelnöke nemrég megerősítette, hogy ha a bitcoin és egyéb kriptopénzek szélesebb körben is elterjednek, akkor a banknak nem lesz más választása, mint belépni erre a piacra.

Olvastad már? Oldalaznak a piacok, ahogy az eladók és a vevők nem bírnak egymással

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!