Folyamatosan fog bitcoint vásárolni a MicroStrategy

-

A MicroStrategy tovább tervezi növelni tőkéjét, felesleges készpénzét pedig még több Bitcoin vásárlására fordítja – mondta el Michael Saylor, a Microstrategy vezérigazgatója.

Bár a MicroStrategy csak nemrég fektetett további egymilliárd dollárt bitoinba, nem úgy néz ki, hogy leállnának ezzel a tevékenységükkel a közeljövőben – legalábbis a cég tegnap közzétett jelentései szerint.

„Folytatni fogjuk azt a stratégiát, hogy a felesleges készpénzünkből bitcoint vásároljunk, és a piaci körülményektől függően bocsáthatunk ki hitelt vagy értékpapírokat tőkenövelő tranzakciók formájában, hogy a [befolyó pénzt] további bitcoinok vásárlására használjuk fel” – mondta Saylor.

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, az üzletiintelligencia-társaság nemrég jelentette be, hogy 1,026 milliárd dollár értékben 19.452 bitcoint vásárolt 52.765 dolláros átlagáron.

A MicroStrategy ezzel a lépéssel nagyjából összesen 4,5 milliárd dollárra növelte BTC-tartalékai értékét.

A MicroStrategy Bitcoin-kalandja

 

A MicroStrategy első, bitcoinba történő belépése még múlt év nyarán történt amikor 425 millió dollárnyi BTC-t vásároltak augusztusban és szeptemberben.

Még ugyanezen év végére a kriptopénzben tárolt befektetéseik összértéke meghaladta az 1,125 milliárd dollárt.

„2020. december 21-re a vállalat összesen nagyjából 70.470 bitcoint birtokol, amelynek összesített felvásárlási ára nagyjából 1,125 milliárd dollár, átlagos felvásárlási ára pedig 15.964 dollár bitcoinonként, beleértve a díjakat és kiadásokat” – jelentette a MicroStrategy akkor.

A masszív bitcoinvásárlások révén a vállalat egyértelműen hozzájárult ahhoz, hogy az intézményi kriptobefektetések még nagyobb teret nyerjenek, hiszen példájukat követve számos nagyobb hagyományos cég jelentette be, hogy bitcoint és már kriptopénzeket adnak hozzá portfóliójukhoz.

A legjelentősebb példa talán a Tesla lenne, a maga 1,5 milliárd dolláros bevásárlásával.

Daniel Pinto, a JP Morgan befektetési bank műveleti vezetője és társelnöke nemrég megerősítette, hogy ha a bitcoin és egyéb kriptopénzek szélesebb körben is elterjednek, akkor a banknak nem lesz más választása, mint belépni erre a piacra.

Olvastad már? Oldalaznak a piacok, ahogy az eladók és a vevők nem bírnak egymással

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!