A régi bitcointárcák mozgásai mindig érdekes események. Azonban ezúttal sem Satoshi Nakamoto utalt.

Több mint 100 bitcoint utaltak el egy régi tárcáról. A szóban forgó bitcoinok 2010 óta nem mozogtak, vagyis amikor még csak 0,08 dollárt értek.

Ez ritka jelenség. Eddig csupán 18 alkalommal történt mozgás 2010-ben vagy korábban kibányászott bitcoinok esetén.

Ez az utalás több mint 4,8 millió dollárt ér jelenlegi árfolyamon, és legutóbb 2010 májusában mozgott, pár hónappal a bitcoin indulása után.

Ez azt jelenti, hogy egy korai bitcoinfejlesztő, -felhasználó vagy rajongó állhat az utalás mögött, aki ismerte a bitcoint és bányászta is.

Kutatók szerint ezek a coinok nem Satoshi Nakamotóhoz, a bitcoin megalkotójához tartoznak.

„Nagyon ritka, hogy mozgásnak indulnak a videokártya-korszak előtti bitcoinok, ez az elmúlt évek során csak pár tucat alkalommal történt meg. Azonban valószínűleg nem Satoshi áll az utalások mögött.” – mondta Antoine Le Calvez, a CoinMetrics adatelemzője.

Az adatok alapján a bitcoinok egy 2010-ben kibányászott blokkból származnak.

A felhasználó két blokkot bányászott ki, amiért 100 bitcoint kapott (az évek alatt 50 bitcoinról a jelenlegi 6,25 bitcoinra csökkent a blokkjutalom).

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A bitcoin egy úgynevezett proof-of-work konszenzusprotokollal működik, ahol a „bányászok” számítógépek számítási teljesítményét alkalmazva hitelesítik a hálózaton történő tranzakciókat, amiért cserébe „jutalmakat” kapnak. A felhasználó ezért kapott 100 bitcoint.

Mindeközben az ágazat nem reagált a tárca mozgására. Amikor legutóbb ez történt, sok eladás indult mivel az emberekben felmerült, mi van, ha Satoshi visszatért. Most azonban úgy néz ki, másképp alakult a helyzet.

Olvastad már? A Coinbase-nél 2012 óta elérhető a bitcoin

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!