5 millió dollárnyi bitcoint utalt valaki, amely 2010 óta nem mozdult

-

A régi bitcointárcák mozgásai mindig érdekes események. Azonban ezúttal sem Satoshi Nakamoto utalt.
Több mint 100 bitcoint utaltak el egy régi tárcáról. A szóban forgó bitcoinok 2010 óta nem mozogtak, vagyis amikor még csak 0,08 dollárt értek.


Ez ritka jelenség. Eddig csupán 18 alkalommal történt mozgás 2010-ben vagy korábban kibányászott bitcoinok esetén.
Ez az utalás több mint 4,8 millió dollárt ér jelenlegi árfolyamon, és legutóbb 2010 májusában mozgott, pár hónappal a bitcoin indulása után.
Ez azt jelenti, hogy egy korai bitcoinfejlesztő, -felhasználó vagy rajongó állhat az utalás mögött, aki ismerte a bitcoint és bányászta is.
Kutatók szerint ezek a coinok nem Satoshi Nakamotóhoz, a bitcoin megalkotójához tartoznak.

„Nagyon ritka, hogy mozgásnak indulnak a videokártya-korszak előtti bitcoinok, ez az elmúlt évek során csak pár tucat alkalommal történt meg. Azonban valószínűleg nem Satoshi áll az utalások mögött.” – mondta Antoine Le Calvez, a CoinMetrics adatelemzője.

Az adatok alapján a bitcoinok egy 2010-ben kibányászott blokkból származnak.
A felhasználó két blokkot bányászott ki, amiért 100 bitcoint kapott (az évek alatt 50 bitcoinról a jelenlegi 6,25 bitcoinra csökkent a blokkjutalom).

A bitcoin egy úgynevezett proof-of-work konszenzusprotokollal működik, ahol a „bányászok” számítógépek számítási teljesítményét alkalmazva hitelesítik a hálózaton történő tranzakciókat, amiért cserébe „jutalmakat” kapnak. A felhasználó ezért kapott 100 bitcoint.
Mindeközben az ágazat nem reagált a tárca mozgására. Amikor legutóbb ez történt, sok eladás indult mivel az emberekben felmerült, mi van, ha Satoshi visszatért. Most azonban úgy néz ki, másképp alakult a helyzet.

Olvastad már? A Coinbase-nél 2012 óta elérhető a bitcoin

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!