A Coinbase-nél 2012 óta elérhető a bitcoin

-

Az amerikai székhelyű tőzsde magántulajdonban lévő és tőzsdén jegyzett cégeknek kínál tanácsadói és egyéb  jellegű szolgáltatásokat.

A Coinbase amerikai kriptotőzsde felfedte, hogy a bitcoin és egyéb kriptovaluták a vállalat 2012-es alapítása óta kulcsfontosságú részét képezik tartalékainak.

Főként vállalati szereplőknek címzett közleményben bemutatta saját tapasztalatait a vállalati kriptopozíciók kezelésében.
Meggyőződésük, hogy tapasztalatuk szilárd alapot biztosít ahhoz, hogy más magán- és tőzsdén jegyzett vállalatoknak is tanácsot adjanak leendő befektetéseik kezelését illetően
Egy nemrég közzétett, vállalati pénzügyi  Coinbase-Institutional-Corporate-Treasury-FAQ-ban a tőzsde alapos áttekintést nyújt a befektetési, számviteli és adóügyi szabályzásokról, amelyeket a vállalatoknak figyelembe kell venniük, ha vagyonuk egy részét kriptoeszközökbe kívánják fektetni.
A GYIK egyúttal általános forrásként is szolgál, ugyanis minden, kriptóval kapcsolatos szabályozási, auditálási, technikai és befektetési kérdést lefed vállalkozásgazdasági szempontból.
A tőzsde természetesen saját szolgáltatásait is felkínálja az érdeklődő vállalatok számára, mint kereskedés-végrehajtó, tanácsadó, és letétkezelő partner.
Ezenfelül a dokumentum áttekintést nyújt a bitcoin történelmi teljesítményéről, bemutatva annak kedvező szempontjait és eredményeit más pénzügyi eszközökkel, például az arannyal és az S&P 500-zal szemben.

„A bitcoin erős teljesítménye kompenzálta a befektetőket volatilitása miatt.” – jegyezte meg a tőzsde.

A Coinbase szerint az eszköz éves görgetett Sharpe-mutatója – amely azt mondja meg, hogy a megtérüléshez viszonyítva mennyire kockázatos egy adott eszköz – 1,52 volt az elmúlt öt évben, beleszámítva a 2018-as csökkenő trendet is.
A kriptovalutákba – nevezetesen a bitcoinba – történő vállalati befektetések az elmúlt hetekben többször címlapra kerültek, leginkább a Tesla 1,5 milliárd dolláros befektetése miatt, amely pletykák szerint egymilliárd dolláros profitot eredményezett a társaság számára.

A váratlan történések ellenére az elemzők úgy látják, hogy bár a Tesla lépése tovább gyűrűzhet a vállalati szektoron, jelenleg a nyilvános cégek kevesebb mint 5%-a döntene a befektetés mellett, az egyértelmű szabályozási rendszer hiánya miatt.

Olvastad már? A Brave saját dex aggregátort épít

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!