A Coinbase-nél 2012 óta elérhető a bitcoin

-

Az amerikai székhelyű tőzsde magántulajdonban lévő és tőzsdén jegyzett cégeknek kínál tanácsadói és egyéb  jellegű szolgáltatásokat.

A Coinbase amerikai kriptotőzsde felfedte, hogy a bitcoin és egyéb kriptovaluták a vállalat 2012-es alapítása óta kulcsfontosságú részét képezik tartalékainak.

Főként vállalati szereplőknek címzett közleményben bemutatta saját tapasztalatait a vállalati kriptopozíciók kezelésében.
Meggyőződésük, hogy tapasztalatuk szilárd alapot biztosít ahhoz, hogy más magán- és tőzsdén jegyzett vállalatoknak is tanácsot adjanak leendő befektetéseik kezelését illetően
Egy nemrég közzétett, vállalati pénzügyi  Coinbase-Institutional-Corporate-Treasury-FAQ-ban a tőzsde alapos áttekintést nyújt a befektetési, számviteli és adóügyi szabályzásokról, amelyeket a vállalatoknak figyelembe kell venniük, ha vagyonuk egy részét kriptoeszközökbe kívánják fektetni.
A GYIK egyúttal általános forrásként is szolgál, ugyanis minden, kriptóval kapcsolatos szabályozási, auditálási, technikai és befektetési kérdést lefed vállalkozásgazdasági szempontból.
A tőzsde természetesen saját szolgáltatásait is felkínálja az érdeklődő vállalatok számára, mint kereskedés-végrehajtó, tanácsadó, és letétkezelő partner.
Ezenfelül a dokumentum áttekintést nyújt a bitcoin történelmi teljesítményéről, bemutatva annak kedvező szempontjait és eredményeit más pénzügyi eszközökkel, például az arannyal és az S&P 500-zal szemben.

„A bitcoin erős teljesítménye kompenzálta a befektetőket volatilitása miatt.” – jegyezte meg a tőzsde.

A Coinbase szerint az eszköz éves görgetett Sharpe-mutatója – amely azt mondja meg, hogy a megtérüléshez viszonyítva mennyire kockázatos egy adott eszköz – 1,52 volt az elmúlt öt évben, beleszámítva a 2018-as csökkenő trendet is.
A kriptovalutákba – nevezetesen a bitcoinba – történő vállalati befektetések az elmúlt hetekben többször címlapra kerültek, leginkább a Tesla 1,5 milliárd dolláros befektetése miatt, amely pletykák szerint egymilliárd dolláros profitot eredményezett a társaság számára.

A váratlan történések ellenére az elemzők úgy látják, hogy bár a Tesla lépése tovább gyűrűzhet a vállalati szektoron, jelenleg a nyilvános cégek kevesebb mint 5%-a döntene a befektetés mellett, az egyértelmű szabályozási rendszer hiánya miatt.

Olvastad már? A Brave saját dex aggregátort épít

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!