A Brave saját dex aggregátort épít

-

A BAT tokenek létrehozói azt szeretnék, ha egy decentralizált tőzsdét is kapnának a felhasználóik. A jelenleg nagyjából 25 millió felhasználóval rendelkező Brave új funkciókat integrálna be a platformjába.
Az új, most felfedett Roadmap alapján teljesen új kriptotárcát fejlesztenek.
Ez pedig lehetővé teszi, hogy a böngészőben egy dex-aggregátort is használni tudjuk, így egyfajta kaput jelentene a sokmilliárd dolláros defi szektorhoz.

A defiben a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokat tudjuk elérni központosított intézményi felügyelet nélkül, az aggregátorok pedig a különböző protokollok ajánlatait gyűjtik össze, és rangsorolják.
A dexek olyan tőzsdék, ahol a felhasználók a saját tárcáikkal jelentkeznek be, és közvetlenül egymás között kereskednek, így iktatva ki a harmadik feleket az egyenletből.
A centralizált tőzsdék, mint amilyen például a Coinbase is, az ügyfelek kriptóihoz tartozó privát kulcsokat is birtokolják.
Az aggregátorok adott tokencseréhez az elérhető legjobb ajánlatokat rangsorolják, de a Brave nem titkolja, hogy ők maguk is gondolkodnak sajt dex létrehozásában.

„Az egyik nagy célunk, hogy könnyen hozzáférhetővé és használhatóvá tegyük a kriptót az átlag felhasználók számára is. A saját dex megoldásunk lehetővé teszi, hogy alacsony díjak mellett tudják a BAT tokeneket és a többi kriptót váltani a böngészőnkön belül, biztonságosan, és egy letisztult felületen.”

A Brave már most is biztosít widgeteket a Gemini, a Binance és a Crypto.com tőzsdékhez, így a felhasználók az oldalak meglátogatása nélkül hozzáférhetnek az ottani fiókjaikhoz.
Egy integrált decentralizált tőzsde mindenesetre teljesen új szintre emeli a lehetőségeket.
Az egyik legnépszerűbb dex, az Uniswap számít a szektor úttörőjének, több újítás is tőlük indult el. A saját AMM megoldásuk, amely a likviditási poolokon alapul, anélkül teszi lehetőé a tokenek eladását és megvételét, hogy az ügylet másik oldalnak úgymond jelen kellene lennie.

Ráadásul a poolok között is átjárást biztosít, így két olyan token is váltható, amelyek nem rendelkeznek közös kereskedési párral.
Az Uniswap létrehozta a saját tokenjét, a Brave viszont most fordítva halad az úton. A már létező, 700 millió dolláros kapitalizációval rendelkező tokenjükhöz hoznak létre egy dexet, amely a jelenlegi reklámozási, díjazási funkciók mellett teljesen új irányt adhat a projektnek.
A tervezett dexről egyelőre nem osztottak meg sok részletet, de az már kiderült, hogy a BAT tokenek tulajdonosai kedvezményekben részesülnek majd, és a jutalékokat is lehet BAT-tal fizetni majd.

„Az elterjedés kulcsa, hogy egyszerűen használható legyen a termékünk. Ha a bonyolult dolgokat kivesszük a képből, könnyen meg tudunk szólítani bárkit, és becsábítani a kriptoszférába.”

Olvastad már? 4000 dollárt ugrott a bitcoin árfolyama a Bitfinex és a Tether megegyezése után

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!