Egyre nehezebb feladat a lopott pénz elrejtése a hackerek számára

-

A kriptobűnözők új lehetőségeket keresnek az ellopott pénzek elrejtésére.

A gyorsan fejlődő kriptovilág arra kényszeríti a kiberbűnözőket, hogy egyre nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a lopott kriptovaluták tranzakcióinak elfedése érdekében – derül ki a Crystal Blockchain legfrissebb jelentéséből.

Ugyan a kriptovilág tőzsdéinek és felhasználóinak száma növekszik, ez rengeteg lehetőséget kínál a tolvajok számára, akik általában tapasztalatlan felhasználókat céloznak meg lopási kísérleteikkel.
Az elemzők megállapították, hogy a számítógépes bűnözők mára sokkal gyorsabban rejtik el az ellopott pénzeket, mint valaha.
Ez részben annak is betudható, hogy az ellopott pénzeszközök mennyisége és a bűnesetek száma is rekordszintet ért el 2020-ban.
A jelentés azt állítja, hogy a kriptobűnözők korábban akár egy évig is tartogatták az ellopott eszközöket, ma azonban képesek akár 28 napon belül elrejteni azokat, ami az eltüntetési idő 13-szoros csökkenését jelenti.
A jelentés szerzői szerint az ilyen drasztikus változások lehetséges okai között szerepel a kriptovilág általános fejlődése, a hatóságok nagyobb felügyelete, valamint a különféle blokkláncelemző vállalatok megjelenése.
A törvényszéki blokkláncplatformokat a különböző, blokkláncokon történő tranzakciók nyomon követésére tervezték, hogy segítségével azonosíthassák az elkövetőket, és figyelni tudják az ellopott pénzek mozgását.

A gyanús címeket ’kockázatosnak’ jelölik, és a hatóságokkal együttműködve képesek megakadályozni az eszközök értékesítését.
A Crystal Blockchain szerint „ez változásokat idézett elő a kriptobűnözők viselkedésében, és most még erősebben dolgoznak azon, hogy a lopott összegeket gyorsabban, és ügyesebben elrejtsék.”
Egyéb források rámutattak a hackerek növekvő számára, akik már nem az ellenőrzött és központosított tőzsdékbe mozgatják zsákmányukat, hanem kisebb, felhasználói adatokat nem igénylő tőzsdékre.
Az ellenőrzést igénylő tőzsdéken át felvett, lopott pénzek összessége 53-ról mindössze 8%-ra csökkent.
A számítógépes bűnözők gyakrabban veszik igénybe az mixerszolgáltatásokat is. 2015-ben az ellopott pénzeszközök 5%-a jutott el a keverőkhöz, azonban tavaly ez az érték 27%-ra emelkedett.

Olvastad már? Janet Yellen nem ért a bitcoinhoz

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!