Egyre nehezebb feladat a lopott pénz elrejtése a hackerek számára

-

A kriptobűnözők új lehetőségeket keresnek az ellopott pénzek elrejtésére.

A gyorsan fejlődő kriptovilág arra kényszeríti a kiberbűnözőket, hogy egyre nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a lopott kriptovaluták tranzakcióinak elfedése érdekében – derül ki a Crystal Blockchain legfrissebb jelentéséből.

Ugyan a kriptovilág tőzsdéinek és felhasználóinak száma növekszik, ez rengeteg lehetőséget kínál a tolvajok számára, akik általában tapasztalatlan felhasználókat céloznak meg lopási kísérleteikkel.
Az elemzők megállapították, hogy a számítógépes bűnözők mára sokkal gyorsabban rejtik el az ellopott pénzeket, mint valaha.
Ez részben annak is betudható, hogy az ellopott pénzeszközök mennyisége és a bűnesetek száma is rekordszintet ért el 2020-ban.
A jelentés azt állítja, hogy a kriptobűnözők korábban akár egy évig is tartogatták az ellopott eszközöket, ma azonban képesek akár 28 napon belül elrejteni azokat, ami az eltüntetési idő 13-szoros csökkenését jelenti.
A jelentés szerzői szerint az ilyen drasztikus változások lehetséges okai között szerepel a kriptovilág általános fejlődése, a hatóságok nagyobb felügyelete, valamint a különféle blokkláncelemző vállalatok megjelenése.
A törvényszéki blokkláncplatformokat a különböző, blokkláncokon történő tranzakciók nyomon követésére tervezték, hogy segítségével azonosíthassák az elkövetőket, és figyelni tudják az ellopott pénzek mozgását.

A gyanús címeket ’kockázatosnak’ jelölik, és a hatóságokkal együttműködve képesek megakadályozni az eszközök értékesítését.
A Crystal Blockchain szerint „ez változásokat idézett elő a kriptobűnözők viselkedésében, és most még erősebben dolgoznak azon, hogy a lopott összegeket gyorsabban, és ügyesebben elrejtsék.”
Egyéb források rámutattak a hackerek növekvő számára, akik már nem az ellenőrzött és központosított tőzsdékbe mozgatják zsákmányukat, hanem kisebb, felhasználói adatokat nem igénylő tőzsdékre.
Az ellenőrzést igénylő tőzsdéken át felvett, lopott pénzek összessége 53-ról mindössze 8%-ra csökkent.
A számítógépes bűnözők gyakrabban veszik igénybe az mixerszolgáltatásokat is. 2015-ben az ellopott pénzeszközök 5%-a jutott el a keverőkhöz, azonban tavaly ez az érték 27%-ra emelkedett.

Olvastad már? Janet Yellen nem ért a bitcoinhoz

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!