4000 dollárt ugrott a bitcoin árfolyama a Bitfinex és a Tether megegyezése után

-

A Tetherről régóta hangoztatják, hogy hamis dollárok állnak mögötte, a Bitfinex tőzsdét pedig ennek leplezésével vádolták – a jogi hercehurca mindenesetre véget ért.

18,5 millió dolláros bírság

A Tether stabilkoin kiadó és anyavállalata, a népszerű Bitfinex tőzsde megegyezett New York bíróságával, és ezzel rendezték a Tether megkérdőjelezhetőségét.

A Bitfinex és a Tether megegyezett, hogy kifizetnek egy 18,5 millió dolláros bírságot, amely pontot tesz az egész ügyre.
A piac pozitívan reagált a hírre, a bitcoin árfolyama kisebb növekedésnek indult.
https://twitter.com/QwQiao/status/1364204086351044611?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1364204086351044611%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Fbitcoin-jumps-4000-as-bitfinex-and-tether-settle-with-new-york-court%2F
Azonban a Bitfinex és a Tether többet nem nyújthat szolgáltatást New York-i ügyfelek számára.

„A megegyezés keretében a Bitfinex és a Tether nem nyújthat további kereskedelmi tevékenységet New York-i ügyfelek számára. Emellett a cégeknek rendszeres jelentéseket kell leadniuk, hogy biztosan betartják-e az előírásokat.”

Letitia James, a New York-i bíróság főügyészének közleménye alapján hazugság volt, hogy a Tether készlete minden esetben dollárral volt fedezte.

„Ezek a cégek elrejtették a befektetőkre leselkedő valós kockázatokat, engedélyek és szabályozások nélkül futtatták őket a pénzügyi rendszer legsötétebb szegmenseiből.”

James hozzátette, hogy a Főügyész Irodája (OAG) arra a megállapításra jutott, hogy a Tethernek nincs hozzáférése bankokhoz, így nincsenek tartalékai, vagyis hamisan állították, hogy minden tether mögött egy valódi dollár áll.
A vizsgálat azt követően indult, hogy a Bitfinex egyre inkább „fizetési cégekre” támaszkodott 2017 után, hogy elbírjanak az utalásokkal.
Azonban 2018-ban hatalmas veszteség érte a tőzsdét egy panamai „Crypto Capital Corp” nevű bank miatt, összesen 850 millió dollár értékben.

A Tether ünnepel, a bitcoin ugrott egyet

A Tether kiadott egy közleményt, amelyben elmondták, hogy az ügyészség nem tudta bizonyítani, hogy a cég valaha fedezet nélkül adott volna ki tethert azért, hogy növeljék a kriptopénzek árfolyamát.

„Ez az ügy megmutatja, hogy kiállunk az ágazat jövője mellett, és innentől negyedévente jelentéseket adunk ki készleteinkről.”


A hagyományos és profi kereskedők is örültek a hírnek. Kyle Davies, a szingapúri Three Arrows Capital kockázati tőke társalapítója azt mondta „ezzel megszűnt a kriptopénzeket legjobban fenyegető veszély.”
A hír megjelenése után 5%-ot emelkedett a bitcoin árfolyama, tegnap óta több mint 4200 dollárt.

Olvastad már? Először nálunk: így újul meg az INLOCK Kölcsön funkciója

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!