Kevesebb mint egy év alatt nagyjából 40 millió új felhasználó használhatja a Bitcoint

-

A bitcoin januári futama a kriptofelhasználók számát világszerte 16%-kal növelte a Crypto.com egy friss elemzése szerint.
A kriptotőzsde és letéti szolgáltató nemrég publikálta új kutatását, amely szerint a világ Bitcoin-felhasználóinak a száma 2020 májusa óta 66 millió főről 106 millió főre növekedett 2021 januárjára.

Mivel nagyon nehéz megállapítani, vajon egy felhasználó átlagosan hány tárcával rendelkezik, a Crypto.com módszertana a láncról vett adatokat kombinálja különféle paraméterekkel, így készít külön becsléseket a két legnagyobb kriptopénz, a Bitcoin és az Ethereum felhasználóinak a számáról.
Egy olyan összesítésről van szó, amelyet felhasználhatnak a globális felhasználói szám növekedésének nyomon követésére.

Forrás: Crypto.com

A hálózat az elmúlt 8 hónap során 2020 júniusában, 2020 augusztusában és 2021 januárjában tapasztalta a legnagyobb növekedést.
A Crypto.com megjegyezte, hogy a gyarapodás a bitcoin árának erősségével van korrelációban, ha azonban az adatokat mindkét coinra külön lebontják, még specifikusabb betekintést kapunk.
A 2020. augusztusi elfogadottság-növekedést főleg az Ethereum vezette, különösen a decentralizált pénzügyeknek köszönhetően.
Az őszi és téli hónapokban aztán több nagy hír is megjelent: a PayPal kriptovásárlási lehetőséget tett elérhetővé felhasználói számára, az intézményi elfogadottság – főleg a Grayscale-nek és a MicroStrategynek köszönhetően növekedett.
Ez aztán tovább növelte az árfolyamot, amely további beszállókat eredményezett.
Januárra a Bitcoin-felhasználók globális száma a becslések szerint 71 millió volt, az Ethereumé pedig 14 millió.
Mindkét kriptopénz jelentős növekedést produkált a felhasználók számának tekintetében – a számadat rendre 30,2% és 13,1%-kos növekedést produkált.
Forrás: Crypto.com

Míg a trend egyértelműen látszik, a Crypto.com megjegyezte, hogy bizonyos korlátozottság miatt az általuk közölt információkat némi fenntartással kell kezelni.
A módszertan a Bitcoin és az Ethereum láncadatait, felméréseket és a Crypto.com belső adatait veszi alapul, a tőzsdén és láncon kívüli tranzakciókat azonban nem követi le elég hatékonyan.

A Crypto.com-nak azt is feltételeznie kellett volna, hogy hány olyan felhasználó van, akik még mindig birtokolnak kriptót, illetve hányan vannak olyanok, akik már elköltötték megtakarításaikat.
Szintén figyelembe kell venni a mintavétel torzítását (a belső felmérések és adatok miatt), valamint a tőzsdék különféle tranzakciókezelési eljárásait.
A jelentés mindenesetre megjegyzi, hogy azokat a tőzsdéket igyekeztek kihúzni a listáról, amelyek nem feleltek meg a szükséges feltételeknek.

Ha csatlakoznál, a Crypto.com kriptotőzsdéhez ezen a linken megteheted!

Olvastad már? Egy befektetési vállalkozás egymillió fontot gyűjtött bitcoinbányási ​​terveihez

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!