Nagybefektetők az eladás mellett döntöttek a bitcoin hosszú ideje tartó felhalmozása után.

A Glassnode kriptopiaci elemzőközpont legújabb jelentése szerint a Bitcoin-bálnák hatalmas mennyiségű BTC-t adtak el február folyamán.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

A Glassnode jelentéseiben az 1000 és 10.000 BTC között birtokló tárcákat „bálnának”, míg a 10.000 BTC fölöttieket „púpos bálnának” nevezik. Jelentésük szerint, csak az idei évben több mint 14%al növekedett a bálnák száma.

A bálnák vásárlási hulláma januárban tetőzött, amikor is 80.000 BTC-t vásároltak fel, mai árfolyamon összesen 3,84 milliárd dollár értékben.

Február óta azonban úgy tűnik, hogy bálnáink komoly nyereségeket értek el, így a hónap eleje óta kb. 140.000 BTC-t adtak el – ami 6,72 milliárd dollárnak felel meg.

Az adatok fordított összefüggést mutatnak a bálnák és a kisebb, de nagyon gazdag befektetők kereskedelmi tevékenységei között.

A Glassnode megjegyezte, hogy a „delfinek” és a „cápák” – a 100 és 1000 BTC közötti pénztárca-tulajdonosok – januárban 4,56 milliárd dollár értékben 95.000 BTC-t adtak el, viszont februári optimizmusuknak köszönhetően a hónap eleje óta együttesen 117.000 bitcoint, azaz 5,61 milliárd dollárt halmoztak fel.

„Fontos megjegyezni, hogy a delfin / cápa csoport (lila) és a bálna / púpos bálna csoport (zöld) kínálatváltozásai hogyan tükröződnek mennyiségükben és alakjukban. Ahol az egyik csoport növekvő volumennel rendelkezik, a másik csökkenővel és fordítva.”

Az „polipok” és a „halak” csoportjában – a 10 és 100 BTC közötti pénztárcák – 2020 novembere óta folyamatosan eladás zajlik. Kevesebb, mint négy hónap alatt körülbelül 128.000 bitcoint azaz 6,14 milliárd dollárt értékesítettek.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A bitcoin hétfői, 20%-os esése nagy eladásokra kényszerítette a bálnákat. Őket egy olyan szerencsés illető irányított, akinek még a hétfői zuhanás előtt sikerült kiszállnia.

A csökkenő trend nem valószínű hogy sokáig folytatódik. A CrossTower kereskedési platform új kutatása szerint az intézményi befektetők hosszú távon 50.000 dollár fölött tartják a valuta értékét.

Olvastad már? Bill Gates óvatosságra inti a bitcoin vásárlókat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!