Bill Gates óvatosságra inti a bitcoin vásárlókat

-

A Microsoft alapítója szerint mindenkinek, akinek kevesebb pénze van Elon Musknál „vigyáznia kell” a bitcoint illetően.

Bill Gates figyelmeztette azokat a leendő bitcoinvásárlókat, akik követni szeretnék Elon Musk befektetési stratégiáját.

A Bloombergnek adott interjúban Gates azzal érvelt, hogy Musk olyan kifinomult kereskedelmi információkhoz férhet hozzá, amelyhez az átlagos befektetőnek esélyük sincs hozzájutni.
Arra a kérdésre, hogy mennyire hajlamos a bitcoin nagy ármozgásokra egy puszta tweet hatására (utalva Elon Musk saját közösségi média oldalára), Gates azt mondta, hogy Elon Musk valószínűleg elszigetelte vagyonát a piaci összeomlástól.

„Elonnak rengeteg pénze van, és nagyon kifinomult is, emiatt nem aggódom, hogy az ő bitcoinjai véletlenszerűen felfelé vagy lefelé mennek.”

Február 23-án – két héttel a Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoin beruházását követően – a BTC ára 20%-kal esett vissza – 58.258 dollárról 46.624 dollárra. Így csaknem 400 milliárd dollárral csökkent a globális kriptovalutapiac kapitalizációja.
Érdekes módon mindet néhány órával azután következett be, hogy Musk kifejtette véleményét, miszerint a bitcoin és az ethereum akkori árai „magasak” voltak.
Függetlenül attól, hogy ez kritika volt-e, vagy egy kísérlet Musk kriptoárakra gyakorolt ​​hatásásának megcáfolására, az egész piac bezuhant ezt követően.
Gates szerint hiba lenne, ha az átlagos befektető vakon követné a Musk piaci lépéseit, és azt tanácsolja azoknak, akik nem milliárdosok, hogy „vigyázzanak”.

„Azt hiszem, azok az emberek vonzódnak az ilyen mániák iránt, akiknek talán nincs annyi pénzük. Tehát nem vagyok optimista a bitcoinnal kapcsolatban. Az általános gondolatom az, hogy ha kevesebb pénzed van, mint Elonnak, valószínűleg vigyáznod kellene.” – fogalmazott Gates.

A Microsoft alapítója felvetette a bitcoin energiafogyasztásának problémáját, és hogy a valuta nem termelt túl sok hasznot eddig.

„Vannak dolgok, amelyek a társadalomba fektetve hasznot termelnek. A bitcoin történetesen sok energiát használ fel, amivel a névtelen tranzakciókat teljesíti – amik ráadásul nem is visszafordíthatóak.” – mondta Gates.

Gates szerint a digitális pénznemek nem feltétlenül rosszak, viszont átláthatónak, visszafordíthatónak és központosítottnak kellene lenniük.
Gates a COVID-19 járvány kezdete óta digitális pénznemek segítségével több munkát is végzett.
Megjegyezte, hogy a Gates Alapítvány ezt a technológiát használta arra, hogy a kormányok könnyedén el tudják juttatni a segélyeket az állampolgáraik számára.

Olvastad már? Először nálunk: így újul meg az INLOCK Kölcsön funkciója

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!