Immáron 2 éve, hogy elstartolt az INLOCK platform Kölcsön funkciója, amely túlbiztosított fedezetért cserébe kínál USDC-kölcsönöket.

Az elmúlt két évben számos alkalommal alakult át, bővült újabb lehetőségekkel a funkció, és időközben a kölcsönadás oldal is teljesen átalakult, hiszen a korábbi peer-to-peer modellt leváltotta a Kamatozó Tárca termékük.

Az ügyfelektől kapott visszajelzések alapján az INLOCK kölcsön funkciója kétségtelenül a piac egyik legrugalmasabb megoldása, hiszen – szemben számos konkurens szolgáltatóval – már eddig is olyan előnyökkel volt elérhető, mint dinamikus fedezeti opciók, kölcsönösszeg-bővítés futó szerződésre, ügyfél által kezdeményezhető fedezetlikvidálás, illetve a kölcsön felvételétől számított egy hónapig tartó ingyenes USDC-kiutalás.

Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, az elmúlt bő egy év a platform életében az “egyszerűsítés” jegyében zajlott, amelynek talán a legfontosabb eredménye a Kamatozó Tárca termék, illetve maga az INLOCK mobilalkalmazás lett, így itt volt az ideje, hogy teljesen megújuljon a Kölcsön (Loan) funkció is.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

Maximális kölcsönidőszak növelése

Az INLOCK indulása óta 10 és 180 nap közötti időszakokra nyújt kölcsönajánlatokat ügyfeleinek.

Az ügyfelek ezeket bármikor előtörleszthetik, a hátralévő időszak kamatát pedig ebben az esetben nem kell megfizetniük. Az új Kölcsön funkcióban a szerződés maximális időtartama 360 napra bővül.

A megújult felület a 360 napos futamidő lehetőségével.

Ami pedig még ennél is fontosabb: az INLOCK Kölcsönök egyedülálló módon továbbra is fix kamatozásúak maradnak, ahol a felhalmozott kamat nem kerül át a tőketartozásba, így nem érvényesül az ügyfelek számára hátrányos kamatoskamat-elv.

0-fee model

A 2020-as év egyik stratégiai döntése volt, hogy a korábbi ILK token alapú költségelszámolási modellről a platform átállt az ún. tagsági modellre.

Ennek előnyeit már ma is élvezhetik azon ügyfelek, akik használják a Kamatozó Tárca terméket, hiszen jelentősen magasabb kamatok érhetők el már minimális ILK token tartása mellett is.

Ezen új stratégiai irányvonal megjelenik a Kölcsön funkcióban is, hiszen teljesen megszüntetésre kerül a korábbi, ILK tokenben történő költségelszámolás.

Beleértve a kölcsönfelvételkor kifizetendő un. “origination fee”-t is.

Instant credit átalakítás

Az instant credit az INLOCK Kölcsön termékének legkedveltebb funkciója, hiszen lehetővé teszi, hogy az ügyfelek extra kölcsönt vegyenek fel a már futó szerződéseikre, amennyiben az azok mögött álló fedezet jelentős árfolyamnövekedést ér el.

Ezen funkció korábbi implementációja jelentős mennyiségű korlátozást tartalmazott, amelyre javarészt a belső üzleti logika korlátozottsága miatt volt szükség.

Mostanra sikerült ezeket teljesen kiiktatni, illetve a 0-fee modell bevezetésével minden akadály elhárult az elől, hogy az ügyfelek bármikor igénybe vegyék ezt a funkciót a teljes hitelkeretükre.

Ezzel az INLOCK-on felvett kölcsönök egyben fedezeti árfolyamkövető kölcsönkeretként is funkcionálnak.

Fedezeti eszköz átalakítása

Az eredeti koncepció szerint az INLOCK Kölcsön egyik legfontosabb újdonsága az volt, hogy a kölcsönszerződések mögött akár többféle fedezet is állhatott.

Például lehetett kötni olyan szerződést, ami mögött vegyesen BTC, ETH és LTC is állt.

Az elmúlt két év ügyfélvisszajelzései alapján azonban a többféle fedezetes kölcsönfunkciót egyáltalán nem preferálták a felhasználók, ráadásul emiatt bonyolódott a szerződéskötési folyamat is, ami sokak számára lehetett visszatartó erő abban, hogy az INLOCK-ot válassza.

Az új INLOCK Kölcsön funkcióban – az egyszerűsítés jegyében – minden kölcsönszerződés mögött egy fixen kiválasztott fedezeti eszköz állhat csak, így az ügyfél számára is sokkal átláthatóbb és könnyebben követhető az egyes szerződések állapota.

A jövőbeni tervek között egyébként szerepel a többféle fedezetes opció újrabevezetése, azonban ez egy új funkcióban fog megjelenni, amiről ezen a ponton nevén kívül még nem árulhatunk el semmi egyebet: “Collateral-Shield”.

LTV-átállás

Az INLOCK Kölcsön fedezeti szintjének megjelenítése kapcsán eddig a túlbiztosítási szint szolgált alapul, amely százalékosan fejezte ki, hogy a fedezet pillanatnyi értéke mennyivel nagyobb, mint a teljes tartozás.

Bár ez a fajta megjelenítés kétségtelenül beszédesebb, és könnyebben értelmezhető, azonban a piacon sokkal inkább az LTV (Loan-to-Value) modell terjedt el, ami lényegében azt mutatja, hogy a fedezetnek mekkora arányával tartozik az ügyfél az adott szerződésben.

Ajánlati folyamat egyszerűsítése

A korábbi peer-to-peer kölcsönzési folyamat utolsó maradványa is eltakarításra került azzal, hogy megszűnt az ajánlatkészítés lehetősége.

Ennek köszönhetően egyrészt kikerül egy extra lépés a folyósítási folyamatból, másrészt, mivel nincs ajánlat, így nincs ideiglenesen zárolt fedezet sem.

Ebből következik, hogy az ügyfél véletlenül sem tud olyan helyzetbe kerülni, hogy egy ajánlatkérés miatt elveszíti a fedezetének 1 napos hozamát.

A kölcsönfunkció hamarosan a mobilalkalmazásban is elérhetővé válik.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Még izgalmasabb dolgok a legújabb roadmapben

A cikkben részletezett újításokon túl – amelyek önmagukban is komoly fejlesztésnek számítanak – a Csabai Csaba vezérigazgató által nemrég közzétett ütemterv szerint az ügyfelek még ennél is fontosabb funkcióknak örülhetnek az elkövetkező hónapokban.

Ezek közül a talán leginkább várt lehetőség a beépített swap funkció, amely a kriptoeszközök kiutalása nélkül teszi majd lehetővé a felhasználók számára, hogy kriptoeszközeiket más valutákra váltsák.

A magyar fejlesztésű kölcsönplatform tehát egyértelműen megtalálta az útját, ambiciózus céljai legalábbis erről tanúskodnak. Reméljük, hogy rövid időn belül további fejlesztésekről számolhatunk majd be.

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!