Saylor szerint milliárdok megtakarítási eszköze lehet a bitcoin öt éven belül

-

Az elkövetkező öt évben egymilliárd ember fogja bitcoinban tartani vagyonát, egyszerűen mobiltelefon használatával – állítja a MicroStrategy vezérigazgatója.
Egymilliárd ember fog mobiltelefonon bitcoint tárolni 2026-ig – legalábbis a MicroStrategy-vezérigazgató Michael Saylor szerint.

Egy, a CNBC-nek adott február 23-i interjúban Saylor – akinek a vállalata több mint 70.000 BTC-t birtokol – továbbra is nyilvánosan kiáll a bitcoin mellett, „domináns digitális pénzügyi hálózat”-ként hivatkozva rá.

Saylor: milliárdoknak lesz bitcoinmegtakarításuk

Saylor egy nappal azután beszélt, hogy az új amerikai pénzügyminiszter, Janet Yellen „hatékonytalan”-nak titulálta a bitcoint.
Ez valószínűleg közrejátszott abban, hogy az árfolyam azóta 20%-ot csökkent eddigi rekordárfolyamához, az 58.300 dollárhoz képest.
Számára azonban ennek a megjegyzésnek nem volt akkora súlya, mint annak a ténynek, hogy egyre több ember kapcsolódik be a digitális pénzügyi életbe.

„Amit ebben a történetben nem mondtak el az az, hogy a bitcoin egy […] progresszív technológia” – mondta a CNBC Squawk Box című műsorában.

„Eljön majd a nap, amikor 7-8 milliárd embernek lesz digitális aranyrudacskája a telefonjában, és ebben fogják tárolni életmegtakarításaikat.”
Hivatkozott arra, hogy a bitcoin 12 éves történelme során egy billió dolláros eszközzé vált – több mint kétszer hamarabb, mint az Amazonhoz, Google-höz és Apple-höz hasonló techvállalatoknak ez sikerült volna.

„A világnak tehát szüksége van erre a dologra, én pedig úgy gondolom, hogy [nemsokára] egymilliárd ember fog értéket tárolni – alapvetően egy megtakarítási számlán – a mobileszközén öt éven belül, és valami olyasmit fognak használni, mint a bitcoin” – tette hozzá.

„A bitcoin a domináns digitális pénzügyi hálózat.”

Elemzők: a Tesla „duplázni” fogja BTC-készletét

Saylor azzal folytatta, hogy a MicroStrategy továbbra is folytatni fogja bitcoinfelvásárlásait, amelynek ékes példája a legutóbbi, 900 millió dollár értékben történt bevásárlás is volt.
Míg a szkeptikusok azt állítják, hogy csak kevesen fognak a vállalat nyomdokaiba lépni, egy másik CNBC-vendég kedden azt jósolta, hogy a Tesla – amely korábban 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint – meg fogja duplázni aktuális kitettségét.

„Úgy gondolom, hogy ez nem csak egy hóbort. Szerintem a Tesla folytatni fogja a bitcoinbefektetése megduplázásával” – mondta Dan Ives, a Wedbush Securities vezető részvénykutató-elemzője.

A BTC/USD árfolyama egyébként a keddi nap során jelentős csökkenéseket szenvedett el, a 45.000 dolláros szintre zuhant.
Miután azonban kiderült, hogy az amerikai törvényhozóknak sikerült megállapodniuk a Tether stabilcoinkibocsátóval, a kétéves jogi eljárás lezárása azért hozott egy kis fellélegzést a piacokra.

A cikk írásakor a kriptopénzt 47.000 dollár fölött kereskedik.

„Ahogy várható volt, megvédték a 44 ezer dolláros szintet. Szerintem a BTC vagy növekedni vagy oldalazni fog, mivel a Tether-FUD véget ért”mondta Ki Young Ju, a CryptoQuant láncelemző szolgáltatás vezérigazgatója.

Olvastad már? Kiutaltak egy milliárdnyi bitcoint a Coinbase-ről

Forrás: cointelegraph.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!