Vajon Michael Saylor volt, a MicroStrategy ügyvezetője? Végül is ő nemrégiben bejelentette, hogy a cég újabb 1,05 milliárdért venne BTC-t.

Annyit mindenesetre tudunk, hogy a Coinbase összesen 13204 bitcoint utalt ki külső tárcákba.

A Whale Alert bejelentései alapján látszik, hogy összesen 36 tranzakció történt, 351 és 391 BTC közötti utalásokkal, gyakorlatilag egy órán belül.

Előző éjjel 4501 bitcoint utalt ki valaki egy másik, szintén ismeretlen tárcába. Így 24 órán belül összesen több, mint egy milliárd dollár értékben vontak ki coinokat a tőzsdéről.

Viszont egyáltalán nem tudni, hogy ezek a tranzakciók kihez köthetők.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Mi folyik itt?

Az OTC piac tárcáinak az újrasúlyozása is lehet, esetleg egy milliárdos döntött úgy, hogy ideje hidegtárcába tenni a kriptóit, vagy esetleg csak pénzmosást láthatunk (szerk.: pénzmosás a teljesen felügyelt, KYC-köteles Coinbase tárcáival, hát persze).

Mindenesetre nehéz biztosat mondani. A fogadó fél minden egyes tranzakcióhoz új címet generált. Nem ez az első nagy kiutalás a Coinbase felületéről idén. Január végén 15200 BTC, akkori áron 500 millió dollár került ki a váltóról.

Akkor a CryptoQuant ügyvezetője, Ki Young Ju úgy fogalmazott, hogy az intézményi mértékű vásárlások nagyon jót jelentenek a piac egésze szempontjából.

Emelkedő ciklus az intézmények miatt

Akik figyelemmel kísérik a kriptós híreket, a közelmúltban több komoly mérföldkőnek is tanúi lehettek. A Tesla bejelentette, hogy másfél milliárd dollár értékű bitcoint vásároltak.

Érdekesség, de ha ebből nem adtak el semennyit, akkor nagyobb rajt a nyereségük, mint az egész tavalyi autó-értékesítési üzletágukban.

A másik nagy hír a BlackRock részéről érkezett. A hatalmas befektetési vállalat egyik vezetője, Rick Riered osztotta meg a sajtóval, hogy a kezelésükben lévő 8,67 billió dollárnyi vagyon egy részét bitcoinba tervezik allokálni.

Ráadásul nem a BlackRock az egyetlen nagy befektetési cég, amely ezt tervezi. A Guggenheim már meg is tette, ők ráadásul a saját árfolyam-jóslatukat 600 ezer dollárra teszik.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A BNY Mellon, az Egyesült Államok egyik legrégebbi bankja szintén most jelenttette be, hogy felveszi a termékpalettájára a bitcoint és a kriptoeszközöket.

Pár napja pedig Michael Saylor, a MicroStrategy vezetője osztotta meg a terveiket egy újabb egy milliárd dolláros vásárlásról.

Szóval, tulajdonképpen bármelyikük lehetett ez a bálna.

Olvastad már? A Tesla már többet keresett a bitcoinnal mint a 2020-as autóeladásokkal

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!