Kiutaltak egy milliárdnyi bitcoint a Coinbase-ről

-

Vajon Michael Saylor volt, a MicroStrategy ügyvezetője? Végül is ő nemrégiben bejelentette, hogy a cég újabb 1,05 milliárdért venne BTC-t.

Annyit mindenesetre tudunk, hogy a Coinbase összesen 13204 bitcoint utalt ki külső tárcákba.
A Whale Alert bejelentései alapján látszik, hogy összesen 36 tranzakció történt, 351 és 391 BTC közötti utalásokkal, gyakorlatilag egy órán belül.


Előző éjjel 4501 bitcoint utalt ki valaki egy másik, szintén ismeretlen tárcába. Így 24 órán belül összesen több, mint egy milliárd dollár értékben vontak ki coinokat a tőzsdéről.
Viszont egyáltalán nem tudni, hogy ezek a tranzakciók kihez köthetők.

Mi folyik itt?

Az OTC piac tárcáinak az újrasúlyozása is lehet, esetleg egy milliárdos döntött úgy, hogy ideje hidegtárcába tenni a kriptóit, vagy esetleg csak pénzmosást láthatunk (szerk.: pénzmosás a teljesen felügyelt, KYC-köteles Coinbase tárcáival, hát persze).
Mindenesetre nehéz biztosat mondani. A fogadó fél minden egyes tranzakcióhoz új címet generált. Nem ez az első nagy kiutalás a Coinbase felületéről idén. Január végén 15200 BTC, akkori áron 500 millió dollár került ki a váltóról.
Akkor a CryptoQuant ügyvezetője, Ki Young Ju úgy fogalmazott, hogy az intézményi mértékű vásárlások nagyon jót jelentenek a piac egésze szempontjából.

Emelkedő ciklus az intézmények miatt

Akik figyelemmel kísérik a kriptós híreket, a közelmúltban több komoly mérföldkőnek is tanúi lehettek. A Tesla bejelentette, hogy másfél milliárd dollár értékű bitcoint vásároltak.
Érdekesség, de ha ebből nem adtak el semennyit, akkor nagyobb rajt a nyereségük, mint az egész tavalyi autó-értékesítési üzletágukban.
A másik nagy hír a BlackRock részéről érkezett. A hatalmas befektetési vállalat egyik vezetője, Rick Riered osztotta meg a sajtóval, hogy a kezelésükben lévő 8,67 billió dollárnyi vagyon egy részét bitcoinba tervezik allokálni.
Ráadásul nem a BlackRock az egyetlen nagy befektetési cég, amely ezt tervezi. A Guggenheim már meg is tette, ők ráadásul a saját árfolyam-jóslatukat 600 ezer dollárra teszik.

A BNY Mellon, az Egyesült Államok egyik legrégebbi bankja szintén most jelenttette be, hogy felveszi a termékpalettájára a bitcoint és a kriptoeszközöket.
Pár napja pedig Michael Saylor, a MicroStrategy vezetője osztotta meg a terveiket egy újabb egy milliárd dolláros vásárlásról.
Szóval, tulajdonképpen bármelyikük lehetett ez a bálna.

Olvastad már? A Tesla már többet keresett a bitcoinnal mint a 2020-as autóeladásokkal

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!