A történelem legnagyobb 1 órás gyertyáját rajzolta ki a bitcoin tegnap

-

Az USA kincstárának kritikája állhat az újabb korrekció mögött, amely 47.400 dollárig vitte az árfolyamot.

Február 22-én 50.000 dollár alá esett a bitcoin árfolyama, a korrekció főleg a Wall Street nyitása után gyorsult be igazán.

Percek alatt 6000 dollárt esett a bitcoin

Hétfőn egészen 47.400 dolláros mélypontig zuhant a bitcoin árfolyama.

A vasárnapi, 58.312 dolláros csúcs után kevesebb mint egy óra alatt 7000 dollárt zuhant az árfolyam.

„Közel 7000 dolláros egyórás gyertya. Ez a történelem eddigi legnagyobb mozgása.”reagálta Scott Melker, elemző.

Michaël van de Poppe, a Cointelegraph Markets elemzője korábban elmondta, hogy az 50.500 és 52.000 dollár közötti árfolyam különösen fontos a bikapiac rövid távú jövője szempontjából.
A legfrissebb elemzésében elmondta, hogy ez az év azon időszaka, amikor a legjobban szoktak teljesíteni a kriptopénzek.
A cikk írásakor a bitcoin árfolyama már 50.000 dollár alatt van.

A vásárlók lecsaptak az 50.000 dollár alatti bitcoinra

Twitteres cikkek alapján az esés mögött az állhatott, hogy Janet Yellen, az USA pénzügyminisztere „használhatatlannak” nevezte a bitcoint, és elmondta, hogy bűnözők használják.
Különös egybeesés, hogy Sunayna Tutejahe, ismert bitcointámogató és pénzügyi innovátor lett a Fed innovációs igazgatója.

„OUCH! A bitcoin 10%-ot esett mivel tartanak a magas áraktól. Elon Musk szombaton azt írta, hogy „magasnak tűnik az árfolyam.”írta Holger Zschaepitz, piackommentátor.

„Az e heti eladások a múlt heti hihetetlen mértékű enyhítés, valamint a túl magas tőkeáttételű pozíciók kirázásának következménye”mondta Ross Middleton, a DeversiFi kriptotőzsde társalapítója.
A bitcoinban és egyéb kriptopénzekben jártas felhasználók számára már megszokott lehetett a mostani esés.

„Egy idő után már meg sem érzed az ilyen eséseket. Csak még jobban tartogatod a pénzed.” írta „Armin van Bitcoin” a Twitteren.

https://twitter.com/ArminVanBitcoin/status/1363857238423703552
Joseph Young elmondta, hogy a Coinbase-felár azonnal visszatért a 47.400 dolláros mélypont után, amely mindenképpen jó jel. Melker kiemelte, hogy az esés hatalmas mennyiségű forgalmat eredményezett.

Számos előjele volt a mostani korrekciónak, például várható volt, hogy a bálnák is eladnak valamennyi bitcoint.

Olvastad már? A pizzafutár és az 500 dolláros BTC-borravaló esete

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!