A pizzafutár és az 500 dolláros BTC-borravaló esete

-

„Hagytam, hogy a pizzás srác válasszon 5 dollár fiat és 5 dollár BTC között. Mondanom sem kell, bölcsen választott” – mondta egy Reddit-felhasználó.
Egy pizzafutár, aki 5 dollárnyi bitcoint kapott borravalóként pizzaszállításért, 7 év múlva újra jelentkezett.

A btcbible nevű Reddit-felhasználó posztja szerint 2013. december 28-án egy pizzafutárnak felajánlotta: 5 dollár készpénzben, vagy 0,0069 bitcoin egy papírtárcán. A kriptopénz értéke akkor nagyjából 774 dollár volt.
A futár állítólag a héten vette fel a kapcsolatot btibible-lel, hogy segítsen neki a vagyon forrótárcába való kiutalásában.
A bitcoin jelenlegi árnövekedésével a szerencsésnek már durván 400 dollárja van, vagyis a pizza kiszállítása óta 7000%-os profitot tudhat maga mögött.

Hagytam, hogy a pizzás srác válasszon 5 dollár fiat és 5 dollár BTC között”mondta btcbible.

„Mondanom sem kell, bölcsen választott. Válaszomban elmondtam neki, hogyan importálja a privát kulcsokat az Ethereumon keresztül.”
A Reddit-felhasználó tisztázta, hogy nincs olyan nagy bitcoinvagyona, mivel annak nagy részét még múlt éven lakásvásárlási célokból likvidálta.

A Reddit-felhasználó szerint a futár azt mondta, hogy „hallott már a bitcoinról a hírekben, és nagyjából értette az alapvető koncepcióját,” de „egyértelműen nagyon új volt a számára.”

Forrás: Reddit

A Reddit-bejegyzésből bizonyára sokaknak jut eszébe a Bitcoin hőskorából származó történet – az első dokumentált, bitcoinnal történő fizetés, amelyet a magyar származású Hanyecz László hajtott végre 10.000 bitcoinért cserébe.
Ez az összeg mára már nagyjából 580 millió dollárt ér.

Olvastad már? Hogyan lottóz ingyen? Feltörekvőben van a kriptoalapú megtakarítási lottó

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!