„Hagytam, hogy a pizzás srác válasszon 5 dollár fiat és 5 dollár BTC között. Mondanom sem kell, bölcsen választott” – mondta egy Reddit-felhasználó.

Egy pizzafutár, aki 5 dollárnyi bitcoint kapott borravalóként pizzaszállításért, 7 év múlva újra jelentkezett.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A btcbible nevű Reddit-felhasználó posztja szerint 2013. december 28-án egy pizzafutárnak felajánlotta: 5 dollár készpénzben, vagy 0,0069 bitcoin egy papírtárcán. A kriptopénz értéke akkor nagyjából 774 dollár volt.

A futár állítólag a héten vette fel a kapcsolatot btibible-lel, hogy segítsen neki a vagyon forrótárcába való kiutalásában.

A bitcoin jelenlegi árnövekedésével a szerencsésnek már durván 400 dollárja van, vagyis a pizza kiszállítása óta 7000%-os profitot tudhat maga mögött.

Hagytam, hogy a pizzás srác válasszon 5 dollár fiat és 5 dollár BTC között”mondta btcbible.

„Mondanom sem kell, bölcsen választott. Válaszomban elmondtam neki, hogyan importálja a privát kulcsokat az Ethereumon keresztül.”

A Reddit-felhasználó tisztázta, hogy nincs olyan nagy bitcoinvagyona, mivel annak nagy részét még múlt éven lakásvásárlási célokból likvidálta.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

A Reddit-felhasználó szerint a futár azt mondta, hogy „hallott már a bitcoinról a hírekben, és nagyjából értette az alapvető koncepcióját,” de „egyértelműen nagyon új volt a számára.”

Forrás: Reddit

A Reddit-bejegyzésből bizonyára sokaknak jut eszébe a Bitcoin hőskorából származó történet – az első dokumentált, bitcoinnal történő fizetés, amelyet a magyar származású Hanyecz László hajtott végre 10.000 bitcoinért cserébe.

Ez az összeg mára már nagyjából 580 millió dollárt ér.

Olvastad már? Hogyan lottóz ingyen? Feltörekvőben van a kriptoalapú megtakarítási lottó

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!