A pizzafutár és az 500 dolláros BTC-borravaló esete

-

„Hagytam, hogy a pizzás srác válasszon 5 dollár fiat és 5 dollár BTC között. Mondanom sem kell, bölcsen választott” – mondta egy Reddit-felhasználó.
Egy pizzafutár, aki 5 dollárnyi bitcoint kapott borravalóként pizzaszállításért, 7 év múlva újra jelentkezett.

A btcbible nevű Reddit-felhasználó posztja szerint 2013. december 28-án egy pizzafutárnak felajánlotta: 5 dollár készpénzben, vagy 0,0069 bitcoin egy papírtárcán. A kriptopénz értéke akkor nagyjából 774 dollár volt.
A futár állítólag a héten vette fel a kapcsolatot btibible-lel, hogy segítsen neki a vagyon forrótárcába való kiutalásában.
A bitcoin jelenlegi árnövekedésével a szerencsésnek már durván 400 dollárja van, vagyis a pizza kiszállítása óta 7000%-os profitot tudhat maga mögött.

Hagytam, hogy a pizzás srác válasszon 5 dollár fiat és 5 dollár BTC között”mondta btcbible.

„Mondanom sem kell, bölcsen választott. Válaszomban elmondtam neki, hogyan importálja a privát kulcsokat az Ethereumon keresztül.”
A Reddit-felhasználó tisztázta, hogy nincs olyan nagy bitcoinvagyona, mivel annak nagy részét még múlt éven lakásvásárlási célokból likvidálta.

A Reddit-felhasználó szerint a futár azt mondta, hogy „hallott már a bitcoinról a hírekben, és nagyjából értette az alapvető koncepcióját,” de „egyértelműen nagyon új volt a számára.”

Forrás: Reddit

A Reddit-bejegyzésből bizonyára sokaknak jut eszébe a Bitcoin hőskorából származó történet – az első dokumentált, bitcoinnal történő fizetés, amelyet a magyar származású Hanyecz László hajtott végre 10.000 bitcoinért cserébe.
Ez az összeg mára már nagyjából 580 millió dollárt ér.

Olvastad már? Hogyan lottóz ingyen? Feltörekvőben van a kriptoalapú megtakarítási lottó

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!