Egy kórház 800.000 dolláros bitcoin adományt kapott

-

A massachusettsi székhelyű nonprofit szervezet egy kriptofogadására is alkalmas számlát nyitott egy jóakarója tanácsára.

Pénteken Cape Cod szigetén, Massachusettsben, egy vezető nonprofit orvosi központ, a Cape Cod Healthcare egyik munkatársa észrevette, hogy újonnan létrehozott kriptoszámlájukra valaki komoly összeget utalt.

Egy illető 400.000 dollárt adományozott a kórháznak, méghozzá két alkalommal is.
Az első adományt január 28-án kapták, míg a másodikat múlt pénteken. Mindkét tranzakció a számlanyitást követő egy hónapon belül történt.

Jóindulatú kriptohívő

Az adomány ötlete azonban nem a semmiből jött.
A Cape Cod Healthcare alelnöke és fejlesztési vezetője, Christopher Lawson szerint egy régi adományozó, aki korábban minden évben készpénzt ajándékozott az intézménynek, január közepén érdeklődő e-mailt küldött nekik a bitcoin elfogadásáról.
Lawson a The Boston Globe-nak így nyilatkozott:

„Mielőtt válaszoltunk volna neki, meg kellett győződnünk arról, hogy az utalásnak nincsenek jogi akadályai.  Elég nagy utánajárást igényelt, hogy megismerjük a működését. Az irodám kb. két hetet töltött el ezzel.”

Amióta kriptoszámláit megnyitotta, a Cape Cod Healthcare elfogadott egy olyan szabályt hogy beérkező bitcoint azonnal dollárra váltja, amint a tranzakció megvalósul.
Így elkerülhető minden veszteség, ami a bitcoin volatilitásából következhet. Ne felejtsük, hogy a bitcoin erőteljes idei teljesítménye ellenére továbbra is magas kockázatú eszköz.

Kriptoajándékok elfogadása

A Cape Cod Healthcare kriptoalapú számlája személyre szabott QR-kódot generál az adományozók számára.
A QR-kód beolvasásával bárki bármikor utalhat kriptovalutákat az intézménynek.
Lawson úgy véli, sokan hamarosan elkezdik frissíteni számlájukat, hogy kriptóban is lehetőség nyíljon az adományozásra.

„Egyelőre még nem népszerű, de lassan el fog terjedni. Az emberek gyűjtögetik a kriptoeszközöket, és lehetőségeket keresnek az adományozására.” – tette hozzá.

Olvastad már? A Tesla már többet keresett a bitcoinnal mint a 2020-as autóeladásokkal

Forrás: decrypt.co
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!