A Tesla már többet keresett a bitcoinnal mint a 2020-as autóeladásokkal

-

A Wedbush Securities elemzői szerint a Tesla már több pénzt kereshetett januári bitcoinvásárlásával, mint a 2020-as járműeladásokkal.

A Tesla nemrég jelentette be, hogy januárban 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásároltak. Ezt követően az árfolyam úgy kilőtt, mint egy SpaceX-rakéta – percekkel a bejelentést követően 8,5%-ot emelkedett.

Ezt követően tovább emelkedett a bitcoin, 12 nappal később az 57.000 dollárt is áttörte az árfolyam, és ezzel az 1 billió dolláros összértéket is.
Dani Ives és Strecker Backe, a Wedbush elemzői szerint a Tesla már akár 1 milliárd dollárt is kereshetett. Ehhez képest 2020 során 721 millió dollárt kerestek autóeladásokkal. (Azt feltételezve, hogy még nem adtak el bitcoint.)
Musk jelentősen megemelte az árfolyamot miután a Twitteren is írt a bitcoinról 47,5 millió követője számára.
Amikor #Bitcoin-ra változtatta a profilját az árfolyam egy óra alatt 13%-ot emelkedett. Musk a kritikusokkal szemben is megvédte a bitcoint.
Amikor Peter Schiff azt írta, hogy az arany jobb a kriptónál Musk azt felelte:

„Egy email, amiben azt mondod, hogy aranyad van, nem ugyanaz mintha aranyad lenne. Ennyi erővel kriptopénzed is lehet.”


A Wedbush szerint a Tesla bitcoinbefektetése csupán „mellékes” a Tesla számára, de több cég is követheti a példáját az elkövetkező másfél év során.
Azonban a Wedbush-cégek szerint a részvénytársaságok csupán 5%-a követheti a Teslát „amíg nem lesz még jobban szabályozottabb a teljes kriptopiac.”

A Wedbush továbbra is optimista, szerintük a kriptó „rendkívüli hatást fog gyakorolni a blokkláncra, a fizetésekre és a bankokra.”

Olvastad már? Mi az a Polkadot? (DOT)

Forrás: decrypt.co
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz. A kriptovaluták, különösen az ETH...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!