A Tesla már többet keresett a bitcoinnal mint a 2020-as autóeladásokkal

-

A Wedbush Securities elemzői szerint a Tesla már több pénzt kereshetett januári bitcoinvásárlásával, mint a 2020-as járműeladásokkal.

A Tesla nemrég jelentette be, hogy januárban 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásároltak. Ezt követően az árfolyam úgy kilőtt, mint egy SpaceX-rakéta – percekkel a bejelentést követően 8,5%-ot emelkedett.

Ezt követően tovább emelkedett a bitcoin, 12 nappal később az 57.000 dollárt is áttörte az árfolyam, és ezzel az 1 billió dolláros összértéket is.
Dani Ives és Strecker Backe, a Wedbush elemzői szerint a Tesla már akár 1 milliárd dollárt is kereshetett. Ehhez képest 2020 során 721 millió dollárt kerestek autóeladásokkal. (Azt feltételezve, hogy még nem adtak el bitcoint.)
Musk jelentősen megemelte az árfolyamot miután a Twitteren is írt a bitcoinról 47,5 millió követője számára.
Amikor #Bitcoin-ra változtatta a profilját az árfolyam egy óra alatt 13%-ot emelkedett. Musk a kritikusokkal szemben is megvédte a bitcoint.
Amikor Peter Schiff azt írta, hogy az arany jobb a kriptónál Musk azt felelte:

„Egy email, amiben azt mondod, hogy aranyad van, nem ugyanaz mintha aranyad lenne. Ennyi erővel kriptopénzed is lehet.”


A Wedbush szerint a Tesla bitcoinbefektetése csupán „mellékes” a Tesla számára, de több cég is követheti a példáját az elkövetkező másfél év során.
Azonban a Wedbush-cégek szerint a részvénytársaságok csupán 5%-a követheti a Teslát „amíg nem lesz még jobban szabályozottabb a teljes kriptopiac.”

A Wedbush továbbra is optimista, szerintük a kriptó „rendkívüli hatást fog gyakorolni a blokkláncra, a fizetésekre és a bankokra.”

Olvastad már? Mi az a Polkadot? (DOT)

Forrás: decrypt.co
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!