A Wedbush Securities elemzői szerint a Tesla már több pénzt kereshetett januári bitcoinvásárlásával, mint a 2020-as járműeladásokkal.

A Tesla nemrég jelentette be, hogy januárban 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásároltak. Ezt követően az árfolyam úgy kilőtt, mint egy SpaceX-rakéta – percekkel a bejelentést követően 8,5%-ot emelkedett.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ezt követően tovább emelkedett a bitcoin, 12 nappal később az 57.000 dollárt is áttörte az árfolyam, és ezzel az 1 billió dolláros összértéket is.

Dani Ives és Strecker Backe, a Wedbush elemzői szerint a Tesla már akár 1 milliárd dollárt is kereshetett. Ehhez képest 2020 során 721 millió dollárt kerestek autóeladásokkal. (Azt feltételezve, hogy még nem adtak el bitcoint.)

Musk jelentősen megemelte az árfolyamot miután a Twitteren is írt a bitcoinról 47,5 millió követője számára.

Amikor #Bitcoin-ra változtatta a profilját az árfolyam egy óra alatt 13%-ot emelkedett. Musk a kritikusokkal szemben is megvédte a bitcoint.

Amikor Peter Schiff azt írta, hogy az arany jobb a kriptónál Musk azt felelte:

„Egy email, amiben azt mondod, hogy aranyad van, nem ugyanaz mintha aranyad lenne. Ennyi erővel kriptopénzed is lehet.”

A Wedbush szerint a Tesla bitcoinbefektetése csupán „mellékes” a Tesla számára, de több cég is követheti a példáját az elkövetkező másfél év során.

Azonban a Wedbush-cégek szerint a részvénytársaságok csupán 5%-a követheti a Teslát „amíg nem lesz még jobban szabályozottabb a teljes kriptopiac.”

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

A Wedbush továbbra is optimista, szerintük a kriptó „rendkívüli hatást fog gyakorolni a blokkláncra, a fizetésekre és a bankokra.”

Olvastad már? Mi az a Polkadot? (DOT)

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!