Mastercard alelnöke szerint a bitcoin túl ingatag a fizetésekhez

-

A bitcoint volatilitása akadályozza meg a fizetési eszközzé válástól – mondta Ann Cairns, a Mastercard ügyvezető alelnöke.
A kártyaóriás cég vezetése tegnap nyilatkozott a Future of Money konferencián. Szerintük a bitcoin jelenleg használhatatlan fizetőeszköz nagyfokú volatilitása miatt.

„A Bitcoin nem úgy viselkedik, mint egy fizetési eszköz. Túl ingatag és túl lassúak a tranzakciói.”mondta Cairns.

Kifejtette, hogy bár a Mastercard jelenleg is együtt dolgozik számos központi bankkal, hogy a stablecoinokat a hálózatához tudja adni, egyelőre azonban helyénvalóbb a bitcoinra mint értékmegőrző eszközre gondolni, az aranyhoz hasonlóan.

„Tehát, ha ketten elmegyünk kávézni, és én bitcoinnal szeretnék fizetni, előfordulhat, hogy a kávé 40%-kal többe kerül, mire kihozza a pincér. Ráadásul a tranzakció tényleges rendezése 10 percbe telik.” – jegyezte meg Cairns.

A stablecoinok viszont olyan kriptovaluták, melyeknek ára alig, vagy egyáltalán nem ingadozik.
A tokenek – mint a USDT vagy a BUSD – az amerikai dollár árfolyamához vannak rögzítve, és kialakításukból adódóan folyamatosan megtartják rögzített értéküket.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Ez azt jelenti, hogy például 1 USDT-nek mindig meg kell egyeznie az 1 dollárral. Hogy ezt elérjék a stablecoin-kibocsátóknak minimum akkora dollártartalékkal kell rendelkezniük, ami megegyezik a forgalomban lévő tokenek teljes mennyiségével.
Így a felhasználók elkölthetik, vagy készpénzre válthatják a stablecoinokat, mivel azok a fiat pénzzel egyenértékűek.
Ahogy arról a Kriptoworld is beszámolt, a Mastercard nemrég bejelentette, hogy 2021 végétől hálózata „közvetlenül támogatja majd a kiválasztott kriptopénzeket.” Azonban úgy tűnik, ez csak a stablecoinok csoportjára fog vonatkozni.

„Kriptopartnereink az ő oldalukon hagyományos pénznemekre váltják digitális eszközeiket, majd továbbítják azokat a Mastercard hálózatán. A digitális eszközök közvetlen támogatására való áttérésünk még több kereskedő számára teszi lehetővé a kriptó elfogadását. Ezt azonban jelenleg minden digitális eszköz esetében sajátos tulajdonjogi problémák korlátozzák.” – magyarázta akkor a vállalat blogja.

A Mastercard megjegyezte, hogy a kriptoeszközök támogatásának hozzáadásával a vállalat hatékonysága javulhat, illetve lehetővé teszi a fogyasztók és kereskedők számára, hogy elkerüljék a kripto és a hagyományos eszközök közötti oda-vissza váltást a vásárlásoknál.

Olvastad már? 5 millió dollárnyi bitcoint utalt valaki, amely 2010 óta nem mozdult

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Andrew Gilmour

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!