Dorsey, Saylor és Winklevossék is támogatják az MIT új Bitcoin-kampányát

-

A kriptoágazat beáll az MIT Media Labjének digitálisvaluta-kezdeményzése (DCI) mögé, amely hamarosan új kutatói-fejlesztői programot indít a Bitcoin infrastruktúrájának erősítésére.

Miközben a bitcoin összpiaci értéke az egybillió dollár körül mozgolódik, a 12 éves hálózat nagyobb megterhelés alatt áll, mint valaha.

Hogy a rendszer stabilitása továbbra is biztosítva legyen, az MIT Media Lab tegnap egy négymillió dolláros, négy éven át tartó kutatói és fejlesztői program elindítását kezdeményzete.

A program támogatói között a kriptoágazat nagy neveit találjuk: a Twitter-vezérigazgató Jack Dorsey, a MicroStrategy-vezérigazgató Michael Saylor, valamint a Gemini kriptotőzsde alapítófivérei, Cameron és Tyler Winklevoss mind képviseltetik magukat.

A Bitcoin megerősítését célzó törekvés hosszú távú védelem kiépítésével segítené a bitcoint a potenciális támadások ellen.

A kezdeményezés célja továbbá, hogy egyszerűbbé tegye a Bitcoin fejlesztését is.

A Bitcoin decentralizációja: átok vagy áldás?

 

Habár a kezdeményezés szerint a Bitcoin nagy ereje a decentralizáltságában rejlik, a DCI vezetője, Neha Narula még 2017-ben amiatt siránkozott, hogy a Bitcoin közössége csuklóból elutasított mindenféle vezetőségi modellt, amely nagyon nehézzé tette a biztonságosság növelését.

Tegnap mindenesetre azt mondták, hogy a decentralizáltságnak nem szabad akadályoznia az „átgondolt összpontosítást és koordinációt annak érdekében, hogy folyamatosan megerősítsék a Bitcoin biztonságosságát és preventív módon feltárjanak minden sebezhetőséget.”

Paradox módon a DCI azon a véleményen is van, hogy a decentralizáltság nehézzé teszi a szakértők megtalálását.

Mint mondják, szeretnék csökkenteni a Bitcoin függelmét az ismeretlen módon képzett szakemberektől, akikre egyébként nagy szükség lenne a javítási munkálatokban, ha bármi is rosszra fordul.

Hogy mindezt megvalósítsák, a DCI 4 millió dollárt gyűjtött össze a kriptoevangelistáktól, hogy 5 további kutatót és mérnököt tudjon alkalmazni, amellyel a fejlesztőcsapat létszáma 3-ról 8-ra emelkedett.

A kezdeményezést egyébként többször is támogatta már a hálózatot a különféle egyet nem értések során.

2015-ben Gavin Andresen, Cory Fields és Wladimir van der Laan Bitcoin-fejlesztők csatlakoztak a programhoz, akik a Bitcoin Alapítványtól léptek át egy igencsak viharos időszak alatt.

Amikor csatlakoztak, Charlie Schrem alelnök ellen jogi eljárás folyt, amiért állítólag drogdílereknek segített Bitcoint tisztára mosni a tőzsdéjén (az ügyért később 2 évet ült börtönben), de az igazgatótanácsban foglalt helyet Mark Karpelès, a bedőlt Mt. Gox tőzsde tulajdonosa is.

Brian Forde, a DCI vezetője elmondta, hogy a lépéssel nagyobb stabilitás érkezik a fejlesztői csapatba.

Két évvel ezelőtt a kezdeményezés anyaszervezete, az MIT Media Lab szintén saját gondjaival volt elfoglalva.

Olyan hírek jelentek meg, melyek szerint 1,7 millió dollárt fogadtak el az elítélt szexuális bűnözőtől és pénzembertől, Jeffrey Epsteintől.

Epstein Bitcoin-rajongó volt. A botrányt követően igazgatójuk, Joichi Ito lemondott.

Az nem tudott, hogy az MIT Media Labnek küldött adományának egy része vajon eljutott-e a DCI-hez, egyáltalán kaptak-e belőle valamit.

Olvastad már? Mastercard alelnöke szerint a bitcoin túl ingatag a fizetésekhez

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!