Michael Saylor bejelentette, hogy a MicroStrategy további 15 millió dollárnyi bitcoint vásárolt a BTC-akvizíciói keretén belül.

-

Nem úgy tűnik, mintha csökkenne a MicroStrategy Bitcoin-éhsége – vezérigazgatójuk, Michael Saylor további 328 bitcoin megvásárlását jelentette be hétfőn.
A felvásárlás – amelyet készpénzben fizetnek ki – a cégnek nagyjából 15 millió dollárjába került, a coinok átlagos ára pedig 48.710 dollár volt a cikk írásakor.

A befektetésnek köszönhetően a MicroStrategy teljes bitcointulajdona 90.859 coinra gyarapodott – ami a jelenlegi árfolyam szerint 4,3 milliárd dollárt ér.
A cég alapvetően az elmúlt 5 hónapban végzi ezeket az átlagolós bevásárlásokat, amellyel sikerült 24.063 dolláros átlagos vásárlási árat elérniük.
Saylor hétfőn elmondta:


A cég először 2020 augusztusában vásárolt bitcoint, amikor 250 millió dollárt költött 21.454 coinra. Aztán egyre több és több bitcoint vásároltak 2020 végének különböző időpontjaiban, végül pedig több mint 70.000 bitcoin jött össze az év végére.
Februárban az üzletiintelligencia-vállalat arról számolt be, hogy további 900 millió dollárt fordítana bitcoinvásárlásra – ez a szám aztán később még az egymilliárd dollárt is meghaladta, amikor múlt hét szerdán még 19.452 coint vettek.
A MicroStrategy összesen 2,18 milliárd dollárt költött a kriptopénzre – ez jelenlegi árfolyamon több nagyjából 4,3 milliárd dollárt ér.

Nem kell nagyot számolni, hogy rájöjjünk: 5 hónap alatt több mint 2 milliárd dollárt kerestek ezeken az üzleteken. Saylor korábban kijelentette, hogy a bitcoinvásárlás cége két vállalati céljának egyike volt.
A másik céljuk, hogy az elemzőszoftverek területén is egyre nagyobbra nőjenek.

Olvastad már? Mi az a Chainlink? (LINK)

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!