Nem úgy tűnik, mintha csökkenne a MicroStrategy Bitcoin-éhsége – vezérigazgatójuk, Michael Saylor további 328 bitcoin megvásárlását jelentette be hétfőn.

A felvásárlás – amelyet készpénzben fizetnek ki – a cégnek nagyjából 15 millió dollárjába került, a coinok átlagos ára pedig 48.710 dollár volt a cikk írásakor.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A befektetésnek köszönhetően a MicroStrategy teljes bitcointulajdona 90.859 coinra gyarapodott – ami a jelenlegi árfolyam szerint 4,3 milliárd dollárt ér.

A cég alapvetően az elmúlt 5 hónapban végzi ezeket az átlagolós bevásárlásokat, amellyel sikerült 24.063 dolláros átlagos vásárlási árat elérniük.

Saylor hétfőn elmondta:

A cég először 2020 augusztusában vásárolt bitcoint, amikor 250 millió dollárt költött 21.454 coinra. Aztán egyre több és több bitcoint vásároltak 2020 végének különböző időpontjaiban, végül pedig több mint 70.000 bitcoin jött össze az év végére.

Februárban az üzletiintelligencia-vállalat arról számolt be, hogy további 900 millió dollárt fordítana bitcoinvásárlásra – ez a szám aztán később még az egymilliárd dollárt is meghaladta, amikor múlt hét szerdán még 19.452 coint vettek.

A MicroStrategy összesen 2,18 milliárd dollárt költött a kriptopénzre – ez jelenlegi árfolyamon több nagyjából 4,3 milliárd dollárt ér.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Nem kell nagyot számolni, hogy rájöjjünk: 5 hónap alatt több mint 2 milliárd dollárt kerestek ezeken az üzleteken. Saylor korábban kijelentette, hogy a bitcoinvásárlás cége két vállalati céljának egyike volt.

A másik céljuk, hogy az elemzőszoftverek területén is egyre nagyobbra nőjenek.

Olvastad már? Mi az a Chainlink? (LINK)

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!