A bitcoin az idei év legrosszabb hetén van túl

-

A befektetők bizalma ugyan visszatért a piacra a múlt heti visszaesés után, de Biden 1,9 billió dolláros helyreállítási terve továbbra is aggodalomra ad okot.

A kriptotárcájukat ma ellenőrző befektetők megkönnyebbülnek majd, mivel egy viszonylag nyugalmas időszakába ért a piac.

A globális piaci kapitalizáció is kezd helyreállni a múlt heti visszaesést követően; ennek értéke az elmúlt 24 órában 4%-kal, 1,4 billió dollárra emelkedett.
Ez a múlt hét során 1,3 billióra esett vissza, miután elérte a rekordmagas 1,7 billiós csúcsot. Úgy tűnik, hogy a bitcoin is kezd felépülni, miután a hétvégén értéke 43.000 dollárra csökkent.
A valuta egy hét alatt 25%-ot veszített értékéből, ami a legrosszabb teljesítmény a tavaly márciusi összeomlás óta.
A volatilitás 5% fölé emelkedett mind a 30, mind a 60 napos mozgóátlagokban. Összehasonlításképpen: 2020 októberében a Bitcoin áringadozása 1,7%-ra csökkent, amivel rövid időre stabilabb értéktárolóvá vált, mint a világ legnagyobb fiat devizái. Az árak fellendülésével azonban együtt jár a bizonytalanság emelkedése is.

A Cardano kapaszkodik

Hasonlóképp volt ez a tágabb kriptopiacon is, a top 20 valuta szinte mindegyike emelkedő tendenciát mutatott.
Az Ethereum is helyreállt, az utóbbi napokban 6%-ot növekedett, amihez nagyban hozzájárult az AAVE 18%-os ugrása, amely visszahozta a tokent a 20 legnagyobb közé.
A Cardano a piaci fellendülés ellenére megtartotta harmadik helyét, míg a Binance visszacsúszott az ötödik helyre, miután tokenje értékének egy harmadát veszítette el február 19 óta.
Miért zöld minden? A befektetői bizalom. Az amerikai és az európai határidős piacok mind emelkedtek a hétvégén, ugyanis a kormányok világszerte folytatják a kötvényvásárlást, hogy megakadályozzák a piaci szorongás kialakulását.
A múlt héten az volt az aggodalom, hogy amint felgyorsult az államkötvények hozama, az infláció mértéke is növekedett, ami azt jelentheti, hogy a központi bankoknak vissza kell fogniuk nagyvonalú kötvényvásárlási programjaikat, amelyek eddig talpon tartották a piacot.

„A növekedésnek köszönhető hozamok és az újbóli megnyitás miatt a kockázatvállalási hajlandóság fennmarad.”mondta a Bloombergnek Esty Dwek, a Natixis Investment Manager Solutions stratégiai vezetője.

„A hozamok mozgásának üteme és mértéke fontosabb, mint annak abszolút szintje, ami azt jelenti, hogy amíg a mozgásuk fokozatos, a kockázati eszközök képesek lesznek elnyelni őket.”
Ez a fokozatos növekedés lesz a kriptó próbája a héten. Ha a hozamok megugranak, a múlt hetihez hasonlóan, akkor újabb jelentős csökkenést láthatunk majd az árakban.

Ha viszont a növekedés lassú és stabil marad, a mai helyreállás folytatódik.
A piac másik kulcsfontosságú tényezője a héten Joe Biden 1,9 billió dolláros segélycsomagja lesz. Szombaton elfogadták a képviselőházban, így most a Szenátuson a sor hogy döntsön róla.
Ha ők is elfogadják, az sokat gyorsítana a fellendülésen, vagy felpörgetné az inflációt, ami visszavetné a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát.

Olvastad már? Letaszíthatja-e trónjáról az Ethereumot a Cardano? – ankét

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!