A bitcoin az idei év legrosszabb hetén van túl

-

A befektetők bizalma ugyan visszatért a piacra a múlt heti visszaesés után, de Biden 1,9 billió dolláros helyreállítási terve továbbra is aggodalomra ad okot.

A kriptotárcájukat ma ellenőrző befektetők megkönnyebbülnek majd, mivel egy viszonylag nyugalmas időszakába ért a piac.

A globális piaci kapitalizáció is kezd helyreállni a múlt heti visszaesést követően; ennek értéke az elmúlt 24 órában 4%-kal, 1,4 billió dollárra emelkedett.
Ez a múlt hét során 1,3 billióra esett vissza, miután elérte a rekordmagas 1,7 billiós csúcsot. Úgy tűnik, hogy a bitcoin is kezd felépülni, miután a hétvégén értéke 43.000 dollárra csökkent.
A valuta egy hét alatt 25%-ot veszített értékéből, ami a legrosszabb teljesítmény a tavaly márciusi összeomlás óta.
A volatilitás 5% fölé emelkedett mind a 30, mind a 60 napos mozgóátlagokban. Összehasonlításképpen: 2020 októberében a Bitcoin áringadozása 1,7%-ra csökkent, amivel rövid időre stabilabb értéktárolóvá vált, mint a világ legnagyobb fiat devizái. Az árak fellendülésével azonban együtt jár a bizonytalanság emelkedése is.

A Cardano kapaszkodik

Hasonlóképp volt ez a tágabb kriptopiacon is, a top 20 valuta szinte mindegyike emelkedő tendenciát mutatott.
Az Ethereum is helyreállt, az utóbbi napokban 6%-ot növekedett, amihez nagyban hozzájárult az AAVE 18%-os ugrása, amely visszahozta a tokent a 20 legnagyobb közé.
A Cardano a piaci fellendülés ellenére megtartotta harmadik helyét, míg a Binance visszacsúszott az ötödik helyre, miután tokenje értékének egy harmadát veszítette el február 19 óta.
Miért zöld minden? A befektetői bizalom. Az amerikai és az európai határidős piacok mind emelkedtek a hétvégén, ugyanis a kormányok világszerte folytatják a kötvényvásárlást, hogy megakadályozzák a piaci szorongás kialakulását.
A múlt héten az volt az aggodalom, hogy amint felgyorsult az államkötvények hozama, az infláció mértéke is növekedett, ami azt jelentheti, hogy a központi bankoknak vissza kell fogniuk nagyvonalú kötvényvásárlási programjaikat, amelyek eddig talpon tartották a piacot.

„A növekedésnek köszönhető hozamok és az újbóli megnyitás miatt a kockázatvállalási hajlandóság fennmarad.”mondta a Bloombergnek Esty Dwek, a Natixis Investment Manager Solutions stratégiai vezetője.

„A hozamok mozgásának üteme és mértéke fontosabb, mint annak abszolút szintje, ami azt jelenti, hogy amíg a mozgásuk fokozatos, a kockázati eszközök képesek lesznek elnyelni őket.”
Ez a fokozatos növekedés lesz a kriptó próbája a héten. Ha a hozamok megugranak, a múlt hetihez hasonlóan, akkor újabb jelentős csökkenést láthatunk majd az árakban.

Ha viszont a növekedés lassú és stabil marad, a mai helyreállás folytatódik.
A piac másik kulcsfontosságú tényezője a héten Joe Biden 1,9 billió dolláros segélycsomagja lesz. Szombaton elfogadták a képviselőházban, így most a Szenátuson a sor hogy döntsön róla.
Ha ők is elfogadják, az sokat gyorsítana a fellendülésen, vagy felpörgetné az inflációt, ami visszavetné a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát.

Olvastad már? Letaszíthatja-e trónjáról az Ethereumot a Cardano? – ankét

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!