A Dallas Mavericks csapata már Dogecoint is elfogad fizetségként

-

A tulajdonos Mark Cuban szerint szinte senki sem fizet bitcoinban náluk, de vajon a DOGE sikeresebb lesz?
Cuban mostanában teljesen belefeledkezett a kriptoszférába, az elmúlt hetekben folyamatosan ilyen témákról beszél. Ethereum, NFT, okosszerződések, és ezek hatása a világra, több alkalommal is előkerültek az interjúiban.

A Mavericks a második csapatként fogadta el a bitcoint az NBA-ben, még néhány éve. Most a BitPay közreműködésével a Dogecoint vezeti be, mint fizetési lehetőséget a jegyvásárlás, illetve a különböző rajongói termékek esetében.
A Dogecoin, mint vicc-coin, nemrégiben nagy emelkedéseket produkált, köszönhetően Elon Musk tweetjeinek.
A BitPay ma vette fel a listájára a támogatott projektek köz, a Mavericks pedig az első csapat, amely fizetségként el is fogadja.

Hogy miért?

„Mert megtehetjük. Néha olyan dolgokat is csinálhatunk az üzletben, amely vicces, felvillanyozó, és remélhetőleg nagy visszhangot kelt. Szóval mi mostantól elfogadjuk a Dogecoint, vélhetően az idők végezetéig. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mi is ez a Dogecoin, kérdezz meg pár tinédzsert a TikTok-ról!”

Ha a közelmúltból indulunk ki, akkor viszont kicsi az esélye, hogy sokan fizetnének náluk Dogecoinnal.
Egy másik interjúban beszélt erről Cuban:

„Öt vagy hat éve vezettük be először, hogy lehet nálunk bitcoinnal fizetni. De senki sem fizetett. Igazából csak azért engedélyeztem, hogy bebizonyíthassam, senki sem fogja vásárlásra használni a BTC-t. Aztán pár éve megint lehetővé tettük, és összesen 314 dollárért vett valaki valamit. Valaki be akarta bizonyítani, hogy az emberek fognak vásárolni bitcoinnal is, én meg be akartam bizonyítani, hogy nem.”


Most, hogy a legtöbb kriptopénz éppen emelkedő árat tapasztal, még kevesebben fogják elkölteni a sajátjukat.
Érdekes lesz látni, hogy mondjuk a Tesla és a PayPal is lehetővé tette a bitcoinos fizetést, és egy darabig senki sem fogja használni.

Ráadásul ahogy Cuban meg is jegyezte, „ha fiatra váltod menet közben, akkor ugye nem is igazából kriptóval fizetsz”.

Olvastad már? A Bitcoin-készlet 17%-a 7 éve nem mozdul

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Michael Tipton

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!