A Dallas Mavericks csapata már Dogecoint is elfogad fizetségként

-

A tulajdonos Mark Cuban szerint szinte senki sem fizet bitcoinban náluk, de vajon a DOGE sikeresebb lesz?
Cuban mostanában teljesen belefeledkezett a kriptoszférába, az elmúlt hetekben folyamatosan ilyen témákról beszél. Ethereum, NFT, okosszerződések, és ezek hatása a világra, több alkalommal is előkerültek az interjúiban.

A Mavericks a második csapatként fogadta el a bitcoint az NBA-ben, még néhány éve. Most a BitPay közreműködésével a Dogecoint vezeti be, mint fizetési lehetőséget a jegyvásárlás, illetve a különböző rajongói termékek esetében.
A Dogecoin, mint vicc-coin, nemrégiben nagy emelkedéseket produkált, köszönhetően Elon Musk tweetjeinek.
A BitPay ma vette fel a listájára a támogatott projektek köz, a Mavericks pedig az első csapat, amely fizetségként el is fogadja.

Hogy miért?

„Mert megtehetjük. Néha olyan dolgokat is csinálhatunk az üzletben, amely vicces, felvillanyozó, és remélhetőleg nagy visszhangot kelt. Szóval mi mostantól elfogadjuk a Dogecoint, vélhetően az idők végezetéig. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mi is ez a Dogecoin, kérdezz meg pár tinédzsert a TikTok-ról!”

Ha a közelmúltból indulunk ki, akkor viszont kicsi az esélye, hogy sokan fizetnének náluk Dogecoinnal.
Egy másik interjúban beszélt erről Cuban:

„Öt vagy hat éve vezettük be először, hogy lehet nálunk bitcoinnal fizetni. De senki sem fizetett. Igazából csak azért engedélyeztem, hogy bebizonyíthassam, senki sem fogja vásárlásra használni a BTC-t. Aztán pár éve megint lehetővé tettük, és összesen 314 dollárért vett valaki valamit. Valaki be akarta bizonyítani, hogy az emberek fognak vásárolni bitcoinnal is, én meg be akartam bizonyítani, hogy nem.”


Most, hogy a legtöbb kriptopénz éppen emelkedő árat tapasztal, még kevesebben fogják elkölteni a sajátjukat.
Érdekes lesz látni, hogy mondjuk a Tesla és a PayPal is lehetővé tette a bitcoinos fizetést, és egy darabig senki sem fogja használni.

Ráadásul ahogy Cuban meg is jegyezte, „ha fiatra váltod menet közben, akkor ugye nem is igazából kriptóval fizetsz”.

Olvastad már? A Bitcoin-készlet 17%-a 7 éve nem mozdul

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Michael Tipton

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!