A Litecoin alkotója szerint az NFT-k az új ICO-k

-

A „digitális ezüst” alapítója párhuzamot vont a jelenleg virágzó NFT-piac, és a 2017 végén nagyra törő ICO-piac között.

Lee az NFT-kről

A Litecoin alapítója, Charlie Lee nem nagy rajongója a nem helyettesíthető tokeneknek, melyek árfolyama hosszabb ideje csendesen stagnált, az elmúlt hónapokban azonban robbanásszerűen érte el jelenlegi 3,44 milliárd dolláros értékét.

Lee Twitteren is elmagyarázta, miért nem kedveli a technológiát.

„Nagyon sok párhuzamot látok a 2021-es NFT-k, a 2017-es ICO-k, illetve a 2013-as altcoinok között.” – mondta.

„Kevesen fogják megtartani, és kevésnek lesz értéke, a legtöbbnek egyáltalán nem lesz.” – mondta Lee, párhuzamot vonva az NFT-k és az ICO-k között.
Az NFT-piac nagy fellendülést tapasztalt 2020 végén, amely 2021 elején is folytatódott. Ezek a tokenek kézzelfogható és nem kézzelfogható tárgyak (pl. ingatlan, digitális műtárgyak, zene) kriptográfiai ábrázolásai, amelyek az adott árucikk tulajdonjogát bizonyítják.


Az NFT-k piaca csillagászati magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban. Az ágazat teljes értéke 2019-ben 300 millió dollár alatt volt, 2020-ban meghaladta az egymilliárd dollárt, mára pedig a 3,4 milliárd dollárt. Ezalatt az NFT-k kereskedési volumene is sokat gyarapodott.

A robbanás

A Dappradar szerint 2020 márciusában az átlagos havi volumen 30.000 dollár alatt volt, míg ez tegnap egyetlen nap alatt a tízmilliós nagyságrendben mozog.
Egyes NFT-k hatalmas összegekért kerülnek eladásra. Számos platform, például a CryptoPunks – az NBA Top Shots és az OpenSea tokenek kiadója – egymillió dolláros eladásokat is elért 2021-ben. Ez a lépés azonban több oldalról is kritikát eredményezett.
Az olyan kriptohíveknek, mint Lee, az NFT-k hirtelen növekedése sokban hasonlít az ICO-khoz.
Tegnapi tweetjében felsorolt ​​néhány közös tulajdonságot is: könnyedén létre lehet hozni újakat, egyszerű megérteni és elmagyarázni, rengeteg új embert von be a kriptóba, a magas árak és ármanipulációk jellemzik, melyek félelmet és pánikot eredményeznek.

A kritikák valószínűleg nem teljesen alaptalanok.

„DeFi Ted” álnéven ismert kriptobefektető, aki a Cover Protocol biztosítási projekt tanácsadója, tegnap Twitteren osztotta meg tapasztalatait az NBA Top Shots tokenekkel kapcsolatban, elmagyarázva cége kilépési folyamatát, és annak nehézségeit a közelmúltban.


Állítása szerint a Top Shots nem válaszolt az eladási kérelmeikre, ami miatt megkérdőjelezhető a projekt fizetőképessége.

Olvastad már? 25 millió forint értékben adományozott bitcoint egy hazai magánszemély

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!