A kriptopiac stabilizálódik, vége a csúnya zuhanásnak

-

A spekulatív eszközök körüli bizonytalanság ellenére a héten a bitcoin és az ethereum továbbra is vonzza a hosszú távú befektetéseket.
A kriptobefektetők egy hullámvölgyekkel teli héten vannak túl, miközben bitcoin ára makrogazdasági események és az egyre növekvő intézményi érdeklődés hatásai között pattog.

A piac azonban stabilizálódni látszik, a múlt hónap végi súlyos visszaesést követően.
Miután idén másodjára átlépte az 50 ezer dollárt, a BTC ára másnap nagyot csökkent, lekúszva egészen 47 ezer dollárig.
A bitcoin volatilitása szorosan kötődik a befektetők az Egyesült Államok gazdaságába vetett bizalmához.
A múlt hétvégén mind a technológiai részvények, mind a kriptoárfolyamok bezuhantak, mivel az amerikai államkincstári kötvények hozamának növekedése rendszerint csökkenti spekulatív eszközökbe vetett bizalmat.
A küzdelem folytatódott a következő héten. A Wall Street Journal csütörtöki csúcstalálkozóján Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke elmondta, hogy az Egyesült Államok Központi Bankjának monetáris politikája várhatóan nem fog változni a közeljövőben. A bitcoin ára aznap 5%-ot esett.
Következő nap a MicroStrategy, Michael Saylor vezetésével további 10 millió dollárnyi bitcoint vásárolt, amivel kriptoportfóliója értékét 4,4 milliárd dollárra emelte.
Bloombergnek adott interjújában a Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell elmondta, hogy  „abszolút reális” hogy bitcoin egyszer eléri az 1 millió dolláros árat, illetve hogy értéke a végtelenségig emelkedhet az amerikai dollárral szemben.

Hírek az éterben

Az ethereum ára tegnap este 5%-ot emelkedett, elérve az 1555 dollárt. A növekedés nagy része az Ethereum-blokklánc közelgő frissítését övező izgatottsághoz köthető.
Az EIP-1559 a tervek szerint júliusban indul, és célja az Ethereum magas és ingadozó tranzakciós díjait csökkenteni, valamint stabilizálni.
A Mike Novogratz által irányított Galaxy Digital Ethereum alapjai több mint 32 millió dollárt gyűjtöttek össze indulásuk óta.

A piac többi részén is nagy árváltozásokat láthattunk a hétvége folyamán. A Cardano egyik napról a másikra majdnem 2%-ot esett, így 1,11 dolláros árat ért el, az elmúlt héten pedig 22%-kal csökkent.
Csaknem hét napja érte el az ada 1,48 dolláros rekordárát, miközben szinte minden más kriptoeszköz csökkent.
A Cardano várva várt „Mary” hard forkja március 1-jén érkezett, de nem nagyon befolyásolta az addigra kialakult csökkenő tendenciát, annak ellenére sem, hogy a Cardano több eszközű blokklánccá vált, az Ethererumhoz hasonlóan.
A THETA ma 10%-kal csökkent, jelenleg 3,9 dollár körül mozog, bár ez még mindig 20%​​-kal magasabb múlt heti értékénél, így feljött a legjobb 20 közé.
Az Ethereum kivételével a top 10 eszköz árai stabilizálódtak. A Litecoin jelenleg 179 dollár, ami 2%-os növekedést jelent az elmúlt 24 órában.
A Polkadot viszont 1,58%-kal csökkent, értéke 32,65 dollár.
Ugyan a piacoknak lehetnek jó és rossz napjaik, a kripto továbbra sem törekszik a mainstream irányába.

Olvastad már? Két Twitteres kereskedő szerint további oldalazás vár a bitcoin árfolyamára

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

6 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!