John McAfee: a kriptopiac manipulációs vádak túlzóak

-

A dolgok egyre rosszabbra fordulnak a 75 éves milliárdos számára. Szerinte az ellene felhozott vádak többsége alaptalan.

John McAfee, a 75 éves kiberbiztonsági milliárdos ma az amerikai hatóságok által ellene felhozott vádakat bírálta.

A jelenleg egy spanyol börtönben rekedt McAfee az egyesült államokbeli kiadatásra vár. Ezt követően adócsalás, értékpapír-csalás és pénzmosás vádjával kell szembenéznie.
Az értékpapír-csalások vádja szerint, McAfee 2017 decemberétől 2018 októberéig népszerűsített bizonyos kriptovaluta-projekteket, melyek eredete kétséges.
Az FBI igazgatóhelyettese, William Sweeney nyilatkozata szerint McAfee nevéhez köthető tweetek 13 millió dolláros ármanipulációt tettek lehetővé csapata számára.
A McAfee ma Twitteren reagált a vádakra.

„Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet állításai túlzóak.” – mondta.

„Csapatom minden promóciót a menedzsment, az üzleti tervek és a potenciál alapján értékelt. Senki sem láthatta előre az altcoinpiac összeomlását.”


McAfee elmondta, hogy a Docademic – a kudarcba fulladt kriptoprojekt, amelyet leginkább promotált – mutatja legjobban az általa népszerűsített projektekbe vetett hitét.

„Amikor bezuhant az árfolyam, akkor is megtartottam mindent. Soha nem adtam el egyetlen darabot sem. A végsőkig hittem a társaságban.” – mondta az egészségügyi blokklánc-projektről.


Ahogy arról a Decrypt 2018-ban beszámolt, McAfee tagadta, hogy gyors ármanipulációt tervezett végrehajtani, és busz alá dobta volna korábbi vezérigazgatóját, Jimmy Watsont, akit a vádiratban is megemlítenek.

„Csak annyit tudok mondani, hogy: könnyesre nevettem magam. – fogalmazott McAfee.

„Hol vannak a részletek? Ki kérte vissza a pénzét? Haver, új lyukat vágok a seggedre a bíróságon, ha nem tudod alátámasztani az állításaidat tényleges bizonyítékokkal.” – folytatta.

Audrey Strauss New York-i ügyvédet nem győzi meg McAfee évek óta tartó tiltakozása.
Egy nyilatkozatában elmondta, hogy McAfee és csapata „hamis és félrevezető állításokkal népszerűsítette projektjeit százezreknek, hogy elrejtse valódi, önérdekű indítékát.”

Olvastad már? A kriptopiac stabilizálódik, vége a csúnya zuhanásnak

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!