John McAfee: a kriptopiac manipulációs vádak túlzóak

-

A dolgok egyre rosszabbra fordulnak a 75 éves milliárdos számára. Szerinte az ellene felhozott vádak többsége alaptalan.

John McAfee, a 75 éves kiberbiztonsági milliárdos ma az amerikai hatóságok által ellene felhozott vádakat bírálta.

A jelenleg egy spanyol börtönben rekedt McAfee az egyesült államokbeli kiadatásra vár. Ezt követően adócsalás, értékpapír-csalás és pénzmosás vádjával kell szembenéznie.
Az értékpapír-csalások vádja szerint, McAfee 2017 decemberétől 2018 októberéig népszerűsített bizonyos kriptovaluta-projekteket, melyek eredete kétséges.
Az FBI igazgatóhelyettese, William Sweeney nyilatkozata szerint McAfee nevéhez köthető tweetek 13 millió dolláros ármanipulációt tettek lehetővé csapata számára.
A McAfee ma Twitteren reagált a vádakra.

„Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet állításai túlzóak.” – mondta.

„Csapatom minden promóciót a menedzsment, az üzleti tervek és a potenciál alapján értékelt. Senki sem láthatta előre az altcoinpiac összeomlását.”


McAfee elmondta, hogy a Docademic – a kudarcba fulladt kriptoprojekt, amelyet leginkább promotált – mutatja legjobban az általa népszerűsített projektekbe vetett hitét.

„Amikor bezuhant az árfolyam, akkor is megtartottam mindent. Soha nem adtam el egyetlen darabot sem. A végsőkig hittem a társaságban.” – mondta az egészségügyi blokklánc-projektről.


Ahogy arról a Decrypt 2018-ban beszámolt, McAfee tagadta, hogy gyors ármanipulációt tervezett végrehajtani, és busz alá dobta volna korábbi vezérigazgatóját, Jimmy Watsont, akit a vádiratban is megemlítenek.

„Csak annyit tudok mondani, hogy: könnyesre nevettem magam. – fogalmazott McAfee.

„Hol vannak a részletek? Ki kérte vissza a pénzét? Haver, új lyukat vágok a seggedre a bíróságon, ha nem tudod alátámasztani az állításaidat tényleges bizonyítékokkal.” – folytatta.

Audrey Strauss New York-i ügyvédet nem győzi meg McAfee évek óta tartó tiltakozása.
Egy nyilatkozatában elmondta, hogy McAfee és csapata „hamis és félrevezető állításokkal népszerűsítette projektjeit százezreknek, hogy elrejtse valódi, önérdekű indítékát.”

Olvastad már? A kriptopiac stabilizálódik, vége a csúnya zuhanásnak

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!