Mark Cuban csatlakozik az NBA Blockchain Bizottságához

-

Az NBA Top Shots üzlete virágzik: a sportóriás egy lépéssel előbbre veszi blokklánctörekvéseit.

Az NBA blokklánctörekvései

A Sportico sportkiadvány beszámolója szerint az amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) létrehozott egy blokklánctanácsadó bizottságot, amelynek tagjai milliárdos csapattulajdonosok, mint Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa.

Az NBA által „Blokklánc Tanácsadó Albizottságnak” nevezett szövetség tagjai között szerepel még a Monumental Sports tulajdonosa, Ted Leonsis, a Bain Capital és a Boston Celtics társtulajdonosa, Steve Pagliuca, a Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive és az Utah Jazz társtulajdonosa, Ryan Sweeney.
A bejelentés hátterében a Top Shots digitális kártyagyűjtemény közelmúltbeli népszerűsége áll, amelyet a Dapper Labs fejlesztett.
A gyűjtemény játékoskártyákat illetve „csúcspontoknak” nevezett rövid videókat tartalmaz, amelyek eladási ára rendszeresen meghaladja a 200.000 dollárt.
A Dappradar kriptoelemző platform adatai azt mutatják, hogy a Top Shots az elmúlt hónapban 267 millió dolláros, az elmúlt nap során pedig kb. 10 millió dolláros kereskedési volument generált 121.000 felhasználón keresztül.
Piacuk eddig összesen több mint 230 millió dolláros árbevételt realizált.
A jelentés szerint az egyesület tevékenységének részletei egyelőre nem publikusak, de a csoport feladata, hogy feltárja a blokklánc integrálásának módját a liga üzleti tevékenységében.
Cubant azonban egy leveléből idézték:

„Ennek kevés köze van a Top Shotshoz. Itt a blokkláncalkalmazásokról van szó, amelyek közül a Flow csak egy lehetőség.” – mondta, utalva a blokkláncra, amelyre a Top Shots épült.

A kripto növekedése

A blokkláncszövetség tagjai közül Cuban és Ranadive a blokklánc és a kriptovaluták legnagyobb támogatói. 2014-ben a Sacramento Kings lett az első nagy amerikai profi csapat, amely elfogadta a bitcoint, és négy évvel később elsőként hozott létre a kriptovaluta-bányászati ​​programot.
Eközben az NBA csapatai is támogatták a kriptopénzek és a blokklánc-technológia használatát, például arénáikban, a kapcsolódó játékokban, a sportfogadásban és a digitális művészetben.
Sok NBA-játékos egyúttal befektető a Dapper Labsban is, például Andre Iguodala, Aaron Gordon és JaVale McGee. Egy lelkes kriptohívő, Spencer Dinwiddie pedig még NBA-szerződését is megpróbálta tokenizálni 2019-ben.

Cuban elég népszerű kriptopróféta lett az utóbbi időben. Teljesen optimista az Ethereum, a defi-alkalmazások és úgy általában a kriptopénzek terén. Legújabb intézkedése nyomán mostantól Dogecoinnal is fizethetnek a Mavericks rajongók a jegyekért és a csapat egyéb termékeikért. Csapata egyébként két éve fogad el bitcoint.

Olvastad már? A Galaxy Digital 32 millió dollárból indít Ethereum Alapokat

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!