A bálnák az 50.000-es bitcoint is úgy viszik, mint a cukrot

-

Továbbra sem szűnik a bitcoin iránti kereslet – még 50.000 dolláron sem, hiszen a nagy vásárlások fényében gyakran még a legnagyobb kriptotárcák is eltörpülnek a mostani bikafutam alatt.

Az adatok szerint mind a bitcoinbálnák, mind pedig az intézmények nagy vásárlásokat folytattak a legutóbbi mélység során.
Egy március 9-i jelentésében a Material Indicators láncelemző szolgáltatás megjegyezte, hogy a világ legnagyobb kriptotőzsdéjén, a Binance-en a 100.000 dollárban vagy annál nagyobb értékben történt kriptopénzvásárlások volumene világszerte rekordokat döntöget.

Nem haboznak a nagy bitcoinvásárlók

A 100.000 dollár érték alatt történő vásárlási megbízások meglepő módon mégsem növekedtek olyan ütemben, mint az ennél nagyobbak.
A kisebb vásárlások száma bezuhant 2021 során, amely egybevág azzal a narratívával, mely szerint az intézmények nagyot löktek a tőzsdék likviditásán a jelenlegi bikafutam során.
„A 100k – 1M dollár közötti osztály most egy új ATH küszöbén áll” – kommentálta a Material Indicators a Twitteren egy csártot közölve.

„Ez azt jelenti, hogy felvásárolták az aljat.”

Forrás: Material Indicators/ Twitter

A Material Indicators korábban aggodalmának adott hangot az e heti árnövekedéssel kapcsolatban. Azzal érvelt, hogy a bálnák „eladhatnak” a kiugrás során, amellyel egy esetleges 58.000 dollárt követően 25%-os korrekcióra is kellene számítani.
Bár ez eddig még nem valósult meg, az elemzők azt is megjegyezték, hogy a makrogazdasági tényezőknek szintén más hatásuk volt annál, mint amilyenre előzetesen számítottak.
A bálnák megrendeléseinek a száma azt követően kezdett csökkenni, hogy az Egyesült Államok 1,9 billió dolláros stimulusa átment a szenátuson, valamint miután kiderült, hogy Kína techrészvényekre kihegyezett támogatásai a várttal ellentétes hatást fejtettek ki.

54.500 dolláros kiugrás követett egy nagy Coinbase-vásárlást

Később egy közel 12.000 BTC értékű vásárlás történt a Coinbase Pro professzionális kereskedési platformon, amely tovább erősítette azt az elképzelést, hogy a jelentős BTC-allokációk a jelenlegi árfolyamokon sem állnak le.
„Ez éppen a legutóbbi árkiugrás után történt. Szép egybeesés” – jegyezte meg Lex Moskovski elemző a Glassnode láncelemező forrásaira hivatkozva.
A BTC/USD kéthetes csúcsot ért el kedd délelőtt


Mivel egyre több intézmény kér magának szeletet a bitcoinból, nem kizárt, hogy egyre több befektető lép majd be a hagyományos pénzügyi világból a kriptoterületre.

„Úgy gondoljuk, valójában úgy fog viselkedni, inkább mint a fix kamatozású piacok, hiszed vagy sem”mondta Cathie Wood, az ARK Investment Management alapító-vezérigazgatója, befektetőceleb a CNBC-nek ezen a héten.

A Binance megrendelési könyvei szerint a következő jelenetős BTC/USD-ellenállás a bikák számára valahol 58.000 – az eddigi rekord – és 59.500 dollár között alakulhat majd.

Olvastad már? Mark Cuban 1 dolláros Dogecoint jósol

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!