A bálnák az 50.000-es bitcoint is úgy viszik, mint a cukrot

-

Továbbra sem szűnik a bitcoin iránti kereslet – még 50.000 dolláron sem, hiszen a nagy vásárlások fényében gyakran még a legnagyobb kriptotárcák is eltörpülnek a mostani bikafutam alatt.

Az adatok szerint mind a bitcoinbálnák, mind pedig az intézmények nagy vásárlásokat folytattak a legutóbbi mélység során.
Egy március 9-i jelentésében a Material Indicators láncelemző szolgáltatás megjegyezte, hogy a világ legnagyobb kriptotőzsdéjén, a Binance-en a 100.000 dollárban vagy annál nagyobb értékben történt kriptopénzvásárlások volumene világszerte rekordokat döntöget.

Nem haboznak a nagy bitcoinvásárlók

A 100.000 dollár érték alatt történő vásárlási megbízások meglepő módon mégsem növekedtek olyan ütemben, mint az ennél nagyobbak.
A kisebb vásárlások száma bezuhant 2021 során, amely egybevág azzal a narratívával, mely szerint az intézmények nagyot löktek a tőzsdék likviditásán a jelenlegi bikafutam során.
„A 100k – 1M dollár közötti osztály most egy új ATH küszöbén áll” – kommentálta a Material Indicators a Twitteren egy csártot közölve.

„Ez azt jelenti, hogy felvásárolták az aljat.”

Forrás: Material Indicators/ Twitter

A Material Indicators korábban aggodalmának adott hangot az e heti árnövekedéssel kapcsolatban. Azzal érvelt, hogy a bálnák „eladhatnak” a kiugrás során, amellyel egy esetleges 58.000 dollárt követően 25%-os korrekcióra is kellene számítani.
Bár ez eddig még nem valósult meg, az elemzők azt is megjegyezték, hogy a makrogazdasági tényezőknek szintén más hatásuk volt annál, mint amilyenre előzetesen számítottak.
A bálnák megrendeléseinek a száma azt követően kezdett csökkenni, hogy az Egyesült Államok 1,9 billió dolláros stimulusa átment a szenátuson, valamint miután kiderült, hogy Kína techrészvényekre kihegyezett támogatásai a várttal ellentétes hatást fejtettek ki.

54.500 dolláros kiugrás követett egy nagy Coinbase-vásárlást

Később egy közel 12.000 BTC értékű vásárlás történt a Coinbase Pro professzionális kereskedési platformon, amely tovább erősítette azt az elképzelést, hogy a jelentős BTC-allokációk a jelenlegi árfolyamokon sem állnak le.
„Ez éppen a legutóbbi árkiugrás után történt. Szép egybeesés” – jegyezte meg Lex Moskovski elemző a Glassnode láncelemező forrásaira hivatkozva.
A BTC/USD kéthetes csúcsot ért el kedd délelőtt


Mivel egyre több intézmény kér magának szeletet a bitcoinból, nem kizárt, hogy egyre több befektető lép majd be a hagyományos pénzügyi világból a kriptoterületre.

„Úgy gondoljuk, valójában úgy fog viselkedni, inkább mint a fix kamatozású piacok, hiszed vagy sem”mondta Cathie Wood, az ARK Investment Management alapító-vezérigazgatója, befektetőceleb a CNBC-nek ezen a héten.

A Binance megrendelési könyvei szerint a következő jelenetős BTC/USD-ellenállás a bikák számára valahol 58.000 – az eddigi rekord – és 59.500 dollár között alakulhat majd.

Olvastad már? Mark Cuban 1 dolláros Dogecoint jósol

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!