A Bithumb szigorít a pénzmosás-ellenes szabályain

-

Dél-Korea vezető kriptotőzsdéje különböző korlátozásokat vezetett be azon felhasználókkal szemben, akik olyan országból használják a tőzsdét, amely hiányos pénzmosás elleni szabályokkal rendelkezik.

A pénzmosás elleni küzdelmet több új kezdeményezéssel erősítik, köztük kereskedési korlátokkal. Emellett szigorúbb KYC-ellenőrzés és blokklánc-elemzési módszerek szerepelnek a tervek között.

A népszerű tőzsde körülbelül napi egymillió felhasználót szolgál ki, és 5-6 milliárd dollárnyi forgalmat kezel. 2020-ban viszont meggyűlt a bajuk a hatóságokkal, mivel csalási ügyben merült fel a tőzsde neve.
Több nagy céggel is tárgyalásokat folytattak felvásárlásokról, legutóbb a játékipari óriás Nexon került szóba.
Mindenesetre a cég cáfolta, hogy megvásárolnák a tőzsdét. A Korean Herald újságírói viszont megszellőztették a pletykákat, amelyek szerint a JPMorgan és a CME Group is esélyes, hogy többségi tulajdont vásárol a tőzsdében.
A sajtó feltételezései alapján a tőzsde elnöke, Lee-Jeong-hoon addig nem fogja elfogadni a vételi ajánlatokat, míg az ajánlat el nem éri az egy billió koreai won összeget. A másik nagy koreai tőzsde, az Upbit nagyjából ekkora értékű jelenleg.
A bevezetett új szabályok elsősorban azoknak az országoknak a felhasználóira vonatkoznak, akik a FATF megfogalmazása szerint „nagyobb mértékű megfigyelést” igényelnek.
Ezek az országok a szervezet elmondása szerint nem fordítanak kellő figyelmet a pénzügyi szabályok betartatására, és azok az államok, amelyek „kockázatot jelentenek”.
Az első kategóriában Myanmar, Barbados, Izland mellett még 15 másik szerepel, az utóbbi viszont mindössze két országot jelent, Iránt és Észak-Koreát. Az ezekből nyitott felhasználói fiókokat befagyasztják, és új regisztrációra sincs lehetőség.

Emellett a tőzsde partnerségre lépett az Octa Solutionnal, akik kriptopénzekre fejlesztettek követőeszközöket, de használják még a Chainalysis és a Dow Jones Risk&Compliance eszköztárát is.
Az országból nem csak erről érkezett hír. Nemrégiben jelentette be a helyi Pénzügyminisztérium, hogy jövő évtől 20%-os adót vetnek ki a kriptopénzeken elért nyereségekre.
Márciustól az államban a pénzügyi jogszabályokat is újból felülvizsgálják, és a kriptotőzsdék esetében is újabb szigorítások várhatók a pénzmosás elleni intézkedések körében.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: aljak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!