A Bithumb szigorít a pénzmosás-ellenes szabályain

-

Dél-Korea vezető kriptotőzsdéje különböző korlátozásokat vezetett be azon felhasználókkal szemben, akik olyan országból használják a tőzsdét, amely hiányos pénzmosás elleni szabályokkal rendelkezik.

A pénzmosás elleni küzdelmet több új kezdeményezéssel erősítik, köztük kereskedési korlátokkal. Emellett szigorúbb KYC-ellenőrzés és blokklánc-elemzési módszerek szerepelnek a tervek között.

A népszerű tőzsde körülbelül napi egymillió felhasználót szolgál ki, és 5-6 milliárd dollárnyi forgalmat kezel. 2020-ban viszont meggyűlt a bajuk a hatóságokkal, mivel csalási ügyben merült fel a tőzsde neve.
Több nagy céggel is tárgyalásokat folytattak felvásárlásokról, legutóbb a játékipari óriás Nexon került szóba.
Mindenesetre a cég cáfolta, hogy megvásárolnák a tőzsdét. A Korean Herald újságírói viszont megszellőztették a pletykákat, amelyek szerint a JPMorgan és a CME Group is esélyes, hogy többségi tulajdont vásárol a tőzsdében.
A sajtó feltételezései alapján a tőzsde elnöke, Lee-Jeong-hoon addig nem fogja elfogadni a vételi ajánlatokat, míg az ajánlat el nem éri az egy billió koreai won összeget. A másik nagy koreai tőzsde, az Upbit nagyjából ekkora értékű jelenleg.
A bevezetett új szabályok elsősorban azoknak az országoknak a felhasználóira vonatkoznak, akik a FATF megfogalmazása szerint „nagyobb mértékű megfigyelést” igényelnek.
Ezek az országok a szervezet elmondása szerint nem fordítanak kellő figyelmet a pénzügyi szabályok betartatására, és azok az államok, amelyek „kockázatot jelentenek”.
Az első kategóriában Myanmar, Barbados, Izland mellett még 15 másik szerepel, az utóbbi viszont mindössze két országot jelent, Iránt és Észak-Koreát. Az ezekből nyitott felhasználói fiókokat befagyasztják, és új regisztrációra sincs lehetőség.

Emellett a tőzsde partnerségre lépett az Octa Solutionnal, akik kriptopénzekre fejlesztettek követőeszközöket, de használják még a Chainalysis és a Dow Jones Risk&Compliance eszköztárát is.
Az országból nem csak erről érkezett hír. Nemrégiben jelentette be a helyi Pénzügyminisztérium, hogy jövő évtől 20%-os adót vetnek ki a kriptopénzeken elért nyereségekre.
Márciustól az államban a pénzügyi jogszabályokat is újból felülvizsgálják, és a kriptotőzsdék esetében is újabb szigorítások várhatók a pénzmosás elleni intézkedések körében.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: aljak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!