A bitcoinpiac újra elérte az 1 billió dolláros összértéket

-

A bitcoin két hét csökkenés után tért vissza. A technikai részvények folytatják a zuhanást, miközben az amerikai gazdaság a következő gazdaságélénkítő csomag indítására készül.

Mennyit számíthat egy nap?

A Market Watch szerint, a bitcoinhoz hasonló növekedési eszközök nehéz időszakon vannak túl, de a kriptovaluták visszapattantak.

Egyik napról a másikra a globális piaci tőke 6%-kal gyarapodva elérte az 1,68 billió dollárt, amivel újra karnyújtásnyira került a február 21-én elért 1,76 billió dolláros rekordár.
A Nomics adatai szerint a kereskedési volumen 17,75%-kal nőtt, azonban gyorsan leszögezhetjük, hogy ennek a mennyiségnek csak 18%-a volt „átlátszó” kereskedés.
Ez a kifejezés az olyan tőzsdéken zajló kereskedésre utal, ahol az összes ügylet teljes adatkészletéről nyilvántartást vezetnek.
E nyereségek nagy része (valós vagy sem) a bitcoin és az ethereum erős teljesítményének köszönhető. A bitcoin rövid ideig tartotta az 1 billió dolláros határt a hongkongi kereskedési órákban a visszaesés előtt, a cikk írásakor azonban ismét elérte kéthetes csúcsát.
Az ethereum egy jelentős mérföldkövet ért el, meghaladva az 1800 dollárt 7,6%-os nyereséggel, egy hajszállal megelőzve a BTC-t.
Hasonló történt a középméretű – a 10-40 milliárd dollár közötti – projekteknél is: a Binance Coin 5,5%-kal, a Polkadot 4,9%-kal, a Litecoin és a Chainlink pedig 8%-kal emelkedett.
Mitől lett ilyen jókedvű a piac? Úgy tűnik, a kriptovaluták iránti intézményi érdeklődés erős maradt, még akkor is, ha máshol is javultak a piaci viszonyok.
A héten ezt még a Goldman Sachs is így gondolja, mivel arról számolt be, hogy jelentős keresletet tapasztalt az intézmények részéről, miután bejelentette, hogy kriptokereskedési pultot készül indítani.

„A bitcoin- és az ethereumoptimizmus visszatért, mivel egyre több nagy tőkés szállt be a kriptovalutákba” mondta a Bloombergnek Edward Moya, az Oanda vezető piaci elemzője. „Az intézményi érdeklődés továbbra is erősnek tűnik.”

És ennek nem is nehéz rájönni az okára. A bitcoin 600%-kal emelkedett az utóbbi év során, a nagy befektetők szerint azonban a valuta – valódi értékéhez képest – még sehol sem jár.

A technikai eladások egyre mélyülnek, történelmi csúcson a Dow

Vegyes nap volt a hétfői a Wall Streeten. Míg a Dow rekordárat ért el a nap folyamán, a techcentrikus Nasdaq meredeken zuhant, mivel a tőzsde óriásai sokat veszítettek árfolyamukból.
Az Apple és az Alphabet – a Google anyavállalata – tegnap 4%-ot esett a Nasdaqon, a Tesla is tovább süllyedt, 5%-os veszteséggel.
A Dow és a Nasdaq teljesítményének éles ellentéte elkezdte átvezetni a befektetőket a technológiai részvényekről az olyan érték- és a ciklikus részvények irányába, ahol a nyereség szorosan összefügg a gazdasági fellendüléssel.
Ez érdekes lehet a kriptobefektetők számára, mivel a techrészvények, és a kriptó kéz a kézben jártak az elmúlt hónapokban.
A jelek szerint a kripto emelkedése és a techrészvények csökkenése az 1,9 billió dolláros gazdaságélénkítő csomag javára írható, amely a kisbefektetőket a COVID által támogatott értékpapírok felé tereli.
A legutóbbi ösztönző csomag a bitcoin árának megugrásához vezetett, mivel emberek ezrei fektették kriptóba a megkapott segélyt. Hasonlóan lesz ez vajon idén is?

Olvastad már? A StakeWise 2 milliós befektetést kapott

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRATájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!