A StakeWise 2 milliós befektetést kapott

-

A defi-protokoll tokenizálja az ETH 2.0 láncán letétbe helyezett ethert, amely így továbbra is használható.
A DAO-ként működő projekt így akarja megkönnyíteni az ethereum stakelését a felhasználók számára, és így jutott 2 millió dollárnyi befektetői tőkéhez.

Az ETH 2.0 legnagyobb változtatása, hogy a PoW-konszenzusról áttér a PoS-ra, és bányászat helyett csomópontfuttatást végeztet a hálózat fenntartóival.
A befektetés nagy részét a Greenfield One adta, de az iparág más ismert szereplői is beszálltak, mint a Collider Ventures vagy a Lionschain Capital, valamint egyéb privát befektetők.

Rugalmasabb bányászat

Az ETH 2.0 a hálózat skálázását kívánná megoldani, és három fázisban aktiválódna. A most lekötött ether és az azért járó jutalom pedig addig zárolva marad, míg az év későbbi szakaszában el nem indul az első fázis.
A StakeWise viszont egy megoldást kínál erre a helyzetre. A letétbe helyezett ethert tokenizálva a tulajdonosaik mind a letét, mind a jutalom tokenjeihez hozzájuthatnak, és ezeket aztán különféle defi-protokollokban használhatják.
Saját tokent is kiadnak, amely SWISE néven fut, és amely részesedést biztosít a tulajdonosainak a platform bevételéből. Emellett hagyományos governance tokenként is működik, azaz szavazati jogot biztosít a felmerülő kérdések esetén.
A SWISE tokeneket a letétbe helyezett ether után kapják a felhasználók, mégpedig időarányosan. Mostanra a lehívható SWISE nagyjából 30%-át igényelték a jogosultak.


Dmitri Tsumak, a protokoll társalapítója elmondta, a közösségi igényeit szem előtt tartva alakították ki a tokenökonómiát és az irányítási modellt, ráadásul a tokenizálásnak köszönhetően még több hozamot realizálhatnak a felhasználók.

Hogy kicsit meghozzák a kedvet a csatlakozáshoz, airdrop-akciót is hirdettek, a platformon keresztül tokenizált első 25 ezer ETH tulajdonosa között extra mennyiségű SWISE tokent osztanak szét, a teljes készlet 2%-át.
A Dune Analytics felmérése alapján az ETH 2.0 iránti igény nem csökken, mostanra nagyjából 3 millió ethert kötöttek le az új hálózaton.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: aljak

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!