A defi-protokoll tokenizálja az ETH 2.0 láncán letétbe helyezett ethert, amely így továbbra is használható.

A DAO-ként működő projekt így akarja megkönnyíteni az ethereum stakelését a felhasználók számára, és így jutott 2 millió dollárnyi befektetői tőkéhez.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

Az ETH 2.0 legnagyobb változtatása, hogy a PoW-konszenzusról áttér a PoS-ra, és bányászat helyett csomópontfuttatást végeztet a hálózat fenntartóival.

A befektetés nagy részét a Greenfield One adta, de az iparág más ismert szereplői is beszálltak, mint a Collider Ventures vagy a Lionschain Capital, valamint egyéb privát befektetők.

Rugalmasabb bányászat

Az ETH 2.0 a hálózat skálázását kívánná megoldani, és három fázisban aktiválódna. A most lekötött ether és az azért járó jutalom pedig addig zárolva marad, míg az év későbbi szakaszában el nem indul az első fázis.

A StakeWise viszont egy megoldást kínál erre a helyzetre. A letétbe helyezett ethert tokenizálva a tulajdonosaik mind a letét, mind a jutalom tokenjeihez hozzájuthatnak, és ezeket aztán különféle defi-protokollokban használhatják.

Saját tokent is kiadnak, amely SWISE néven fut, és amely részesedést biztosít a tulajdonosainak a platform bevételéből. Emellett hagyományos governance tokenként is működik, azaz szavazati jogot biztosít a felmerülő kérdések esetén.

A SWISE tokeneket a letétbe helyezett ether után kapják a felhasználók, mégpedig időarányosan. Mostanra a lehívható SWISE nagyjából 30%-át igényelték a jogosultak.

Dmitri Tsumak, a protokoll társalapítója elmondta, a közösségi igényeit szem előtt tartva alakították ki a tokenökonómiát és az irányítási modellt, ráadásul a tokenizálásnak köszönhetően még több hozamot realizálhatnak a felhasználók.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Hogy kicsit meghozzák a kedvet a csatlakozáshoz, airdrop-akciót is hirdettek, a platformon keresztül tokenizált első 25 ezer ETH tulajdonosa között extra mennyiségű SWISE tokent osztanak szét, a teljes készlet 2%-át.

A Dune Analytics felmérése alapján az ETH 2.0 iránti igény nem csökken, mostanra nagyjából 3 millió ethert kötöttek le az új hálózaton.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: aljak

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!