Bitcoin ciklusok: aljak

-

A soron következő pár elemzésben a bitcoin ciklusokat fogom górcső alá venni. Lentről haladok felfelé, ezért az aljakkal kezdek.

Közös aljak

A grafikonon minden diagram heti záró árra van beállítva, így a 2017-es ciklus aljához is a záróár lett megadva ami: 3183 $ volt.
A korábbi 2011-es aljától a 2013-as csúcsáig, és a 2015-ös aljától a 2017-es csúcsáig lévő idősíkokat kivágtam, és az aljak mentén hozzá illesztettem a 2018-as aljhoz.
Ezt a pontok a fekete kör jelöli, az akkori 3193 $-os árral. Majd ezt az árat alapul véve, elkezdtem többszörözni, azaz minden alkalommal megszoroztam 2-vel az eredményt. Így kaptam meg a 3193 $-os ár többszöröseit.
A grafikonon a 2x, 4x, 8,x …, sorozat, és a hozzájuk tartozó vízszintes vonal jelöli a pontos árat.

Elemzés

Több érdekességet is meg lehet figyelni a grafikonon. Ezek a többszörösök ellenállásként, és támaszként is viselkedhetnek.
Vannak sikertelen próbálkozások az ellenállás áttörésére, de rövid időn belül áttöri, és újabb “többszörös” növekedést ér el.

  • A bordó színnel jelzett legelső bika menetnek 64x-nél volt egy ellenállása.
  • A narancs színnel jelzett másodi bika menetnek 32x-nél volt egy ellenállása.
  • A kék színnel jelzett mostani bika menetnek 16x-nél van hasonló ellenállása.

Ha hihetünk a múltbéli mozgásoknak, akkor minimum a 32x régiót el kellene érni. Ez hozzávetőlegesen 100K lenne.
Mivel jól láthatóan a mostani (kék) mozgás, a narancsszínű 2015-2017-es mozgásnál intenzívebb, arra enged következtetni, hogy reálisan elérhetővé válhat a 64x feletti régió is.
Itt 200K, vagy feletti árról beszélünk.

 
Az fenti részt a következő megfigyeléssel egészítem ki:
Megfigyelhettük hogy a többszörös árak ellenállásként, és támaszként funkcionálhatnak.
Ha a közös aljaktól húzunk egy emelkedő trendvonalat, akkor szépen láthatóvá válik, hogy ezek a vonalak is támaszként, és ellenállásként funkcionálnak.
További közös jellemzőjük, hogy a bika piac vége felé jelentősen eltávolodnak az árak felfelé. Egészen 450 – 570% feletti mértékben.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A grafikonon bejelöltem egy tartományt, ahol a mostani trendvoltól számított ~450%-os régió látható. Mivel a mostani trendvonal a 2015-2017-es bika piac trend vonalnál tökéletesen egybeesik, nem meglepő módon a +450%-os %-os régió is hasonló magasságba esik. Mi lesz itt, amikor elszabadulnak a bikák!?
Viszont érdemes fenntartásokkal kezelni. Ez csupán 1 elemzés, a teljes kép több elemzés után rajzolódhat ki.

Olvastad már? Bitcoin nagyságrendváltások – 2.rész

Készítette: The-Line

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!