Bitcoin ciklusok: aljak

-

A soron következő pár elemzésben a bitcoin ciklusokat fogom górcső alá venni. Lentről haladok felfelé, ezért az aljakkal kezdek.

Közös aljak

A grafikonon minden diagram heti záró árra van beállítva, így a 2017-es ciklus aljához is a záróár lett megadva ami: 3183 $ volt.
A korábbi 2011-es aljától a 2013-as csúcsáig, és a 2015-ös aljától a 2017-es csúcsáig lévő idősíkokat kivágtam, és az aljak mentén hozzá illesztettem a 2018-as aljhoz.
Ezt a pontok a fekete kör jelöli, az akkori 3193 $-os árral. Majd ezt az árat alapul véve, elkezdtem többszörözni, azaz minden alkalommal megszoroztam 2-vel az eredményt. Így kaptam meg a 3193 $-os ár többszöröseit.
A grafikonon a 2x, 4x, 8,x …, sorozat, és a hozzájuk tartozó vízszintes vonal jelöli a pontos árat.

Elemzés

Több érdekességet is meg lehet figyelni a grafikonon. Ezek a többszörösök ellenállásként, és támaszként is viselkedhetnek.
Vannak sikertelen próbálkozások az ellenállás áttörésére, de rövid időn belül áttöri, és újabb “többszörös” növekedést ér el.

  • A bordó színnel jelzett legelső bika menetnek 64x-nél volt egy ellenállása.
  • A narancs színnel jelzett másodi bika menetnek 32x-nél volt egy ellenállása.
  • A kék színnel jelzett mostani bika menetnek 16x-nél van hasonló ellenállása.

Ha hihetünk a múltbéli mozgásoknak, akkor minimum a 32x régiót el kellene érni. Ez hozzávetőlegesen 100K lenne.
Mivel jól láthatóan a mostani (kék) mozgás, a narancsszínű 2015-2017-es mozgásnál intenzívebb, arra enged következtetni, hogy reálisan elérhetővé válhat a 64x feletti régió is.
Itt 200K, vagy feletti árról beszélünk.

 
Az fenti részt a következő megfigyeléssel egészítem ki:
Megfigyelhettük hogy a többszörös árak ellenállásként, és támaszként funkcionálhatnak.
Ha a közös aljaktól húzunk egy emelkedő trendvonalat, akkor szépen láthatóvá válik, hogy ezek a vonalak is támaszként, és ellenállásként funkcionálnak.
További közös jellemzőjük, hogy a bika piac vége felé jelentősen eltávolodnak az árak felfelé. Egészen 450 – 570% feletti mértékben.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A grafikonon bejelöltem egy tartományt, ahol a mostani trendvoltól számított ~450%-os régió látható. Mivel a mostani trendvonal a 2015-2017-es bika piac trend vonalnál tökéletesen egybeesik, nem meglepő módon a +450%-os %-os régió is hasonló magasságba esik. Mi lesz itt, amikor elszabadulnak a bikák!?
Viszont érdemes fenntartásokkal kezelni. Ez csupán 1 elemzés, a teljes kép több elemzés után rajzolódhat ki.

Olvastad már? Bitcoin nagyságrendváltások – 2.rész

Készítette: The-Line

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!