Kutyát venne Elon Musk, de tweetelhetne inkább magyarul

-

A Shiba Inu token ára 300%-ot nőtt azt követőn, hogy Musk a kutyafajtáról tweetelt.
Habár a Dogecoin árfolyama a hétvége során ismét meghaladta a 6 dollárcentet, ezúttal a vicces kutyán alapuló egy másik coin is nagy hasznot húzott az Elon Musk közösségi médiában megjelenő posztjai körüli hájpból.

Egy szombat esti tweetben a Tesla vezérigazgatója azt mondta, hogy ő maga is beszerezne egy Shiba Inut.
A Japánban őshonos kutyafajta szolgált ugyanis alapjául a világ leghíresebb mémcoinjának, a Dogecoinnak, amelyet 2013-ban hoztak létre.
A mém egy olyan kutyát ábrázol, amely látszólag zavarodott arccal néz a kamerába, körülötte pedig belső monológja olvasható.
Habár Musk tweetjei minden bizonnyal hozzájárultak a DOGE árfolyam-emelkedéséhez korábban ebben az évben, a token ára talán még mindig nem ért el annyit, hogy a milliárdos egy új családi kedvencet vásárolhasson.
A Tesla vezérigazgatója talán komolyan gondolta, amikor azt mondta, hogy siba inut venne, de az is lehet, hogy a Shiba Inura (SHIB) gondolt, amely egy másik tokenprojekt.


A CoinGecko adatai szerint a SHIB árfolyama 300%-ot növekedett az azt követő órákban, hogy Musk tweetelt róla.
Musk közösségi médiában folyatott tevékenységével nagyban járult hozzá ahhoz, hogy a DOGE árfolyama rekordértékekre emelkedjen.
Bár a vezérigazgató maga is alkotott egy sor Dogecoin témájú mémet tegnap, a token árfolyama mégsem száguldott olyan szépen, mint azt korábban, februárban tette, a cikk írásakor pedig 4,6%-os növekedés áll mögötte az elmúlt 24 órában.
Habár a SHIB árfolyama új rekordot ért el 0,00000008 dolláron, később 0,00000005 dollárra esett vissza a jegyzés.

Továbbra sem egyértelmű, hogy vajon a milliárdosnak szándékában áll-e egy siba inuval bővíteni a családját, vagy hogy a tweet valójában csak bizonyos tokenek megpumpolásának a céljából jöttek létre.
Musk korábban azt mondta, hogy vagy egy nagy kutyája, akit Gatsbynek hívnak, egy kis kutyája, aki a Marvin a marslakó nevet viseli, illetve egy Schrödinger nevű macskája.
A további félreértések elkerülése érdekében célszerű lenne, ha Elon Musk ezentúl magyarul tweetelne, nálunk ugyanis meg tudná különböztetni a siba inut a Shiba Inutól.

Olvastad már? Több tíz dolláros díjak helyett már fillérekért is beutalhatjuk a pénzünket az Inlockra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!