A Shiba Inu token ára 300%-ot nőtt azt követőn, hogy Musk a kutyafajtáról tweetelt.

Habár a Dogecoin árfolyama a hétvége során ismét meghaladta a 6 dollárcentet, ezúttal a vicces kutyán alapuló egy másik coin is nagy hasznot húzott az Elon Musk közösségi médiában megjelenő posztjai körüli hájpból.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Egy szombat esti tweetben a Tesla vezérigazgatója azt mondta, hogy ő maga is beszerezne egy Shiba Inut.

A Japánban őshonos kutyafajta szolgált ugyanis alapjául a világ leghíresebb mémcoinjának, a Dogecoinnak, amelyet 2013-ban hoztak létre.

A mém egy olyan kutyát ábrázol, amely látszólag zavarodott arccal néz a kamerába, körülötte pedig belső monológja olvasható.

Habár Musk tweetjei minden bizonnyal hozzájárultak a DOGE árfolyam-emelkedéséhez korábban ebben az évben, a token ára talán még mindig nem ért el annyit, hogy a milliárdos egy új családi kedvencet vásárolhasson.

A Tesla vezérigazgatója talán komolyan gondolta, amikor azt mondta, hogy siba inut venne, de az is lehet, hogy a Shiba Inura (SHIB) gondolt, amely egy másik tokenprojekt.

A CoinGecko adatai szerint a SHIB árfolyama 300%-ot növekedett az azt követő órákban, hogy Musk tweetelt róla.

Musk közösségi médiában folyatott tevékenységével nagyban járult hozzá ahhoz, hogy a DOGE árfolyama rekordértékekre emelkedjen.

Bár a vezérigazgató maga is alkotott egy sor Dogecoin témájú mémet tegnap, a token árfolyama mégsem száguldott olyan szépen, mint azt korábban, februárban tette, a cikk írásakor pedig 4,6%-os növekedés áll mögötte az elmúlt 24 órában.

Habár a SHIB árfolyama új rekordot ért el 0,00000008 dolláron, később 0,00000005 dollárra esett vissza a jegyzés.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Továbbra sem egyértelmű, hogy vajon a milliárdosnak szándékában áll-e egy siba inuval bővíteni a családját, vagy hogy a tweet valójában csak bizonyos tokenek megpumpolásának a céljából jöttek létre.

Musk korábban azt mondta, hogy vagy egy nagy kutyája, akit Gatsbynek hívnak, egy kis kutyája, aki a Marvin a marslakó nevet viseli, illetve egy Schrödinger nevű macskája.

A további félreértések elkerülése érdekében célszerű lenne, ha Elon Musk ezentúl magyarul tweetelne, nálunk ugyanis meg tudná különböztetni a siba inut a Shiba Inutól.

Olvastad már? Több tíz dolláros díjak helyett már fillérekért is beutalhatjuk a pénzünket az Inlockra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!