Warren Buffett befektetési alapja, a Berkshire Hathaway lenyűgöző, 997 ezer százalékos növekedést ért el, mióta a befektetőguru vezeti. Ezzel szemben a bitcoin a maga rövid, tízéves pályafutása alatt 720 millió százalék emelkedést produkált.

A világ egyik leggazdagabb embere, és egyben a híres befektető, Warren Buffett által vezetett Berkshire Hathaway nemzetközi holdingcég részvényei 997 900 százalékot emelkedtek, mióta 1964-ben a népszerű befektető átvette a vállalat vezetését.

82.5 milliárd dolláros vagyonával Buffett jelenleg a világ harmadik leggazdagabb embere a Forbes listáján.

Ezzel szemben ott a bitcoin, amely mindössze egy évtizedes múlttal rendelkezik. Mindemellett ezen rövid idő alatt az elsőként jegyzett piaci árhoz képest 720 millió százalékot emelkedett az árfolyama.

Ironikus, hogy miközben Buffett jól ismert és hozzáértő befektető, egyben a bitcoin esküdt ellensége.

Az álláspontjával kapcsolatban részletesen szokott nyilatkozni, mindennek elhordva a kriptopénzt:

„Nem csinál semmit, csak úgy van. Olyan, mint egy kagyló, vagy valami, nem tekintem befektetésnek. Mint egy nyerőgép. Rengeteg csalás kapcsolódik hozzá. A kapcsolódó exit scamek során sokan vesztettek sok pénzt. Nem termel semmit.”

Ha még mindez nem enne elég, a vezető kriptopénzt egyszer „patkányméreg a négyzeten” kifejezéssel illette.

Ezen felül viszont, a Bloomberg állításai szerint Buffett cége 340 millió USD-t fektetett egy piramisjáték-gyanús vállalkozásba. A DC Solar, amelybe Buffett beszállt, a szövetségi nyomozás alapján az új befektetők pénzéből fizette ki a régebbi belépők nyereségét.

Szóval Buffett, a mindenki által tévedhetetlennek hitt befektető bedőlt egy vizsgálat alatt álló piramisjátéknak, így talán az is előfordulhat, hogy a bitcoin esetében is téved.

Függetlenül attól, hogy Buffett szereti-e vagy sem, ez a patkányméreg magasan túlteljesítette befektető cégének a hozamát.

Mindegy, csak ne a bitcoin

Az sem számít, hogy a Berkshire Hathaway olyan cégeket birtokol 100%-ban, mint a Geico, Duracell, Long&Foster, és még folytathatnánk a sort. Ezen felül részesedése van az American Express, Wells Fargo, és Coca-Cola Company vállalatokban is.

A bitcoin nincs ezek között, és még csak nem is egy cég, jól körülhatárolt tulajdonosi körrel. Egyszerűen egy decentralizált, pénzügyi protokoll, amely biztosítja, hogy a szabályokat ne lehessen megszegni.

Önálló eszközosztály, amely 722-szer nagyobb hozamot ért el, mint a Berkshire Hathaway. Ehhez pedig mindössze tíz évre volt szüksége.

Szóval ha bárki kételkedik McAfee állításában, amely szerint a bitcoin akár egymillió dollárt is érhet, érdemes ezeket a dolgokat átgondolni. Majdnem biztos, hogy 2020 végére még nem fog mindez megtörténni, de határozottan lehetséges a jövőben.

Lehet érdekel: Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Talán Buffettnek is érdemes átgondolnia a dolgokat. Lehet, hogy Justin Sun majd segít (vagy nem) megváltoztatni a véleményét.

Mit gondolsz, szerinted a bitcoin tényleg eléri az egymillió dollárt? Ha igen, szerinted mikor fog ez megtörténni?

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Warren Buffet befektetési alapjának a nyeresége eltörpül a bitcoin megtérülése mellett

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.