Tuur Demeester, bitcoinközgazdász rákeresett a Google-n, hogy melyek azok a városok, melyek leginkább érdeklődnek a „bitcoin” kulcsszó után. Eredményeit a Twitteren osztotta meg.

A top 10 város, amely a bitconra keres a Google-n:

1. Lagos, Nigéria

Lagos vezeti a bitcoint iránt érdeklődő városok listáját. Ez igazán nem lehet meglepő. Nigéria régóta gazdasági problémákkal küzd, így már évek óta itt keresnek a legtöbben a bitcoinra.

A bitcoin használata elterjedt a magas infláció ellenni harc miatt.

Érdekességképpen, ha a bitcoinhoz hozzátesszük a „vásárlás” kulcsszót, akkor Lagos még kitűnőbben vezeti a listát. Ötször többen keresnek a „bitcoinvásárlás” kifejezésre Lagosban, mint a lista harmadik helyén szereplő New York-ban.

Egyedül a Ghánában található Accra városa közelíti meg a lagosi eredményt, a keresések 73%- irányul a bitcoinvásárlásra Lagoshoz képest. Úgy tűnik, hogy Ghánában az emberek bitcoint akarnak vásárolni, még akkor is ha nem tudják mi az.

2. Bécs, Ausztria

Ausztria már régóta élén jár a „bitcoin” iránti keresések tekintetében, az érdeklődés pedig csak növekszik

Bécs Városa a második helyezett, Lagoshoz képest 70%-os eredménnyel, mely a népesség mindössze egy tizede. Ez azt jelenti, hogy fejenként 7,3-szor többen keresnek a bitcoinra Bécsben, mint Lagosban. Tudnak valamit a bécsi lakosok, amit mi nem?

3. San José, Kalifornia

Ez az eredmény sem lehet meglepő, ugyanis itt lakik a Szilícium-völgy jelentős hányada. Ami még meglepőbb lehet, hogy mennyire eltér egymástól ez a három város, és az okok, amiért rákereshetnek a bitcoinra a Google-n.

4. Los Angeles, Kalifornia

Hollywood, Venice Beach, bitcoin és a Beach Boys. Természetes, hogy Los Angeles előkelő helyet foglal a listán, ugyanis nem egy kisvárosról van szó. A lista többi eleme minden bizonnyal követi fogja ezt a trendet.

5. Toronto, Kanada

Kanada legnépesebb városa a Google kereséseket is vezeti, ha „bitcoinról” van szó. A CoinATMRadar szerint 218 bitcoin-ATM található Toronto területén.

Ez több mint kétszer annyi, mint Kanada második legnépesebb városában, Montrealban.

6-10. München, New York, Berlin, Szingapúr, Sydney

Münchenben tavaly állították üzembe az első legálisan működő bitcoin-ATM-et, de München és Berlin is szerepel a top 10-es listán. Az ország érdeklődése már meghaladja a törvényhozók érdeklődését is.

A Szingapúriak annyira az élen járnak, hogy még a kormányuk is kriptopénzekbe fektet, Sydney lakosai pedig már az iránt is érdeklődhetnek, hogy hol költsék el bitcoinjaikat.

Olvastad már? Tom Lee: 10 000 dollár áttörésével akár 40 000 dollárig szaladhat a bitcoin

Szóval a lista nagy részét nagy nyugati városok teszik ki, emellett pedig egy keleti és egy afrikai polisz is helyet kapott rajta.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Ez a Google-n a “bitcoin” címszóra kereső városok toplistája

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.